To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Projekt Clio Sport 200+

GeKo - Czw 10 Lip, 2008

To pytanie w kwestii dlaczego nie podłączyłem odmy? (odma to chyba inaczej odpowietrzenie skrzyni korbowej) taki fachowy termin kiedys mi sie obił o uszy.
FreeMan - Czw 10 Lip, 2008

TOXIC napisał/a:
Rudello napisał/a:
But who da FcuK is odma? :)

toxic jak postepy?
jak po fastchipie, zdanych problemow? kiedy mamy wpadac do łodzi?? ;)

Powiem tyle :) dzisiaj smigalem z mocnym Civic TypeR 200kucy+ i rownie dobrze moglem popijac "Tigera" czytaj browar bo na luzaku smigalem rowno z nim. Nie spinalem sie zeby wygrac a i se startu zatrzymanego nie jechalismy. zrobilismy 2 rundki tak z biegu i bylo na luzie. Jakiejs oczywistej roznicy nie bylo zebym go odrazu odszedl, no bo i na slabszego nie trafilo ;) ale to zdaje sie norma ze podlubany Sport z TypeR jezdzi rowno :) a to nie byl stokowy TypeR :D :D Ja jestem bardziej niz zadowolony :D "money well spent"

ale wiesz co TypeR mial zrobione, czy tylko ktos Ci powiedzial ze ma 200+. A teraz moje 2 pytanie ile to jest 200+? czy to jest 201KM, czy np 215KM ?

Fajnie ze czujesz roznice, a kiedy mozemy liczyc na potwierdzenie tych slow z hamowni ? Ja jestem mocno zainteredowany, bo moze tez sie skusze na takie urzadzenie...

Anonymous - Czw 10 Lip, 2008

odnosnie ctr'a
dolot, wydech i strojona hondata
moc niestety nieznana

Ale nie wazne czy ma 201 czy 215 satysfakcja i tak byla moja :)

Co do wykresu, bardzo chcialem zaspokoic twoja ciekawosc niestety jednoosobowa obsluga hamowni w ktorej sie mierzylem poprzednio ma urlop wiec z pomiaru nici, od poniedzialku ruszaja.
A co do zabawki samej w sobie dl Ciebie to juz nie widze zbytniego zastosowania chyba ze do strojenia indywidualnego i diagnozowania :) bo w koncu ty juz masz N-Grupe :)

MoRToN - Czw 10 Lip, 2008

TOXIC napisał/a:
odnosnie ctr'a
dolot, wydech i strojona hondata
moc niestety nieznana

Jak wszystko zrobione po bożemu ~230 KM. Także troche wiary brak ale może może ...

dzik - Czw 10 Lip, 2008

TOXIC napisał/a:

A co do zabawki samej w sobie dl Ciebie to juz nie widze zbytniego zastosowania chyba ze do strojenia indywidualnego i diagnozowania :) bo w koncu ty juz masz N-Grupe :)

TOXIC, zrob eksperyment jak mozesz.
Zobacz czy to urzadzenie pokazuje stan zaworu od VVT, przy n-grupowym zostaje otwarty do odciecia?
Na seryjnym pracuje w zakresie 1800-6500.

Anonymous - Czw 10 Lip, 2008

Wiesz co, sprawdze, ale juz teraz moge Ci powiedziec ze jesli chodzi o moje ECU to zbiera zdecydowanie mniej wskazan od aut z ph2. Podpinałem go do ECU kumpla i parametrow monitorowanych na zywo pokazal znacznie wiecej.

ale sprawdze sprawdze

P.S. jeszcze w sprawie tej kontrolki oleju :) dzisiaj zalalem Castrola EDGE 10W60 syntetyka i jest nadzieja ze bedzie dobrze :)

ade - Pią 11 Lip, 2008

jesli civic ma setup jak mowisz i wszytko jest ok to clio naprawde zaczelo super jezdzic:]

w civicu roznica miedzy seria, a tak zmodzona jest niesamowita;]

Anonymous - Pią 11 Lip, 2008

Mnie sie jezdzi swietnie, tyle moge powiedziec, a co i jak naprawde przemowi hamownia :)
MoRToN - Pon 21 Lip, 2008

Wiadomo cuś ? hamowane ?
Bad-i - Pon 21 Lip, 2008

czyzby najbardziej oczekiwany wykres na forum ?? :]
MoRToN - Pon 21 Lip, 2008

No mogłoby coś fajnego z tego wyjść egg:
Bad-i - Pon 21 Lip, 2008

MoRToN napisał/a:
No mogłoby coś fajnego z tego wyjść egg:

no tak patrząc na civica i jego liste przerobek (oraz moc +200) to clio zeby szlo rowno musi miec chyba cos okolo 190 KM min.

Ale moze zaraz specjalisci od fizyki sie wypowiedzą. Znając Dzika to juz On doskonale wie ile clio musi miec zeby jechac rowno z taka Honda :D

Anonymous - Pon 21 Lip, 2008

MoRToN napisał/a:
Wiadomo cuś ? hamowane ?

Bardzo was przepraszam ale musicie sie uzbroic w cierpliwosc :) Pare spraw wyskoczylo po drodze i najpierw musze doprowadzic autko do porzadku jesli chodzi o przeglady ubezpieczenia i biezace naprawy. Po przygodzie z kontrolka oleju teraz pokazal sie jakis wyciek (mam nadzieje ze to tylko uszczelka pod czujnikiem cisnienia, bo nic innego nie bylo ruszane) no i zawieche musze zrobic i zbieznosc, bo do soboty mam wazny przeglad a w sobote wyscigi w Ułężu

Mysle ze w przyszlym tygodniu znajde chwile i troche kasy zeby sie na ta hamownie wybrac.

Zainteresowanych najmocniej przepraszam, bo nie tak to planowalem :(

Michał - Śro 23 Lip, 2008

troche szkoda takiego clio na 1/4 :/
Anonymous - Śro 23 Lip, 2008

Michał napisał/a:
troche szkoda takiego clio na 1/4 :/

Jakos nie mialem okazji smigac nigdy po torach moze dlatego mnie to nie wkrecilo :) 1/4 tez narazie zbytnio nie wychodzi ale jak kierowca dupa to co poradzic ;) Wazne ze autko daje rade hehe