Najgorsze co może być w tym wszystkim, że takie serdeczne panie które nie wpuszczają w korku, wpuszczają auta na kilku pasmowej ulicy gdzie nikt się tego nie spodziewa że ona nagle się zatrzyma gdy wszyscy jadą 50-70km/h.
+1
spotkałem się kilka razy z taką sytuacją, ewentualnie zatrzymują się wieczorem, w dużym ruchu, na 3 pasmówce (al. Krakowska) przed nieoświetlonym przejściem dla pieszych niestety jest takie przejście, notabene niedaleko cmentarza...PiTT - Czw 10 Sty, 2013 albo klasyka z dolinki służewieckiej w stronę siekierkowskiego
na górce część kierowców skraca sobie postój w korku jadąc koło cmentarza, ale muszą finalnie wbić się na ulicę
rezultat tego jest taki że czasami prawy pas stoi bo ktoś wpuszcza wszystkich który tam stoją
nawet lepiej, czasami kierowcy próbują wymusić wjazd
rozumiem że można wpuszczać co kilka aut, ale nie tak że przez to cały pas stoi, na rany Chrystusa, to jest główna 3 pasmowa ulica, więc kto ma tam pierwszeństwo?!?! Niemy - Czw 10 Sty, 2013
PiTT napisał/a:
no i nie wiem czy to brak wyobraźni, złośliwość czy zwyczajna głupota...
po rejestracji sądzę, że to połączenie głupoty, braku wyobraźni i umiejętności prowadzenia pojazdów. U nas kierowcy z Opola to prawdziwa zmora M - Czw 10 Sty, 2013 PiTT miałem tak samo z kobitką parkującą x5 obok mnie w podziemnym.
Parkowała tak jak skręciła czyli samochód stał pod kątem, dosłownie na linii granicznej uniemożliwiając mi wejście do hondy.
Jak sobie z tym poradziłem?
Ustawiłem hondę identycznie, "na gazetę" też przy linii i zostawiłem tak na miesiąc. Po drugiej stronie był słup więc od tej pory jej parkowanie potrzebowało wiele manewrowania.
Od tej pory Pani parkuje ładnie, daleko od środka.Kamill - Czw 10 Sty, 2013
PiTT napisał/a:
albo klasyka z dolinki służewieckiej w stronę siekierkowskiego
na górce część kierowców skraca sobie postój w korku jadąc koło cmentarza, ale muszą finalnie wbić się na ulicę
rezultat tego jest taki że czasami prawy pas stoi bo ktoś wpuszcza wszystkich który tam stoją
nawet lepiej, czasami kierowcy próbują wymusić wjazd
rozumiem że można wpuszczać co kilka aut, ale nie tak że przez to cały pas stoi, na rany Chrystusa, to jest główna 3 pasmowa ulica, więc kto ma tam pierwszeństwo?!?!
To samo mam na pruszkowskiej, stoi tam korek czasami na 20-30 aut, podporządkowana wychodzi zaraz przed światłami, ludzie wpuszczają tych z podporządkowanej, blokując dojazd do świateł, więc na zielonym przejeżdża 2-3 auta zamiast 10ciu.
Wpuszczanie jest tym bardziej nie uzasadnione, że na podporządkowanej w korku stoi nie więcej jak 5 aut, zazwyczaj 1 lub 2, a pruszkowska stoi i stoi.Młody Papież - Czw 10 Sty, 2013 a jak tak pani tak parkowała z braku czasu, bo jechała do chorego dziecka bla bla bla ble ble la la la bla blu ble bla bla bla la la la la bla bla bla lu lu lu li li ble ble ble UU UUU bla bla ble ble ble ła ła łi ła ble bla bla ble
M - Czw 10 Sty, 2013
Młody Papież napisał/a:
a jak tak pani tak parkowała z braku czasu, bo jechała do chorego dziecka bla bla bla ble ble la la la bla blu ble bla bla bla la la la la bla bla bla lu lu lu li li ble ble ble UU UUU bla bla ble ble ble ła ła łi ła ble bla bla ble
Wszystko w porządku?Michał - Czw 10 Sty, 2013 Kurde, ja jakoś nie mam takich problemów , ze mnie nie wpuszczają , że sąsiad z miejsca obok zle staje ( stawał źle to mu kartke napisałem z prośbą o parkowanie bardziej po środku bo mi sie ciężko wysiada - problemu juz nie ma )
co raz lepsze tematy na forum - nie wpuszczają mnie na ulicy albo temat kjubasa czym jechałem Bonczek - Czw 10 Sty, 2013 Ja zauważyłem cos innego - przed droższe auto łatwiej sie wepchnac jak złośliwie nie chce wpuścić - w końcu nikt nie chce miec wózka za ~100k porysowanego przez stara Honde M - Czw 10 Sty, 2013 W końcu to temat o wszystkim i o niczymPiTT - Czw 10 Sty, 2013 Mike, wiemy że nie masz problemów na drodze, zazdraszczamy
zacznę po prostu parkować tyłem, na środku, więc to będzie już jej problem z wejściem jak tak stanie
co do jazdy po mieście to ostatnio też zupełnie nie odnotowuję stresowych sytuacji
najwięcej ich miałem chyba w golfie... ludzie jakoś dziwnie reagują na napis gti Kamill - Czw 10 Sty, 2013 Ja seicentem idę bombą, szczególnie jak mam pierwszeństwo Jeszcze mi nikt nie wyjechał pum - Czw 10 Sty, 2013 ja w MINI nie mam problemów... żaden facet nie chce mieć za sobą faceta w MINI Kenet - Czw 10 Sty, 2013
pum napisał/a:
ja w MINI nie mam problemów... żaden facet nie chce mieć za sobą faceta w MINI
Baba nigdy nie wpuści - to musi wynikać z ich psychiki, bo 100% bab tak ma. Można zaryzykować i dokleić się na siłę do skraju pasa, 1 w pi..ę i poszedł ale baba wtedy zacznie szukać hamulca i sprzęgła, więc równie dobrze może trafić na gaz i wtedy jest niezręcznie.
Astro nigdy nie miałem problemu, zawsze ktoś się ulitował nad biedakiem, Fuzją też nie narzekam, ale tu po prostu z mocy atakuje i nie ma że boli.
Co do parkowania to ja miałem i dalej mam zatargi z typem na bukowińskiej, ale 100 szt. karnych ku...sów czeka w szufladzie na swoje 5 minut Jakarti - Czw 10 Sty, 2013 mozliwe, ze na Narodowym odbeddzie sie w przyszlym roku turniej skokow narciarskich!!!!