To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Kamill - Wto 11 Gru, 2012

karoluPL napisał/a:
średnio oscyluje między 28-30tyś fanów.
trzeba by się nim zająć jakoś konkretniej, to liczba 30tyś na pewno by zaczęła jeszcze rosnąć- ale mi się już nie chce, praktycznie samo sie tyle nabiło, właściwie to nie wiem czemu i jak, ale póki fejs jest modny, można by to sprzedać i coś zarobić :]

a pomysł dodania fanpage'u jako gratis- w sumie mógłby wypalić, teraz musze tylko postanowić jak to rozegrać i chyba najlepiej sprzedać na jeebaju za granicę- od obcokrajowców mam najwyższe oferty.

A co to za strona ? Dawaj adres.

karoluPL - Wto 11 Gru, 2012

https://www.facebook.com/pages/Kiedyś-się-ogarne/110257709034406

nic specjalnego, alee jest.
jak chcą kupić- chętnie się pozbędę- dla mnie im mniej rzeczy do ogarnięcia w internecie- tym lepiej, bo więcej czasu wolnego, bez zamulania przy komputerze :>

+ co najważniejsze, to nie jest fap-page z dupeczkami, ani polityczny fanpejdz, gdzie w sumie najłatwiej o szybką ilość fanów :]

Jakarti - Wto 11 Gru, 2012

no to ani malo ani duzo ;)
na allegro jest tego pelno ale jesli zza granicy masz lepsza oferte..

troche popatrzyłem w necie i ciezko znalezc zapis inny od tego, ze jest to zabronione przez regulamin FB. tylko, ze ten regulamin zabrania wielu rzeczy... ;)

no tak, nie jest to fanpage mający kilkaset tysięcy fanów,
a co do polskich a zagranicznych ofert to jest taka różnica, ze polskie oferty wahały się od 500-1600zł a zagraniczna oferta za tą stronę- dwie najwyższe- jedna 1000, a druga 1200$. zobaczymy co to wyjdzie, ja sam w to nie uwierzę póki nie zobaczę pieniędzy na koncie :]

bo jak wiadomo, przez internet to każdy może być niby 'rozrzutny' :lol2:

PiTT - Wto 11 Gru, 2012

jak na lokalny profil nie ma tragedii, znamy przypadki gdzie "duży" gracz w branży ma 3-5 tyś fanów... jak dobrze pójdzie :D
niestety coraz więcej klientów jest wyedukowanych i liczba fanów to jedynie puste cyferki, które w dosyć prosty sposób można wygenerować "tanim" kosztem
to co jest istotne to liczba osób które o tym mówią... może to oznaczać że nie jest to jedynie fan złapany z przyczajki który nigdy więcej nie odwiedza strony
w tym momencie 23 aktywne osoby, wyglądają jak "książkowy" model zebrania fanów :)
28.305 osób lubi to · 23 osoby o tym mówią
a możesz zdradzić jak zostały zebrane te osoby?

Mrozu - Wto 11 Gru, 2012

czy jest ktoś w stanie załatwić mi papier o zezłomowaniu samochodu abym mógł go wyrejestrować?

PiTT, jak ? na początku coś tam wrzucałem na fan pejdza, poleciłem znajomym stronę, a potem falowo w ciągu tygodnia 1000 fanów, a dalej jakoś to porzuciłem, sprawdziłem po polowie roku, bylo jakieś 15 tyś z niczego. potem znów się trochę zająłem, dobiło się do tych 30 tyś i znowu właściwie od dłuższego czasu- olewam sprawe.
dlatego jak to się tak stało, ze ma tyle fanów- zgodnie z tym co wczesniej nadmieniłem- nie wiem :]

PiTT - Wto 11 Gru, 2012

no to zajebiście, widocznie dobra treść była i jakoś poszło :)
zarzuciłem temat kumplowi z branży socialowej, dam znać jak podrzuci kilka pomysłów ;)

