rasta - Pon 13 Sty, 2014 800 pln za wersje 16gb jest ceną brutto na gotowo w PL
Tego trl nie ma oficjalnie w PL tak jak i Motoroli. Wszystkie na Allegro są z UK.Kamill - Pon 13 Sty, 2014 Telefon ma opcje robienia zdjeć HDR. Dosc ciekawe mozna ją ustawić w tryb auto Czyli jak ma warunki to robi hdr jak nie to nie, z tym że warunki sa bliżej nie określone i jak sie robi serię zdjęć, np auto fotografuje do okoła, to 2 na 10 zdjęć jest hdr i roznią sie zupełnie od pozostałych Kenet - Pon 13 Sty, 2014 Ja tam już drugą Motorolę Razr męczę i sam się zdziwiłem, że na innych androidach nie ma "Smart Actions" - mi to ułatwia wiele rzeczy, od głupiego wyciszenia w nocy, po tryb samochodowy gdzie po wpięciu w uchwyt wszystko dzieje się samo - tj. startuje BT i GPS, wyłącza co trzeba - wszystko się dzieje samo po uprzednim ustawieniu. Ale nawet nie wiedziałem, że tego nie ma na telefonach konkurencji z tego czasu.
Dioda sygnalizacyjna przydatna rzecz, ale to już chyba w Milestone miałem o ile dobrze pamiętam. Generalnie Motorola zawsze robiła robotę - oczywiście taka Defy w tym momencie to już nie ogarnie szczególnie jak się ją dojedzie FB, messengerami i innym szajsem, ale do samego dzwonienia, sms i nawigacji to nie miałem nic lepszego.
Jakbym miał zmieniać to na pewno znów na motorolę, chociaż iphone 5 też jest spoko PiTT - Pon 13 Sty, 2014 niby w temacie, ale bardziej o operatorach
play to najwieksze gowno jakie kiedykolwiek uzywalem
a uzywalem orange, tmobile i play
najdluzej tmobile a wczesniej ere, bylo w miare ok, ale czasami walili w czlona
orange i plus bez wiekszych emocji
ale play to totalne dno, po kiego chooja wymyslili przelaczanie sie pomiedzy nadajnikami skoro tego nie ogarniaja czego efektem jest pojawiajacy sie sms o nieodebranym polaczeniu jak sie przebywa w miejscy z gorszym zasiegiem...
czasami na stale po prostu wybieram innego operatora zeby nie miec niespodzianek
do tego fatalne call center, ludzie wprowadzaja w blad i nie potrafia sie przyznac
strona co chwila "w naprawie" wiec gowno mozna zrobic w tym pobrac efakture wtedy kiedy jest potrzebna
cos czuje ze niebawem pozegnam sie z tym szajsem, tym bardziej ze mam umowe bezterminowa zefir - Pon 13 Sty, 2014 ta opcja automatycznych zadan jest mega! u mnie to sie nazywa smart connect, dioda powiadomien to chyba jest w wielu telefonach, tak mnie sie zdaje.
telefon pokazalem mojej Asi bo chce zaczac przygode z Andkiem, narazie jest rozkmina, ale bedziemy zamawiac wersje 16gb jak cos.Kenet - Pon 13 Sty, 2014
PiTT napisał/a:
play to najwieksze gowno jakie kiedykolwiek uzywalem
+1
Ja mogę tylko odnieść do Tmobile, bo przez 7 lat tam miałem numer. Przeniosłem do play - non stop przełącza po tych nadajnikach, a co najbardziej wkooorwia to robi to z premedytacją właśnie jak chce zadzwonić. Przełączyłem się teraz na stałe na tmobile i jest ok bo i w pracy i w mieszkaniu mam zasięg git w tej sieci. Ale już jak pojadę do słoikowa to bywa różnie.
Poza tym walą w ch... z włączaniem jakiś usług, które niby były na pół roku za free, a teraz są płatne... Co mnie podkusiło tam przenosić.faldzip - Pon 13 Sty, 2014 a tak w temacie, to sam zaczynam sie o siebie bać, bo braciak wział teraz lumie 520 (http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_520-5322.php) i musze przyznac, ze ten Windows Phone 8 to jest calkiem przyjemny. Dziala to wszystko plynnie i nie trzeba 150 rdzeni jak w androidzie, interfejs jest w sumie ultra prosty, bez zadnych bajerow, ale dzieki temu wszystko widac czarno na bialym (a racze bialo na czarnym). Ma go kilka dni na razie, a ja klikalem kilka minut w niego, ale jestem pozytywnie zaskoczony Cartoon - Pon 13 Sty, 2014 jeszcze z tydzień i wyskoczy
anjas - Pon 13 Sty, 2014 od kilku miesięcy mam służbówkę na windows8 (jakaś lumia) i jest git.michool_vt - Pon 13 Sty, 2014
Kenet napisał/a:
Przełączyłem się teraz na stałe na tmobile i jest ok bo i w pracy i w mieszkaniu mam zasięg git w tej sieci.
tak sie da ? roj - Pon 13 Sty, 2014 a ja miałem do czynienia w ciągu ostatnich 2 lat z tmobile, play i orange i uważam, że orange jest najgorsze jeśli chodzi o traktowanie klienta a co do zasięgu play jakoś nigdy nie miałem większych zastrzeżeń ale mało śmigam po PolsceKenet - Pon 13 Sty, 2014
michool_vt napisał/a:
Kenet napisał/a:
Przełączyłem się teraz na stałe na tmobile i jest ok bo i w pracy i w mieszkaniu mam zasięg git w tej sieci.
tak sie da ?
Da się. W ustawieniach sieci szukasz "Operatorzy sieci" odznaczasz opcję wybierz automatycznie i po kilku chwilach pokaże się lista dostępnych sieci - wybierasz komkretną i tel. się już sam nie przełączy.M - Pon 13 Sty, 2014 U żony w iphonie musiałem przestawić w playu na innego operatora bo ciagle sie jebała rozmowa albo telefon byl niedostepny. To sie dzieje tylko w okreslonych miejscach, pozatym jest ok.Chloru - Pon 13 Sty, 2014 michool_vt, da się. To jest jedna z większych zalet tej sieci.
Ja mam auto i w Warszawie nie narzekam.GeKo - Pon 13 Sty, 2014 PiTT,
He he, A ja na odwrót. Jestem 5 rok i nie ma opcji żebym przeniósł. raz koszty, dwa możliwości z zasięgiem.
Z ciekawostek do niedawna w robocie musiałem korzystać z nadajników Plusa bo średnio z zasięgiem było na Playu. Kamienica grube mury itd. Jakoś na Plusie śmigało, ale w końcu i tu się zrobiła lipa. Próbuje na Plusa ponownie - sieć niedoestępna WTF!!! Byłem tak zdesperowany że szukalem już boostera sygnału. Żeby przy każdym połączeniu nie wyglądać jak glonojad na szybie.
No to T-mobile z ciekawości. I bach połączyło piękny zasięg. Także play się chyba popśtykał z plusem a dogadał z T-mobile. I to jest dla mnie mega, że mogę się przełączać miedzy sieciami i zawsze któraś gdzieś ma zasięg.
Ręczny wybór sieci i tyle. Przynajmniej jest wybór.
Nie wiem jak sprawa wygląda u innych operatorów, czy też można przełączać się miedzy sieciami, ale wątpię żeby automatyczny wybór działał prawidłowo.