no chyba że ktoś mieszka ze starymi i cała pensja idzie na przyjemności
nie czepiaj się tak Marcina Chochałsa
Oj zdziwiłbyś się, na usługi towarzyskie przeznaczam tylko połowę wypłaty Janusz - Pią 28 Gru, 2012
PiTT napisał/a:
Janusz napisał/a:
PiTT napisał/a:
swoją drogą takie informacje że pracownicy są burakami, mogą być bardzo przydatne takiemu szefowi przy najbliższej negocjacji podwyżki lub zmiany stanowiska
firmy wydają kupę siana na prowadzenie akcji "tajny klient" a tu masz info z pierwszej ręki od niezadowolonego klienta
trzeba tylko wziąć pod uwagę że często klienci którzy się skarżą mają fest nierówno pod kopułą więc opinia od niewiadomo kogo nie jest miarodajna
oczywiście że tak, nikt przecież nie zwolni pracownika po jednym donosie
ale jak zbierze kilka "warnów" to może być coś na rzeczy
swoją drogą to że klient jest koorwą nie usprawiedliwia burackiego zachowania wobec wszystkich pozostałych porządnych klientów, nieprawdaż?
nie chodzi mi tu o burackie zachowanie, bo choćby nie wiem co klient robił, Ty nie możesz się zachować chamsko czy wulgarnie, musisz cały czas być miły itp. Ale sa czasem przypadki ze komuś nie podpasujesz i złoży donos mimo ze byleś miły itp ale np nie zrobiłeś tego co chciał, albo jak chciał, bo było to poprostu niewykonalne w taki sposób, ale on za nic w świecie nie był w stanie tego zrozumieć GeKo - Pią 28 Gru, 2012
M napisał/a:
raje gdzie nie ma płacy minimalnej - Szwecja, Dania i Szwajcaria są przy okazji krajami gdzie się najlepiej żyje i zarabia.
O ile powszechnie wiadomo w tych krajach socjalizm jest na dużo wyższym poziomie niż w całej europie, podatki należą też do najwyższych. Od Polski odróżnia je jeden drobny szczegół, są tak bogate w pożądane bogactwa naturalne, że śmiało mogą sobie pozwolić na utrzymywanie darmozjadów.
Apropo kanapek, są tacy ludzie którzy po prostu nie lubią jeść na mieście i wolą zwykłą całodniową bułę z szyną zjeść niż normalny obiad. Dziwne ale prawdziwe.M - Pią 28 Gru, 2012
GeKo napisał/a:
M napisał/a:
raje gdzie nie ma płacy minimalnej - Szwecja, Dania i Szwajcaria są przy okazji krajami gdzie się najlepiej żyje i zarabia.
O ile powszechnie wiadomo w tych krajach socjalizm jest na dużo wyższym poziomie niż w całej europie, podatki należą też do najwyższych. Od Polski odróżnia je jeden drobny szczegół, są tak bogate w pożądane bogactwa naturalne, że śmiało mogą sobie pozwolić na utrzymywanie darmozjadów.
Tak szczególnie bogactwa naturalne Danii i socjalizm w SzwajcariiGeKo - Pią 28 Gru, 2012 Fakt, Szwajcaria do tego nie pasuje Oni żyją z banków
Dania akurat zły przykład, nie mają bogactw naturalnych.
Szwecja, Dania po prostu kojarzy mi się z krajami północy jako takimi. Norwegia, Szwecja, Finlandia.M - Pią 28 Gru, 2012 Ja wiem że te kraje mają swoją specyfikę natomiast chciałem tylko pokazać że płaca minimalna nie jest do niczego potrzebna ponieważ żaden człowiek nie jest w stanie pracować poniżej swojego minimum egzystencji a poziom płac regulują prawa rynku a nie państwowe.Mucha - Pią 28 Gru, 2012 M, dodam tylko ze u Nas wygladaloby to tak...
pracodawca: potrzebuje 4 pracownikow, zatrudnie dwoch za 1500 bo nikt za mniej nie przyjdzie, niech zapie.przaja za czterech a na kolejnych w razie potrzeby wystawie zapotrzebowanie po 500, komus w koncu zajrzy głód do gara...
TADAM!!!!
Polska.PiTT - Pią 28 Gru, 2012
martin.h napisał/a:
Bart napisał/a:
PiTT napisał/a:
no chyba że ktoś mieszka ze starymi i cała pensja idzie na przyjemności
nie czepiaj się tak Marcina Chochałsa
Oj zdziwiłbyś się, na usługi towarzyskie przeznaczam tylko połowę wypłaty
i znowu sam sobie gole strzelasz M - Pią 28 Gru, 2012
Mucha napisał/a:
M, dodam tylko ze u Nas wygladaloby to tak...
pracodawca: potrzebuje 4 pracownikow, zatrudnie dwoch za 1500 bo nikt za mniej nie przyjdzie, niech zapie.przaja za czterech a na kolejnych w razie potrzeby wystawie zapotrzebowanie po 500, komus w koncu zajrzy głód do gara...
TADAM!!!!
Polska.
Nie ogarniam o co Ci chodziMucha - Sob 29 Gru, 2012
M napisał/a:
Mucha napisał/a:
M, dodam tylko ze u Nas wygladaloby to tak...
TADAM!!!!
Polska.
Nie ogarniam o co Ci chodzi
Byłoby gorzej (taki skrót)karoluPL - Nie 30 Gru, 2012 Ktoś mi podpowie, jakieś dobre miejsce do zjedzenia obiadu i nie zostawienia tam taczki pieniędzy w mieście Łódź ( UĆ) ?
jakieś dobre burgery, sztejki, coś?zefir - Nie 30 Gru, 2012 wczoraj otworzyli American Bull w Manu , sztejki i mega burgery podobnoJakarti - Nie 30 Gru, 2012 czy Manu to Manufaktura? Anonymous - Nie 30 Gru, 2012
Jakarti napisał/a:
czy Manu to Manufaktura?
Nie, to filia Manchesteru United w miescie Lodź.zefir - Nie 30 Gru, 2012 +1