ICE - In Car Entertainment - Projektor czy PLAZMA/LCD
GeKo - Pią 18 Paź, 2013
PiTT napisał/a:
jak zyc
Nie oglądać TV M - Pią 18 Paź, 2013 Ja sobie tak myślę że do poważnego oglądania filmów to jest projektor, a na tv to można sobie seriale oglądać kamil - Pią 18 Paź, 2013 ziom popadasz w skrajności...ja mam od 8 lat plazmy i nigdy nie miałem specjalnie problemu z oglądaniem TV. Ok, jak mieszkałem na sarmackiej to salon był od południa i w łikend jak słońce dojebało to tv nie podświetlał tak jak zrobiłby to lcd, ale wtedy żałuzje opuszczało się i ogien. Tak się działo tylko w wyjątkowych sytuacjach. Normalnie nawet w jasny dzień spokojnie się oglądało.
Z drugiej strony jak tak sobie czytam, to jesteś mega telewizyjnym purystą - detale nawet w najdrobniejszych aspektach, a to się wyklucza przy wyborze LCD czy plazma. Dla takich osób jak ty zawsze plazma weźmie górę.
Ziom nie kumam tego siema - Pią 18 Paź, 2013 PiTT, serio masz telewizor ustawiony w stronę okna i dlatego piszesz, że plazma nie nadaje się do codziennego oglądania?Janusz - Pią 18 Paź, 2013 pany, a co do ps3 ?? plazma, lcd, led ??Cartoon - Pią 18 Paź, 2013 a jesteś zboczony na punkcie TV jak Pitt i Miniac?
Ja mam 40" LEDa LG i wg mnie jest świetny anjas - Pią 18 Paź, 2013 mi się najlepiej gra na 24 calowym monitorze, przy biurku.
Na kanapie, na dużym TV słabo ogarniam sytuację PiTT - Pią 18 Paź, 2013
lubie sobie raz na jakiś czas zgłębić konkretny temat... odciąga mnie to od innych głupich pomysłów
jak juz czegoś szukam i wybieram to tak aby w 100% spełniało moje oczekiwania
pod ps3 raczej lcd led sie nadaje bardziej, ma mniejsze input lagi... mozna o tym tez sporo przeczytac
po prostu lepsza reakcja matrycy
teraz to w zasadzie kazdy lcd to led Janusz - Pią 18 Paź, 2013
Cartoon napisał/a:
a jesteś zboczony na punkcie TV jak Pitt i Miniac?
Ja mam 40" LEDa LG i wg mnie jest świetny
nie wiem, nie znam sie... chce kupić coś ok 40 calowego. TV nie oglądam wcale, jedynie filmy przez neta a tam jakoś i tak kijowa jest. Ale chciałbym żeby przy grach jakość była możliwie jak najlepsza.
I jeżeli ktoś ogarnia temat, to moze podpowiedzieć na co zwrócić uwagę przy zakupie tv typowo pod ps3. Nie chce mi się wertować 1000 forów uzyskujac stopień eksperta od TV tylko po to żeby znaleźć różnice której nie widzę w tej chwili mam starego smoka 32 cale który jest grubszy niż szerszy... i idzie eurozłączem, jakośc jak na ps2 więc wszystko nowe z HDMI bedzie lepsze Cartoon - Pią 18 Paź, 2013 Ja wziąłem celowo "golasa" z oferty LG, czyli bez smarta, bez 3d - kosztował ~1500pln i jestem mega zadowolony Janusz - Pią 18 Paź, 2013
Cartoon napisał/a:
Ja wziąłem celowo "golasa" z oferty LG, czyli bez smarta, bez 3d - kosztował ~1500pln i jestem mega zadowolony
dokładnie takie coś planuje zrobić... ale jak można kupić lepiej to czemu nie kamil - Pią 18 Paź, 2013 i dokładnie tak jak Cartoon napisał. W zupełności Ci wystarczy a i tak będziesz mega zadowolony.Cartoon - Pią 18 Paź, 2013 mam coś takiego- http://www.neo24.pl/?p=lg_42ln5400Janusz - Wto 22 Paź, 2013
PiTT napisał/a:
pod ps3 raczej lcd led sie nadaje bardziej, ma mniejsze input lagi... mozna o tym tez sporo przeczytac
byłem w sklepie, ekspedient stwierdził ze jest dokładnie an odwrót. Czyli do konsoli dedykowane sa plazmy bo nie mają w ogóle lagów, i są minimum 600hz.
ale plazma i tak odpada, bo 40 cali w plazmie kosztuje tyle co 2 zwykłe LED'yPiTT - Wto 22 Paź, 2013
Janusz napisał/a:
PiTT napisał/a:
byłem w sklepie, ekspedient stwierdził ze jest dokładnie an odwrót. Czyli do konsoli dedykowane sa plazmy bo nie mają w ogóle lagów, i są minimum 600hz.
ale plazma i tak odpada, bo 40 cali w plazmie kosztuje tyle co 2 zwykłe LED'y
no to nie wiem
za to ludzie skarzyli sie ze plasma panasa z serii st ma ogromne lagi i dopiero gt daje rade...
na lcd nigdy nie zauwazylem