To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

M - Wto 04 Gru, 2012

Nie no daj linka, przetestuję go :D
siema - Wto 04 Gru, 2012

M napisał/a:
Nie no daj linka, przetestuję go :D

http://fightcodegame.com/profile/siemir
TWOJA STARA wyzywa Cię na pojedynek!!! :rotfl:

P.S. Jeszcze muszę ją podszkolić, więc pamiętaj że to nie jest jej ostatnie słowo ;D

M - Wto 04 Gru, 2012

Dobry! Niczym psy spusczone ze smyczy :D
Musisz jeszcze oprogramować event jak dostaniesz kulke, dobrze jest unik zrobić :)

Jakarti - Wto 04 Gru, 2012

ej,

mozecie napisac w 2 zdaniach na czym to polega i jak to robicie ze "TO" walczy? :)

M - Wto 04 Gru, 2012

Jakarti napisał/a:
ej,

mozecie napisac w 2 zdaniach na czym to polega i jak to robicie ze "TO" walczy? :)

Tu jest skomentowane dobrze:
Jest główna pętla gdzie robo wykonuje zadania w kółko,
potem są instrukcje, które wykonywane są gdy nastąpi zdarzenie
np jak robot dostanie kulkę to uruchamiana jest funkcja i wykonywany kod w niej zawarty.

Kod:

function Robot(robot) {}

// well, we need to do something...
// whenever our robot is idle, this method gets called.
Robot.prototype.onIdle = function(ev) {
    var robot;
    robot = ev.robot;
    robot.ahead(150);
    robot.rotateCannon(360);
    robot.back(100);
    robot.rotateCannon(360);
    robot.turn(20);
};

// this method gets called whenever we hit another robot...
Robot.prototype.onRobotCollision = function(ev) {};

// this method gets called whenever we hit a wall...
Robot.prototype.onWallCollision = function(ev) {};

// yay we see another robot! time to wreak some havoc...
Robot.prototype.onScannedRobot = function(ev) {
    var robot;
    robot = ev.robot;
    robot.fire(1);
};

// ohhh... we were hit by another robot...
Robot.prototype.onHitByBullet = function(ev) {
    var robot;
    robot = ev.robot;
    robot.turn(90 - ev.bulletBearing);
};

martin.h - Wto 04 Gru, 2012

Jakarti napisał/a:
Martin - rozdawacz nie swojej kasy napisał/a:
A co w tym złego, że ludzie chcą pracować za w miarę godne pieniądze? Sam chciałbym mieć taką płacę, i wcale nie za darmo bo większość osób, które zarabiają poniżej 2k zł charuje bardziej niż nie jeden z was/nas na forum. Od jakiś 2-3 lat ceny poszły do góry o dobre kilkanaście jak nie kilkadziesiąt procent w przypadku niektórych artykułów, a płace zostają na takim samym poziomie. Jak najbardziej popieram :)

moim zdaniem ten post nadaje sie do wy je ba nia Cie z forum. mowilem to juz wiele razy.
wiesz co to jest pensja minimalna? podniesmy ja do 10 000 zł!!! od razu - popieram!!

ja pier dole Martin - na jakim Ty swiecie zyjesz...

Twoją wypowiedź nawet ciężko skomentować, ja rozumiem że masz samych kolegów, którzy zarabiają po dobre kilka tysi na rękę i nie widzisz wszechobecnej biedy?

Powiedź to ojcu kilkoru dzieci, który w dodatku ma niepełnosprawnego syna, musi płacić za rehabilitację, a zarabia 1800 zł netto, i nie może dorobić więcej bo musi wracać do dzieci. Powiedź to samotnym matkom, po zapłaceniu za mieszkanie niejednokrotnie nie mają za co wyżywić dzieci.

A jeśli chcesz mnie wywalić za takie wypowiedzi z forum to mnie wywal, mam Cie w dupie kretynie :ban:

A jeśli chodzi o tekst: Martin - rozdawacz nie swojej kasy napisał/a to sorry ale oddaję dużą część swojej pensji Państwu więc mogę wymagać :]

Mrozu - Wto 04 Gru, 2012

martin.h napisał/a:
po zapłaceniu za mieszkanie

jeśli ma swoje to już jest szczęściara w dzisiejszych czasach

Bart - Wto 04 Gru, 2012

martin.h napisał/a:
Powiedź to , ojcu kilkoru dzieciktóry w dodatku ma niepełnosprawnego syna, musi płacić za rehabilitację, a zarabia 1800 zł netto, i nie może dorobić więcej bo musi wracać do dzieci. Powiedź to samotnym matkom, po zapłaceniu za mieszkanie niejednokrotnie nie mają za co wyżywić dzieci.

