To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - [HH.org TrackDay] Tor Poznań 2012

rasta - Nie 17 Cze, 2012

Na RS-R z Kubasem na pokładzie w drugim przejeździe zrobiłem na luzie 1:55, potem zapodałem używanego slicka wysadziłem Kubasa i łatwo zrobić 1:52 nie było. Finalnie postanowiłem dać FZ1 na przód i to był strzał w dziesiątkę, nowy FZ to przepaś w porównaniu do używanego slicka jakiego miałem (Hankook Ventus) pomimo, że na slicku było jeszcze sporo mięsa. Niestety nie było mi dane sprawdzić jaki czas był by na FZ ale na pewno coś bym urwał.
roj - Nie 17 Cze, 2012

rasta napisał/a:
Na RS-R z Kubasem na pokładzie w drugim przejeździe zrobiłem na luzie 1:55, potem zapodałem używanego slicka wysadziłem Kubasa i łatwo zrobić 1:52 nie było.

no i git, czyli faktycznie różnica mniejsza niż myślałem.

Stf - Nie 17 Cze, 2012

Panowie podstawowa rzecz o której nie można zapomnieć tutaj to temp. i ciśnienia. Myślę, że twardy slick nawet używany ale z ludzką ilością mięsa i rocznikiem przy 33st na zewnątrz gdzie asfalt "się topi" zleje nowego FZ'ta od 2 kółka wzwyż sromotnie. Przy 10-17st taki fz już może być konkurencyjny bo twardego slicka trzeba będzie dogrzewać dłużej.
rasta - Nie 17 Cze, 2012

Twardy może tak, moje były średnie i też mieliśmy żar z nieba, płynęły już na drugim szybkim.
EmerytRs2 - Nie 17 Cze, 2012

Nie ma co generalizować, wiek opony, ilośc mięsa, jak była traktowana, szerokość itd, inaczej slick zadziała w aucie, które ma sryliard koni i jara laka w miejscu, inaczej w lekkim a ciężkim aucie.

Nie dziwię się, że ludzie przechodzą na slicki, które w 17 można wyrwac za śmieszne pieniądze.

ALe jak pokazuje foto Przemka, z takimi oponami dzieją się przeróżne rzeczy.
Co do tych yokoham, wprowadziłem Was w błąd, tam jest te z druga data ;) , i na niej jest ztcp 2010 (wizualnie za dobrze wyglądały jak na 2005).

kp - Nie 17 Cze, 2012

Każdy węszy napinke, a Miniak chyba tylko chce napisac, że najlepiej dziala upgrade kierownika, a nie samochodu i tyle. Miniac?
Ja w swoim kalendarzu wpisuje w takim razie

8 lipsa
1. Stf

12sierpnia
1. Stf
2. kp

Anonymous - Nie 17 Cze, 2012

8 lipsa
1. Stf

12sierpnia
1. Stf
2. kp
3.marcel

Nie ma co się jarać czasami z amatorki, to chyba chciał nam przekazać :D
roj - Nie 17 Cze, 2012

ale w FZ201 też można wybrać mieszankę?

mi r888 chyba na 2gim kółku się odkleiły z przodu, po schłodzeniu znów było ok, ale też musiały bardziej pracować przez moją słabą jazdę bo więcej szarpania, za późne i za mocne hamowania etc.

co się tak uczepiłeś tych opon?? chyba top trendy temat ostatnio :D
wydasz 2400 na nie??

kp - Nie 17 Cze, 2012

Roj musisz wywalić cytat Keneta z podpisu, bo NIE gra gitarrra :)
roj - Nie 17 Cze, 2012

EmerytRs2 napisał/a:
co się tak uczepiłeś tych opon?? chyba top trendy temat ostatnio
wydasz 2400 na nie??

nie się uczepiłem tylko zadałem pytanie żeby uzyskać odpowiedź, nie jest to skomplikowane. a temat top trendy.. i kto to mówi :lol2:
kp napisał/a:
Roj musisz wywalić cytat Keneta z podpisu, bo NIE gra gitarrra

?
nie wiem o co chodzi? mi używane r888 wystarczają w zupełności.

Bonczek - Nie 17 Cze, 2012

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

P.S. Nie mam nic do sprzedania.

Stf - Nie 17 Cze, 2012

roj napisał/a:
?
nie wiem o co chodzi? mi używane r888 wystarczają w zupełności.

scesz? może za 250 będę miał parę swoich 205/50/15 o ile kupię coś do 1 lipca.

roj - Nie 17 Cze, 2012

ja pier.dolę, o co tu chodzi w tym temacie :rotfl:
spytałem
1) jaka różnica czasowa na poznaniu pomiędzy używką slikiem a federalem 595
2) czy fz są porównywalne do r888

nie napinam się, nie chcę kupić opon, nie chcę sprzedać opon, mam er ósemki i na moje potrzeby wystarcza w zupełności, mam jeszcze ogromny zapas między tym co umiem a co może dać ta opona więc luz. hejterzy spać :faja: