To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

anjas - Sob 15 Gru, 2012

Rabarbar, dlaczego nie byłoby przetargu?
W ten sposob można znaleźć najtańsza ofertę. U mnie czasem tak jest, ze pracodawca organizuje wyjazd, ludzie się zapisują, robi się przetarg a potem ludzie płacą. Nic w tym dziwnego.

Dziwne jest jedynie robienie afery z każdej takiej sprawy, szczególnie jak się nie zna tej konktnej sprawy.

M - Sob 15 Gru, 2012

Cała polska powinna pracować w budżetówce :) To byłby piękny kraj - same wycieczki, fundusze socjaline, luz i piękne życie.

Oh wait...

Chciałem jeszcze dodać że sytuacja w sektorze prywatnym wygląda troszkę inaczej, nastroje są raczej bardzo słabe, cięcie kosztów gdzie się da, mało inwestycji, zwolnienia - przynajmniej w obrębie small businness w którym się poruszam :)

Anonymous - Sob 15 Gru, 2012

Wybacz nie znam sie na procedurze przetargowej ale wydawało mi sie ze jak sie jedzie z kumplami z pracy na narty to wysyła sie po prostu zapytanie do kilku osrodków i po problemie a nie utrudnia sobie życie jakimis przetargami.
Robienie afery nie jest dziwne bo ludzie nauczeni doświadczeniem są maksymalnie podejrzliwi wobec wszelkich działań zusu i innych instytucji państwowych,znikąd sie to nie wzieło.

M napisał/a:
Cała polska powinna pracować w budżetówce :) To byłby piękny kraj - same wycieczki, fundusze socjaline, luz i piękne życie.

Oh wait...

Moja Tereska pracowała w budżetówce (centrum kultury i muzeum narodowe), nie wszedzie to wygląda tak jak piszesz

anjas - Sob 15 Gru, 2012

A przeczytał ktos wiadomość z linka wklejonego prze eMa. Tam jest napisane, ze jeden z wyjazdów jest finansowany częściowo z własnej kieszeni wyjeżdżających a częściowo z funduszu socjalnego.
Przy drugim nie ma żadnego info o finansowaniu.

Jak się jedzie z kumplami prywatnie to srasz na przetargi. Ale jeśli wyjazd organizuje pracodawca to robi się przetarg albo choćby zwykle zapytanie ofertowe.

Tez płace sporo na ZUS i traktuje to wyłącznie jak podatek ale akurat w ZUS pracować bym nie chciał, bo nie jest tak kolorowo jak się Wam wydaje. Zreszta z tego co wiem jest sporo ofert pracy w ZUS czy urzędach skarbowych, można próbowac sie zahaczyc, bo chętnych zbyt wielu nie ma :)

Bart napisał/a:
Policjanci śpią w samochodach na służbie za moje pieniądze, koleje są gówniane za moje pieniądze, górnicy zarabiają kupę kasy za moje pieniądze, urzędnicy piją kawę i nic nie robią za moje pieniądze, no i co? Mam kupić karabin i do nich strzelać?

+1

anjas napisał/a:
Tez płace sporo na ZUS i traktuje to wyłącznie jak podatek ale akurat w ZUS pracować bym nie chciał, bo nie jest tak kolorowo jak się Wam wydaje. Zreszta z tego co wiem jest sporo ofert pracy w ZUS czy urzędach skarbowych, można próbowac sie zahaczyc, bo chętnych zbyt wielu nie ma

+1

M, czy naprawdę uważasz, że jest sens tutaj narzekać na ZUS? może wyślij do centrali jakieś pismo "opie**jące" to się lepiej poczujesz? :rotfl: :*

M - Sob 15 Gru, 2012

Jak mali przedsiębiorcy też będą mogli płacić ZUS za 1/16 etatu jak w niektórych korporacjach to przestanę narzekać :>

M napisał/a:
Jak mali przedsiębiorcy też będą mogli płacić ZUS za 1/16 etatu jak w niektórych korporacjach to przestanę narzekać :>

Nie chce mi się szukać "pasków wynagrodzeń" ale założę się, że nie płacę jak za 1/6 etatu. O jakichś korporacjach w Polsce konkretnie piszesz czy taki tylko Finger-Consulting?

M - Sob 15 Gru, 2012

Ok koniec trollowania.

Tutaj taki kwiatek - jeśli ktoś z forumowiczów zakłada lub założył(do 3 lat wstecz) firmę (startup) która ma cokolwiek związanego z informatyką (np ma komputery) to może zapisać się do programu Microsoft BizSpark
http://www.microsoft.com/...ut/Default.aspx

Mówiąc ogólnie - przez 3 lata macie dostęp do całego opgrogramowania MS za darmo i bez żadnych dodatkowych opłat.
Np 10 licencji na win8 :] , licencje na visual studio, na sql server, licencja na platformę azure, dostęp do msdn.
Oprócz tego jest dostęp do różnych serwisów które kosztują całkiem sporo

Można sporo zaoszczędzić na licencjach i przy okazji dobrze wystartować.

M - Sob 15 Gru, 2012

AleX_R53 napisał/a:
M napisał/a:

Nie chce mi się szukać "pasków wynagrodzeń" ale założę się, że nie płacę jak za 1/6 etatu. O jakichś korporacjach w Polsce konkretnie piszesz czy taki tylko Finger-Consulting?

Sektor finansów, tyle mogę powiedzieć.

AleX_R53 napisał/a:
M napisał/a:

Ja byłem zatrudniony na 1/16,a pracowałem po 200h/m.To chyba dosc powszechna praktyka

rabarbar napisał/a:
200h/m

200 godzin na minutę? to prawie jak rowerem w samochodzie? :]

Młody Papież - Sob 15 Gru, 2012

niektórzy to lubio siać zamęt!

:wall:

nox - Pon 17 Gru, 2012

Dżonyy , a ja cały weekend czekałem z aparatem w zębach i telefonem w ręce czekająć na twoj znak .... :]
Anonymous - Pon 17 Gru, 2012

dowiózł te tarcze??