Marcinie, pierd.olisz nieziemsko.

Cytat:
Powiedź to , ojcu kilkoru dzieci

z ang. kill core

martin.h - Wto 04 Gru, 2012

Bart napisał/a:
martin.h napisał/a:
Powiedź to , ojcu kilkoru dzieciktóry w dodatku ma niepełnosprawnego syna, musi płacić za rehabilitację, a zarabia 1800 zł netto, i nie może dorobić więcej bo musi wracać do dzieci. Powiedź to samotnym matkom, po zapłaceniu za mieszkanie niejednokrotnie nie mają za co wyżywić dzieci.

Marcinie, pierd.olisz nieziemsko.

Tak, wiem, w Bytomiu też jest dobrobyt :]

faldzip - Wto 04 Gru, 2012

martin.h napisał/a:
sorry ale oddaję dużą część swojej pensji Państwu więc mogę wymagać

zatrudnij sie na umowe o dzieło - bedziesz oddawał mniej

martin.h napisał/a:
Powiedź to ojcu kilkoru dzieci ... zarabia 1800 zł netto

rozne bywaja historie, ale w takim wypadku, to sory, mogl pomyslec wczesniej. Nie ma kasy i/lub casu na dzieci, to niech ich nie robi. Wszyscy narzekają, ze panstwo wpieprza sie w ich zycie za bardzo, ale chca zeby to ono myslalo za nich.

Bart - Wto 04 Gru, 2012

Samotny "ojciec kilkoru" powinien dostać oprócz grubego zasiłku na każde dziecko także poloneza caro, żeby miał je czym wozić. Można by jeszcze system bonusów wprowadzić - dziecko upośledzone - 150% zasiłku, min. 5 dzieci - stawka 125% za każde, Samotna matka - własny lokaj.

No i koniecznie - mieszkania dla młodych za darmo, przecież nie mają gdzie mieszkać!

anjas - Wto 04 Gru, 2012

martin.h napisał/a:
A jeśli chcesz mnie wywalić za takie wypowiedzi z forum to mnie wywal, mam Cie w dupie kretynie

Martin, poglądy swoje możesz mieć. Nie koniecznie trzeba się z nimi zgadzać. Ale za kretyna siadasz na karnego jeżyka.

Mucha - Wto 04 Gru, 2012

Martin nie masz racji - podniesienie minimalnej płacy do 2500 netto spowodowałoby że za dwa lata mogłaby nas kupić Grecja... To by było fajne dla rodzin na 3 miesiące - albo nawet nie. W tym samym momencie ceny ida odpowiednio w górę. Co wiecej ci co zarabiali 4000 w tym samym dniu są w grupie mało zarabiajacych (a to już zrobiłoby 85-90% społeczeństwa- zgaduje). Nikt nie ruszyłby już gospodarki,,, Bylaby 2ga Rosja w 3 miesiące, albo tacy co zarabiaja 50k-100k i cala reszta biedy...

aaaa ale zeby nie bylo ze cos tam,,, tez mi smutno ze bida w kraju... chcialbym drugiej Szwajcarii ale sie nie da (bo weszlismy do Uni, bo Nato, bo Polska...)

dzik - Wto 04 Gru, 2012

martin.h napisał/a:

Powiedź to ojcu kilkoru dzieci, który w dodatku ma niepełnosprawnego syna, musi płacić za rehabilitację, a zarabia 1800 zł netto, i nie może dorobić więcej bo musi wracać do dzieci. Powiedź to samotnym matkom, po zapłaceniu za mieszkanie niejednokrotnie nie mają za co wyżywić dzieci.

1. Stawka minimalna to mniej niż 1200 netto, dlaczego zarabia 1800?
2. Co lepsze, 1800 netto czy 0 netto przy minimalnej 2500?
3. Mogą podnieść i na 10000 netto a gość będzie zarabiał 1800 netto, ale bez etatu, będzie lepiej?

Anonymous - Wto 04 Gru, 2012

Jak tak czytam Martina to boje sie ze w następnych wyborach dobry wynik moze miec kolejna populistyczna partia w typie 'samoobrony"