Młody Papież - Pon 17 Gru, 2012 dziw mnie bierze na myśl co chcę napisać...
otóż... niedaleko mnie postawili budkę z radarem w miejscu gdzie jest wyjazd z osiedla; dokładniej, na ulicy z pierwszeństwem tuż przed skrzyżowaniem/wyjazdem z osiedla, postawili znak "40" i fotoradar; do tej pory mniej ogarnięci kierowcy mieli problem włączyć się do ruchu w tym miejscu lub przebić przez drogę blokując tym samym część osiedla, odkąd wstawili fotoradar (a dokładniej samą budkę ) wszyscy zwalniają dając szansę wyjeżdżającym z osiedla, toteż ruch odbywa się dużo płynniej
i oto jest pierwszy radar, który wg mnie spełnia swoją pierwotną rolęarssss - Pon 17 Gru, 2012 Jeśli to jest ten o którym myślę to mam nadzieję,że nie działa,bo ostatnio o nim zapomniałem Bart - Pon 17 Gru, 2012 patrz Pan co się w tym Sosnowcu dzieje!M - Pon 17 Gru, 2012 Może jest w tym jakaś metoda, tak jak w skandynawii obcinali kiedyś ręce za kradzież i teraz od dawna tam nie ma przestępstw bo uczciwość tak daleko zakorzeniła się w kulturze - tak u nas może zakorzenić się przestrzeganie przepisów.Jakarti - Pon 17 Gru, 2012
Cytat:
i oto jest pierwszy radar, który wg mnie spełnia swoją pierwotną rolę
hmm..
to i ja dodam pół worka ziemniakow..
jest sobie ulica wlodarzewska u nas w tej wielkiej warszawie. tak sie sklada , ze przy niej mieszkam i pracuje.. ograniczenie na kilometrowym odcinku do 40.
jak mialem clio, z racji walorow akustyczych, bywalo ze szedlem do 90+ (wieczorem, nocą)
w sumie ruch niewielki, ludzi tez raczej tam nie widac ale od czasu jak postawili straz miejska i fotoradary to wszyscy jada sobie jakos tak.. spokojnie jak w amerykanskim filmie - powolutku.. namalowali tez pasy dla pieszych i milion informacyjnych znaków o przejsciach na ulicy.
w sumie zrobiło sie .. normalnie
uwazam, ze jesli radar jest oznakowany to moze stac w kazdym miejscu. kitranie ich po krzkach jest całkiem bez sensu.. Kamill - Pon 17 Gru, 2012 Hmm na Włodarzewskiej to sie jedzie prawym kołem po krawężniku a lewym lusterkiem prawie przybijasz piątkę, fakt że nigdy w nocy tam nie jeździłem, ale w normalnych porach to tam ludzie łażą zewsząd wszędzie, nie da się szybko i w 100% bezpiecznie jechać.Jakarti - Pon 17 Gru, 2012
Kamill napisał/a:
Hmm na Włodarzewskiej to sie jedzie prawym kołem po krawężniku a lewym lusterkiem prawie przybijasz piątkę, fakt że nigdy w nocy tam nie jeździłem, ale w normalnych porach to tam ludzie łażą zewsząd wszędzie, nie da się szybko i w 100% bezpiecznie jechać.
mniej wprawni kierowcy tak wlasnie jada i mnie wkurfiaja
od kiedy mam C1 - juz mnie nie wkurfiaja Niemy - Pon 17 Gru, 2012 szybka zmiana tematu
ile kosztuje piaskowanie 4szt stalówek/alu 14' i czy ktoś może polecić kogoś u nos w niemcach?Kamill - Pon 17 Gru, 2012
Jakarti napisał/a:
Kamill napisał/a:
Hmm na Włodarzewskiej to sie jedzie prawym kołem po krawężniku a lewym lusterkiem prawie przybijasz piątkę, fakt że nigdy w nocy tam nie jeździłem, ale w normalnych porach to tam ludzie łażą zewsząd wszędzie, nie da się szybko i w 100% bezpiecznie jechać.
mniej wprawni kierowcy tak wlasnie jada i mnie wkurfiaja
od kiedy mam C1 - juz mnie nie wkurfiaja
W zeszłym toku za śrutowanie + malowanie proszkowe płaciłem 160 zł za 4 szt. Zawoziłem na Mikusińskiego
A wracając do fotoradarów to warszawska straż miejska wprowadza fotoradary kaskadowe, czyli jeśli na odcinku powiedzmy 1km zrobią ci 3 zdjęcia to masz przeje.bane Bart - Pon 17 Gru, 2012 ciekawe: http://podroze.gazeta.pl/...d.html#BoxLSTxtanjas - Pon 17 Gru, 2012
Swoją drogą dużo w tym prawdy, na prawie każdym wyjeździe znajdzie się mniej lub więcej takich osób, a powodem często jest "kaganiec" na codzień M - Pon 17 Gru, 2012 Oraz "powrót do korzeni" po wypiciu odpowiedniej ilości alkoholu.Jakarti - Pon 17 Gru, 2012
Martin napisał/a:
Swoją drogą dużo w tym prawdy, na prawie każdym wyjeździe znajdzie się mniej lub więcej takich osób, a powodem często jest "kaganiec" na codzień