Kamill - Wto 11 Gru, 2012

karoluPL napisał/a:
PiTT, jak ? na początku coś tam wrzucałem na fan pejdza, poleciłem znajomym stronę, a potem falowo w ciągu tygodnia 1000 fanów, a dalej jakoś to porzuciłem, sprawdziłem po polowie roku, bylo jakieś 15 tyś z niczego. potem znów się trochę zająłem, dobiło się do tych 30 tyś i znowu właściwie od dłuższego czasu- olewam sprawe.
dlatego jak to się tak stało, ze ma tyle fanów- zgodnie z tym co wczesniej nadmieniłem- nie wiem :]

Ale ktoś musiał wrzucać treści czy tam te obrazki na stronę, chyba że dałeś prawa admina komuś, kto opiekował sie pagem.

Anonymous - Wto 11 Gru, 2012

Ha! to ja mam lepsze ratio ;) http://www.facebook.com/piekielnie.szybkie.pudelka

Mówią o tym: 65

:P

z ciekawostek posta z obrazkiem jak Subaru yebło w słupek Mitsubishi zobaczyło ponad 1000 osób... a skomentował Mr Jemielita - celebrycko kurfa :faja:

M - Wto 11 Gru, 2012

AleX_R53 napisał/a:
Ha! to ja mam lepsze ratio ;) http://www.facebook.com/piekielnie.szybkie.pudelka

Mówią o tym: 65

:P

z ciekawostek posta z obrazkiem jak Subaru yebło w słupek Mitsubishi zobaczyło ponad 1000 osób... a skomentował Mr Jemielita - celebrycko kurfa :faja:

Zobaczy tutaj: http://www.facebook.com/moraine24

Kamill, nie dawałem nikomu, było tak jak napisałem, chwile sie zajmowałem- potem odpuszczałem, znowu sie zająłem- i znowu odpuściłem, do teraz włącznie.

co do ratio lajków/do mówiących o mojej stronie- z doświadczenia wiem, ze wystarczy miesiąc-dwa na zajęcie sie lekko stroną i juz popularność wzrasta, lajki dochodzą, a ludzie o tym mówią, ale...
mi się nie chce, dlatego mało osób mówi o stronie i dlatego też chętnie się jej pozbędę.

a co do strony wymienionej wyżej przez eMa- tak jak wczesniej sam nadmieniłem- według mnie najłatwiej nabić lajków + zainteresowania ludzi:
-bużliwymi stronami o polityce ( duża dyskusja, hejty- czy zainteresowanie tematem poprzez ludzi tylko czekających na tematy polityczne na jakiejkowliek stronie chociażby zeby wtrącić- *SMOLEŃSK K*WA )
-strona z dupeczkami- gdzie lajk idzie za lajkiem i każdy nawet najmniej konstruktywny komentarz też robi lepszy rozgłos i popularność strony.

siema - Wto 11 Gru, 2012

Gdzie jest Czesław?! On kiedyś pytał co trzeba zrobić, by biznesowo w sieci zaistnieć. Niech zamieni Celice z dopłatą z Twojej strony :rotfl:
Anonymous - Wto 11 Gru, 2012

Chyba grypa mnie bierze , więc jestem w łóżku ;D
Bonczek - Wto 11 Gru, 2012

Myślałem, że w dzisiejszych czasach się takich rzeczy nie uświadczy :rotfl:

Napisałem parę postów na forum W126 w poszukiwaniu lusterka pasażera. Jakiś gość się zarejestrował wrzucił ogłoszenie, że ma całe auto na części i podał mail`a. I tak sobie z nim pisałem, a to nie był przy aucie, a to miał anginę aż w końcu dotarł, zdemontował, wysłał zdjęcia o jakie prosiłem i ustaliliśmy dobrą cenę. Poprosiłem go żeby wystawił przez allegro, ale mówi, że nie ma konta. I co zrobił? Wysłał mi to lusterko i powiedział, że jak będzie dobre to żebym mu przelał chajs a jak nie to żebym mu odesłał - takie lusterko kosztuje parę stów :faja: albo jest bogaty albo głupi albo ma przeczucie co do ludzi ;)