HH.ORG na Torze - [HH.org TrackDay] Tor Poznań 2012
bob.dsk - Pon 18 Cze, 2012
Miniac napisał/a:
Skąd te nerwy jak wszyscy piszą o tym samym?
Alex tak samo jak ja pisał o całkowitym rozmiarze opony. Pakujesz największą i w jak największej feldze bo właśnie wtedy możesz plame dodatkowo powiększyć niskim ciśnieniem BEZ MINUSA w postaci pływającej opony na ściankach. Z tego samego powodu wysokich opon do małych felg się zwyczajnie nie robi.. chyba, że do dragracingu
To mam zmieniać na 18' ?
Wydawało mi się że 17' styka pum - Pon 18 Cze, 2012
Stf napisał/a:
Generalnie jesli mozna do Clio wsadzic 15" na niskim profilu to bedzie szybszy config niz 17" na profilu podobnym ale o wiekszej srednicy.
czasy Furiusa temu zaprzeczają.Stf - Pon 18 Cze, 2012
pumfkp napisał/a:
Stf napisał/a:
Generalnie jesli mozna do Clio wsadzic 15" na niskim profilu to bedzie szybszy config niz 17" na profilu podobnym ale o wiekszej srednicy.
czasy Furiusa temu zaprzeczają.
Jesli wierzycie ze samym rozmiarem zewnetrznym kola urwal 3 czy 4 sek to ja juz milkne. Wsadzajcie 19" na profilu 50 bedziecie jeb.ac lotusy... ukladanie reguly na 1 przypadku i to niezdefiniowanym precyzyjnie jest po prostu wprowadzajace w blad.Stf - Pon 18 Cze, 2012 A moze zmienil z 15" 600 na 17" 610? A moze zmienil ze slicka z 2005r na swiezego 2011? a moze kwsz zmienil o 1 st tylko zapomnial powiedziec ? I co - dacie sobie reke odciac ze jedyny wplyw to "wieksze kolo" ?was79 - Pon 18 Cze, 2012 nie znam się, ale ciekawe dyskusja jest
+1
wyścigowce yebane buni - Pon 18 Cze, 2012 hmmmm....ciekawe czemu F1 jezdzi na 15'' Marek23 - Pon 18 Cze, 2012 Ja mysle,ze 16 to odpowiedni rozmiar do ph2 clio. 15 to wedlug mnie za male kolko, nie ma tam az tak szerokich opcji. Stf, czemu w golfie miales 18 w takim razie?pum - Pon 18 Cze, 2012
Stf napisał/a:
Jesli wierzycie ze samym rozmiarem zewnetrznym kola urwal 3 czy 4 sek to ja juz milkne. Wsadzajcie 19" na profilu 50 bedziecie jeb.ac lotusy... ukladanie reguly na 1 przypadku i to niezdefiniowanym precyzyjnie jest po prostu wprowadzajace w blad.
Stf napisał/a:
A moze zmienil z 15" 600 na 17" 610? A moze zmienil ze slicka z 2005r na swiezego 2011? a moze kwsz zmienil o 1 st tylko zapomnial powiedziec ? I co - dacie sobie reke odciac ze jedyny wplyw to "wieksze kolo" ?
Easy Stf
1. z tego co przeglądałem Jhmy od czasu do czasu to były 2 zmiany -> hebel i koło.
2. obstawiam że duże znaczenie ma też skill kierowcy.
3. nie mam pojęcia jaka jest różnica w oponie.
Zakładam, że wszystkie te czynniki wpłynęły na czas.
Ogólnie zawsze myślałem, że ty jesteś głównym kapłanem idei, że im większe koło tym lepiej.bob.dsk - Pon 18 Cze, 2012
buni napisał/a:
hmmmm....ciekawe czemu F1 jezdzi na 15''
Tylko jaka szerokość Anonymous - Pon 18 Cze, 2012
buni napisał/a:
hmmmm....ciekawe czemu F1 jezdzi na 15''
na 13" jeżdzą,ograniczenie regulaminowe,podobno chodzi o wielkość hamulcówMarek23 - Pon 18 Cze, 2012 A czy nie lepiej zamiat dlubac auta pod TD, pojsc w WPP czyli Wyscigowy Puchar Polski?
Wtedy przynajmniej jest serio oficjalnie, sa czasowki,starty,itd.Miniac - Pon 18 Cze, 2012
STF. Ja Furie zapytałem wprost co jest wg niego przyczyną takiej poprawy. Powiedział tylko jedno "rozmiar koła". Z tego samego powodu szukam do siebie czegoś szerokiego, że to SPRAWDZIĆbuni - Pon 18 Cze, 2012 ale to dlubanie sie akurat niczym nie rozni.. , z ta roznica ze do WPP trzeba dowazyc auto 60kg klatka Marek23 - Pon 18 Cze, 2012
buni napisał/a:
ale to dlubanie sie akurat niczym nie rozni.. , z ta roznica ze do WPP trzeba dowazyc auto 60kg klatka
Ale sa klasy podzielone, masz start w stawce ilus aut,itd. Wedlug mnie to fajniejsza opcja niz zjazd wydumek na TD. No i mozesz zostac mistrzem polski czy cus.
PS. Nie wiem jak Twoj Lotus, ale ja w 106 i teraz w clio bardzo sobie cenie klate. Spina cale auto, buda sztywniejsza.