sluchalem
kaza im pracowac i zapyerdalac za poldarmo
10 lat temu byli mili a dzisiaj do roboty 16h za minimum
na swoj wizerunek zapracowali sobie polacy
sytuacja gospodarcza jest inna. 10 lat temu funt byl prawie 2x silniejszy. pracowalem w uk. i tez chcieli mnie stlamsic wiec nie poszedlem do pracy na zmywak tylko na kelnera.PiTT - Wto 18 Lut, 2014 chuj mnie to obchodzi
zamykamy M - Wto 18 Lut, 2014 PiTT był najdalej we Wrocławiu, nie wiń go PiTT - Wto 18 Lut, 2014
M napisał/a:
PiTT był najdalej we Wrocławiu, nie wiń go
bylem jeszcze nad morzem, ale przyznam ze strasznie sie bałem was79 - Czw 20 Lut, 2014 Jarosław Polskę Zbaw idzie jak burza
http://wiadomosci.gazeta....wice#BoxWiadTxtpum - Czw 20 Lut, 2014 raczej wszyscy pozostali spadają jak burza...was79 - Czw 20 Lut, 2014 Zwał, jak zwał. Wkrótce będzie wreszcie odpowiednia celebracja smoleńska M - Czw 20 Lut, 2014 Te wszystkie opcje to Polska w ciemnej dupieLoko - Czw 20 Lut, 2014
was79 napisał/a:
Zwał, jak zwał. Wkrótce będzie wreszcie odpowiednia celebracja smoleńska
Ewentualnie jakąś małą wojnę z Rosja wywołamy PiTT - Czw 20 Lut, 2014 tak, jestesmy tak waznym graczem w oczach rosji ze na 100% sie nami zainteresuja... Anonymous - Czw 20 Lut, 2014
Loko napisał/a:
was79 napisał/a:
Ewentualnie jakąś małą wojnę z Rosja wywołamy
Lepiej wypinać dupe przed całą resztą , zeby dostać POparciebizon - Czw 20 Lut, 2014
Czesio napisał/a:
Loko napisał/a:
was79 napisał/a:
Ewentualnie jakąś małą wojnę z Rosja wywołamy
Lepiej wypinać dupe przed całą resztą , zeby dostać POparcie
rozwiniesz?Anonymous - Czw 20 Lut, 2014 Ok. Tylko z góry zaznaczę że polityką bardzo z grubsza sie interesuje . I post bedzie próbą przkazania moich pseudo poglądów .
Otóż , wydaje mi się ze za czasów rządów PiS (mam tu na myśli prezydenturę Lecha Kaczyńskiego ) , rząd mocniej stawiał na swoim , nie był marionetką w rękach Rosji czy Niemiec . Może to błędne myślenie ale wydaje mi sie za Polska starała się być takim twardym , współpracownikiem sąsiadów , czy UE. Teraz to co robi Sikorski , Tusk itd wydaje mi sie takim zwykłym mydleniem oczu , zę ktos się z nami jako kraje liczy . Odnoszę wrażenie że przy obecnie prowadzonej polityce zagranicznej , jesteśmy nikim .
To tak moja pobieżna ocena ogółu bez wnikania w konkretne sytuacje.
Podsumowując , dajemy się ruchać z każdej stronyPiTT - Czw 20 Lut, 2014 i tak i nie bizon - Czw 20 Lut, 2014 czesiu, jestesmy nikim... mozemy co najwyzej udawac, ze jest inaczej... no chyba, ze zaczniemy rosnac w sile jako panstwo... znaczy zloza, zasoby, a jak nie to technologie i know how... a jak nie to inne rzeczy. a poki co jest kupa w kazdym temacie. i dlatego bedziemy nikim...