GeKo - Pon 14 Lut, 2011 Ja obstawiam Poloński, Płonka, WoźniczkoPrzem_106 - Pon 14 Lut, 2011 A orientuje się ktos ile taka fiesta kosztuje? Podobno CLIO CUP 2011 nie bedzie!106 - Pon 14 Lut, 2011
http://www.rallycarsforsa...etails&id=53109qbus - Pon 14 Lut, 2011 Kit ~20 k euro
Uzywane auta ~40 k euroCHRZANEK - Pon 14 Lut, 2011 Podobno Tercjak się zastanawia nad udziałem w Pucharze fiesty R2.martin.h - Pon 14 Lut, 2011
CHRZANEK napisał/a:
Podobno Tercjak się zastanawia nad udziałem w Pucharze fiesty R2.
Bad-i - Pon 14 Lut, 2011
qbus napisał/a:
Kit ~20 k euro
ja 1/4 tego zrobilbym sobie taki PACH PACH PACH ze glowa boli qbus - Pon 14 Lut, 2011
Przem_106 napisał/a:
Podobno CLIO CUP 2011 nie bedzie!
Mi się widzi że pewnie będzie, jakieś tam zainteresowanie pucharem było, ludzie mają sporo tych samochodów w garażach, szkoda by było jakby inicjatywa upadła, zawsze to kilka załóg więcej na liście startowej, no ale opieram się tylko na prasówkach.
http://rallyonline.pl/ind...=pnews&&s=30945
p.s. brakuje tematu o RSMP może by zmienić tą nazwę i toczyć dyskusję ogólnie o polskich rajdach w 1 miejscu?Przem_106 - Pon 14 Lut, 2011 Tez mnie zdziwił ten news z rallyonline. Rozmawiałem z Krzyskiem Orskim i mowił, ze pucharu ma nie byc. Stąd moje info. Ogolnie bardzo się zdziwiłem, bo wydyje mi się, ze takie Clio Cup to najrozsądniejsza forma scigania się w MP biorąc pod uwagę kaszta/osiągiJaco - Wto 15 Lut, 2011
rallyonline.pl napisał/a:
Główna Komisja Sportu Samochodowego opublikowała komunikat numer 1/2011. Dowiadujemy się z niego o stworzeniu dwóch nowych klas.
W RSMP - o czy już wczoraj informowaliśmy - rusza Petronas Fiesta Sport Trophy. Jego uczestnicy będą rywalizować w nowo powołanej klasie markowej, w skrócie zwanej P/F lub Fiesta.
W RPP z kolei powstanie nowa klasa BMW E30, przeznaczona dla coraz popularniejszych, klasycznych "trójek". Kibice mają nadzieję, że spowoduje to napływ na oesy RPP jeszcze większej ilości widowiskowych tylnonapędówek. Komunikat podaje też regulamin techniczny dla nowej klasy.
GKSS poinformował także, że w sezonie 2011 w Rajdowych Samochodowych Mistrzostwach Polski w klasie N3 dopuszczone będą samochody Opel Astra GSI / GTE 16V, zgodne z utraconą homologacją FIA A/N 54 52.
Zmianie ulega punkt 10.2 Regulaminu Ramowego RSMP 2011 i w kropce 6/ostatniej otrzymuje on następujące brzmienie : załoga która z własnej winy, w trakcie zapoznania z trasą spowoduje zdarzenie drogowe, którego efektem będzie protokół Policji, na wniosek Dyrektora zawodów zostanie przedstawiona.
Fajny pomysł z tą klasą E30 i możliwość pojechania Astrą w MP.. oby więcej taki inicjatyw GeKo - Wto 15 Lut, 2011 No to już nie będzie tanio w Clio CUP teraz trzeba co najmniej 20k wycalować na skrzynie, pytanie czy można do CLio III wrzucić sekwę skoro nie ma ograniczeń.
Do tego rajd Polski na który dodatkowo trzeba kupić conajmniej 6-8 opon plus szutrowy zawias kolejne 10k minimum.CHRZANEK - Wto 15 Lut, 2011
GeKo napisał/a:
Do tego rajd Polski na który dodatkowo trzeba kupić conajmniej 6-8 opon plus szutrowy zawias kolejne 10k minimum.
A liczone sa wszystkie rundy czy wszystkie - 1 ???
Jak to drugie to "wystarczy" wygrac wszystko na asfalcie i Polski mozna sobie odpuścić qbus - Wto 15 Lut, 2011
Cytat:
zawias kolejne 10k minimum.
Tu niekoniecznie, np. Proflex, w PL czesto uzywany szutrowy wkład z asfaltową sprężyna, wystarczy zmienić springi i ew. nastawy w hightecu taka operacja ok. 1600 zł z wliczonymi sprężynami.
Chrzanek liczone są wszystkie rundy Przem_106 - Wto 15 Lut, 2011
GeKo napisał/a:
No to już nie będzie tanio w Clio CUP
Na Rajd Polski na który dodatkowo trzeba kupić conajmniej 6-8 opon plus szutrowy zawias kolejne 10k minimum.
W rajdzie Nowomiejskim jechał chłopak seryjnym Clio I na zwykłym seryjnym Bilsteinie i seryjnej spręzynie. Do tego na pierwszej pętli miał nalewki Profil Alpiner z kolcami. Na drugiej pętli nalewane szutrowki Proficross. Do tego seryjna skrzynia tyle, ze ze szperą.
Na większosci odcinkow i w całym rajdzie dołozył Marcinowi Gagackiemu w Profi Civicu na wyczynowej rowerowej Pirelli 135/80 r16 z kolcem i na Proflexie.
Chłopak dał nadzieje, ze tanio tez mozna popier.....alc.
Oboje jadą LOTOSade - Wto 15 Lut, 2011
Jaco napisał/a:
ade napisał/a:
Jaco napisał/a:
106 napisał/a:
dobrym fighterem jest wiselka.. i jak nie strzeli bedzie na pewno wysoko.
wg mnie spokojnie ma szanse na top 5.
hehe każdy z kim rozmawiałem mówi to samo o Wisełce... Jak dojedzie będzie wysoko, jak dojedzie
Jedzie Astrą, którą jechał Wiesiek Bąk Cieszynkę więc jest czym jechać
astra na cieszynce miala podobnie mocy jak moja wiec szalu nie bylo:d teraz ponoc cos lepiej ale chyba mechanika i glowica beda dopiero po lotosie
a ile ma twoja Ade ? nie chodzi mi tylko o moc, jest też krótka skrzynka, szpera, duży hamulec i ogólny A grupowy klimacik brakuje jeszcze dobrego zawiasu ale ma się to zmienić w tym sezonie..
no jak mnie wiesek przewiozl najpierw swoja, a potem moja to myslalem, ze mam z 40km mniej:d