Nath, olej raczej mozesz poznac po tym jak wygladaja czesci silnika po ilus tys km jego uzycia...
Masz racje. Chodzilo mi o o wlasciwosci i jakosc oleju wylewanego. Choc raz mialem sytuacje rozcienczonego benzyna oleju ale to nie byla akurat jego wina. Silnik w Seju.. byl rozkladany w ciagu roku z 5 razy i nic sie nie zuzywalo bez wzgledu na wymienione przeze mnie oleje (wspomniane od motula,mobila po castrola), szklanek nie bylo slychac.. itd.. Wydaje mi sie ze najwazniejszy by zachowac parametry stosowanego oleju. Czesci wykazywaly normalne zuzycie elementow, do czasu az sie zerwal klin na malym kolku i spotkaly sie zaworki z tlokami mowiac Dzien Dobry i Dowidzenia
Co do Clio to zalalem ELFa 5w40 , narazie nie rozbieralem i nie planuje chyba ze jak bede wsadzal jakies walki i lekko obrabial glowice (daleka perspektywa).
Podejrzewam ze producent zadbal o to i przewidzial, ze silnik o takich parametrach nie bedzie uzywany do przejazdzki do hipermarketu po zakupy... i ma przejechac xxx tys km bez remontu. Kaziu1985pn raczej nie walnie tym Clio 300kkm by martwic sie o zuzycie silnika. A gdyby nawet podsumowac zalecany przez Renault olej Elfa po 25zl za litr a lepszy za 50zl/l to w przeciagu 300kkm wymieniajac co 10kkm 6l ma w kieszeni 4500zl stosujac olej zalecany.
Oczywiscie jak wspomnialem mozna lepszy olej jak kogos stac ale do codzinnej jazdy tak jak kaziu1985pn napisal to zwieksza koszty uzytkowania takiego samochodu niekiedy nic nie zmieniajac poza samopoczuciem w czasie eksploatacji.
Tak mi sie przynajmniej wydaje..kaziu1985pn - Sob 22 Sty, 2011 Nath, a nie sadzisz że kupuje sie hh po to żeby mieć mega dobre samopoczucie podczas jazdy poza tym co to jest 4500 przy 300kkm policz ile byś wydał na bena tak szybko licząc spalanie 9l cena 4,75 wychodzi 130tyś to co to jest te 4,5 tyś na waciki wręcz.Bart - Sob 22 Sty, 2011
Nath napisał/a:
Czesci wykazywaly normalne zuzycie elementow, do czasu az sie zerwal klin na malym kolku i spotkaly sie zaworki z tlokami mowiac Dzien Dobry i Dowidzenia
jaki był silnik w tym seju?
fiatowski motor 1.1 jest bezkolizyjnyNath - Sob 22 Sty, 2011 kaziu1985pn,
Bart napisał/a:
jaki był silnik w tym seju?
fiatowski motor 1.1 jest bezkolizyjny
to bylo 1.1 16v - dol rozwiert na 1148cm glowica od 1.2 16v - byl kolizyjny - lezy w garazu jeszcze bo nie mam kiedy go uprzatnac..Bart - Sob 22 Sty, 2011
myślałem, że to seryjny motorek 8v Konrad - Nie 23 Sty, 2011 Ja jeżdżę na podróbce kujawskiego z Lidla. GeKo - Wto 25 Sty, 2011 Pewnie już bylo bo nie raz widzialem ten arykuło-post, ale może coś na to nasi eXperthci powiedzą http://www.p12.neostrada.pl/oleje.pdfBart - Wto 25 Sty, 2011 Streść to Grzegorz, bo strasznie długie Stacho - Nie 30 Sty, 2011 jaki olej zalać do f7r'a ? silnik 7 tys wcześniej miał robiony remont kompletny od a do z i jeździł po dotarciu na Valvoline tym VR racing czy jak mu tam 10w60 pół syntetyk..
Mam castrola Magnateca 10w40 nie wiem czy go zalać czy kupić coś innego ?Bart - Nie 30 Sty, 2011 jak silnik jest po porządnym remoncie to lej syntetyka, bez zastanowienia.
Lepiej 5W50 niż 5W40.Ryba - Wto 01 Lut, 2011 Ostatnio zalałem dwa razy do saxiaka Motul 300V Competition, i szczerze powiem, że innego oleju nie będę już używał.
W porównaniu do X-Cess i do Valvoline ma jedną moim zdaniem super zaletę - przy dłuższym upalaniu wskazówka ciepłoty oleju nie przekracza mi 1 cm nad 1/2 skali, wcześniej notorycznie się grzał, często pod czerwone światełko.kosmita - Wto 01 Lut, 2011 Może po prostu teraz jest zimno ? Ryba - Wto 01 Lut, 2011 Teraz zapewne jest zimno, natomiast ostatnia wymiana miała miejsce w kwietniu ubiegłego roku, jak robiło się ciepło.
DZIEKUJĘ DOBRANOCwas79 - Wto 01 Lut, 2011 nie ma takiego biciaWalle - Wto 01 Lut, 2011 zna ktoś?