To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Hothatch ogłoszenia

M - Nie 05 Lut, 2012

Jednak miałem przeczucie :)
tomecki - Nie 05 Lut, 2012

B-Rey napisał/a:
http://allegro.pl/honda-civic-1-6-vti-160km-ek4-type-s-ze-szwajcarii-i2100355251.html

Panowie na co szczególnie zwrócić uwagę przy oględzinach takiej hondy? szczegółowe podpowiedzi mile widziane :]

B-Rey - Nie 05 Lut, 2012

Myślę, żę trzeba zwrócić uwagę na to, czy nie wpierdziela za dużo oleju. Piszę "za dużo" bo wiele osób uważa, że każdy szanujący się VTEC wpieprza olej w mniejszym lub większym stopniu ;) Osobiście znam klika osób którym VTEC'i nie biorą nic.
KarQ - Nie 05 Lut, 2012

Blacharka. Podłoga, wewnętrzne części nadkoli wszystkie zakamarki.

Pałtek załącza się w okolicach i pnie ponad 8k rpm.

Reszta tak jak w innym używanym samochodzie.

raczej nie da się sprawdzić czy bierze olej, chyba że przez jakies puszczanie dymków?

co do korozji - ma jakies ulubione lub typowe miejsca w których je bierze?

Bart - Nie 05 Lut, 2012

opierasz prawą nogę o podłogę i obserwujesz co się dzieje za samochodem. Albo dajesz grubo w palnik, ktoś jedzie za Tobą i sprawdza co się z rury wydobywa. Przy samochodach żrących po litr-dwa oleju na 1000km już będzie coś widać. Problemem może być aura i para lecąca z wydechu nawet przy mocno nagrzanym silniku.
KarQ - Nie 05 Lut, 2012

Cytat:
co do korozji - ma jakies ulubione lub typowe miejsca w których je bierze?

Tak, typowym miejscem jest każdy kawałek blachy.

eM, jak to było? robienie blacharki w hondzie to jak stawianie igloo na saharze :?: :lol:

tak źle z rudą? :wall: kurde wiedziałem że to nie to samo co france ale żeby az tak :/
co generalnie myślicie o tym civicu? początkiem tygodnia pojechałbym po niego, tylko że nie nastawialem sie na hondę ale nie mam czym jeździć i zalezy mi szybko cos fajnego kupić

Ryba - Nie 05 Lut, 2012

tomecki napisał/a:
tak źle z rudą? :wall: kurde wiedziałem że to nie to samo co france ale żeby az tak :/
co generalnie myślicie o tym civicu? początkiem tygodnia pojechałbym po niego, tylko że nie nastawialem sie na hondę ale nie mam czym jeździć i zalezy mi szybko cos fajnego kupić

rzadko kiedy te dwie rzeczy współgrają ze sobą :>

M - Nie 05 Lut, 2012

tomecki napisał/a:

Jeśli silnik jest zdrowy i buda nie była rozstrzaskana to ja bym brał - wygląda zdrowo.
Silnik sprawdza się tak jak bart napisał - daj się jej nagrzać i przejedź się a kolega niech obserwuje, po zakręceniu do odcinki nie ma prawa być widocznego dymka, po odjęciu może puścić bąka i to jest akceptowalne.
Ja się nie znam ogólnie na kupowaniu aut ale jeśli chcesz mieć coś dość ciekawego do jazdy i TOTALNIE bezawaryjnego - to jest to.

dzięki M, kłopot tylko będe miał ze sprawdzeniem tego dymienia bo raczej pojadę sam
M - Nie 05 Lut, 2012

tomecki napisał/a:
dzięki M, kłopot tylko będe miał ze sprawdzeniem tego dymienia bo raczej pojadę sam

To poproś Pana który sprzedaje żeby wsiadł i docisnął do łutututu.
Silnik wygląda na igłę ale przecież już różne cuda widzieliśmy.

no name - Nie 05 Lut, 2012

M napisał/a:
łutututu.

znaczy do odcinki :]

Bart - Nie 05 Lut, 2012

M napisał/a:
Silnik wygląda na igłę

jak to sprawdzić na zdjęciach? :]

Tomecki - tak na chłodno, żeby nieco ostudzić emocje - sprzedaje to jakiś handlarz, przebieg jest podejrzanie niski, a ładne bezwypadkowe sztuki kosztują w Szwajcarii więcej niż ten egzemplarz (a ktoś go musiał jeszcze przywieźć i na tym zarobić).

Czyli - gdybać na podstawie ogłoszenia można, ale to jak wróżenie z fusów.

Anonymous - Nie 05 Lut, 2012

Bonczek napisał/a:
Zajebista :ok:

Jedyne co to nie było dostępnej takiej tapicerki w tym roczniku, zegary też są inne, taki wydech był oferowany do 1.4, brak znaczka VTi z tyłu.

Ale pod maską świetnie :)

była jakiś czas temu taka na jednej z licytacji z mega zniszczonym środkiem i puknięta przodem i tyłem ;) i przebieg miała zbliżony do tego ;)