M - Śro 16 Sty, 2013 Kuba wiem że siedzisz w tym temacie ale nie potrzeba żadnych kodów na stronie lidla żeby majkowi wyświetlała się wyprofilowana reklama. Wystarczy że lidl zlecił firmie trzeciej reklamy a któredy to poszło to już inna kwestia.Jakarti - Śro 16 Sty, 2013 przeciez napisalem (...) w takiej sytuacji ktos musiałby po prostu puscic reklamę bezposrednio na serwisie lub zlecic to komus kto tam ją puscil
M napisał/a:
Wystarczy że lidl zlecił firmie trzeciej reklamy a któredy to poszło to już inna kwestia.
czyli Michał słusznie sie dziwi , ze to w ogole sie tam znalazlo.
po prostu zastanawiam się "na głos" jak to sie moglo tam znalezc.
spokojnie mozna wrzucic np do http://www.facebook.com/g...?ref=ts&fref=ts i temat pewnie zostanie podłapany M - Śro 16 Sty, 2013 Szkoda czasu na takie pierdy Kubuś Jakarti - Śro 16 Sty, 2013 5 sek Anonymous - Śro 16 Sty, 2013
Jakarti napisał/a:
5 sek
Nie słyszałeś co eM powiedział?? Daj spokój póki grzecznie to mówił Jakarti - Śro 16 Sty, 2013
Kuba wiem że siedzisz w tym temacie ale nie potrzeba żadnych kodów na stronie lidla żeby majkowi wyświetlała się wyprofilowana reklama. Wystarczy że lidl zlecił firmie trzeciej reklamy a któredy to poszło to już inna kwestia.
racja.
Dziwi mnie to. Nigdy i nigdzie nie miałem styczności ze stronami www lidla, oraz innej spożywki. Ale np.: robiłem jakoś rok temu serie filmów "hotele przyjazne dzieciom".
Wchodziłem na strony, kanały y2b związane z tym zagadnieniem. Po jakimś czasie, na stronach www wyskakiwały banery z tym związane oraz przed większością filmów wlasnie na y2b zaczęły wyświetlać się krótkie reklamówki ( także te co ja kręciłem ). To rozumiem dlaczego sie wyswietla. Ale dziwi mnie fakt wyświetlania się jakiegoś je.ba.nego lidla GeKo - Śro 16 Sty, 2013 Właśnie jak to jest, przeglądałem kiedyś ceny kurierów do UE i potem wszędzie, autoklub.pl y2b wdupiało mi reklmy jednej firmy i tak praktycznie z każdym produktem którego się szuka czy usługi.
Skąd to sie bierze?Michał - Śro 16 Sty, 2013 chyba z cookisów zczytuje gdzie byłeś
dobrze prawie eM ?
tyle ze powtarzam, ja nie byłem na stronach spozywki, szczególnie lidla anjas - Śro 16 Sty, 2013
Michał napisał/a:
tyle ze powtarzam, ja nie byłem na stronach spozywki, szczególnie lidla
dobra dobra, po ile dziś kiełbasa pikok?GeKo - Śro 16 Sty, 2013 A nie zalajkowałeś na fejsbuniu ?Jakarti - Śro 16 Sty, 2013
Michał napisał/a:
Właśnie jak to jest, przeglądałem kiedyś ceny kurierów do UE i potem wszędzie, autoklub.pl y2b wdupiało mi reklmy jednej firmy i tak praktycznie z każdym produktem którego się szuka czy usługi.
Skąd to sie bierze?
remarketing.
odwiedzasz strone X gdzie jest wpiety kod. pozniej strona Y ma podpisane umowy z roznymi dostawcami reklam. jesli trafisz na strone Y to cookis, który sie wytworzył w momencie odwiedzenia strony X, wywoła reklamę na stronie Y. normalnie ilość kontaktów z taką "ponowną" reklamą powinna być ograniczona, a ze większość ma to w dupie to pozniej wszedzie to widzisz.
wystarczy skasować cookisy. oczywiscie sytuacja powtorzy się gdy wrocisz na stronę X.
można też nie pozwolić na zapisywanie się cookisów ale wtedy tak czy siak bedziesz widział reklamę, tylko inną. dlatego z dwojga złego lepiej widzieć taką, która dotyczy Twoich zainteresowań.
Michał napisał/a:
Ale dziwi mnie fakt wyświetlania się jakiegoś je.ba.nego lidla
widocznie ktoś to tam po prostu puścił i tyle. to jak reklama przy drodze. chuk wie po co i dlaczego tam stoi.
Michał napisał/a:
Po jakimś czasie, na stronach www wyskakiwały banery