Młody Papież - Nie 20 Sty, 2013 o to to jest ładnie napisaneBart - Nie 20 Sty, 2013 śmierć mordercom na drogach!
tiry na tory!BNU - Nie 20 Sty, 2013 Bart, na prezydenta!siema - Nie 20 Sty, 2013
Bonczek napisał/a:
Apropo wypadków i ich powodów, bardzo lubię ten tekst
Tylko czemu tak mało podobnych tekstów? Bo w każdej redakcji jest pani 30-40 lat, w przyzwoitym samochodzie, jeżdżąca może nie zbyt pewnie, ale nigdy nie miała przecież wypadku? Chyba zawsze lepiej pisać o innych, że to są ci źli, niedobrzy. Patrząc na to w kategoriach tego, że potencjalnym mordercą na drodze jest ten, który jest kierowcą słabym- większość redaktorów pewnie łapie się do tej właśnie kategorii. No a jak napisać obiektywnie o problemie- jestem potencjalnym mordercą, bo nie czuję się pewnie za kierownicą, nie potrafię opanować jakiegokolwiek poślizgu, nie dostrzegam niczego na drodze poza maską własnego samochodu?
Ja osobiście kompletnie nie rozumiem systemu kształcenia kierowców w tym kraju. Dlaczego zamiast kolejnych godzin teorii nie ma jednego praktycznego testu na placu- płyty poślizgowej. Dlaczego każdy w dzisiejszych czasach uważa, że jak go stać na samochód to należy mu się też prawo jazdy. Dlaczego prosty test- umiesz obrócić kierownicą od oporu do oporu lecąc 50km/h w poślizgu i wyprowadzić auto na prostą, nie weryfikuje tego, czy ktoś ogarnia tę maszynę do zabijania w stopniu pozwalającym na wyjechanie na drogę publiczną? Fotoradarów więcej nastawiajmy.BNU - Nie 20 Sty, 2013 siema, nawiązując do Twojej wypowiedzi..
..nie ma niestety aż takiej ilości placów żeby każdego kandydata na kierowcę przeszkolić i sprawdzić w takich sytłacjach. Są organizowane kursy dla posiadaczy prawa jazdy ale niestety ich przystępność w większości wypadków jest słaba. Mnie osobiście boli fakt pomimo tego że wsią zalatuje to, że policaje gonią każdego kto chce "potrenować" na jakimś dużym parkingu lub placu..Janusz - Nie 20 Sty, 2013
siema napisał/a:
prosty test- umiesz obrócić kierownicą od oporu do oporu lecąc 50km/h w poślizgu i wyprowadzić auto na prostą
tja, i połowa forum nie ma prawka Chloru - Nie 20 Sty, 2013 Stanieją szybkie przekładnie kierownicze, juppi! M - Nie 20 Sty, 2013 Jest dobry sposób który najbardziej boli.
Składka OC zależna od historii jazdy.
Jest tak w usa, dostanie mandatu to jedno ale w następnym miesiacu przychodzi nam do zapłacenia "insiurans" nie 100 a 200$ i to jest naprawdę powód żeby włączyć myslenie.Loko - Nie 20 Sty, 2013
Janusz napisał/a:
siema napisał/a:
prosty test- umiesz obrócić kierownicą od oporu do oporu lecąc 50km/h w poślizgu i wyprowadzić auto na prostą
tja, i połowa forum nie ma prawka
Ta połowa, taką rybę przy której trzeba dwa razy zakręcić w opór to obstawiam 99 % forum nie ma prawa jazdy Kenet - Nie 20 Sty, 2013 Karwa wszyscy, którzy byli na Poznaniu ze Szwagierczakiem mają kręcenie od oporu do oporu ogarnięte fest! Loko - Nie 20 Sty, 2013
Kenet napisał/a:
Karwa wszyscy, którzy byli na Poznaniu ze Szwagierczakiem mają kręcenie od oporu do oporu ogarnięte fest!
ta tylko kurwa bez poślizgu Bonczek - Nie 20 Sty, 2013
M napisał/a:
Jest dobry sposób który najbardziej boli.
Składka OC zależna od historii jazdy.
Jest tak w usa, dostanie mandatu to jedno ale w następnym miesiacu przychodzi nam do zapłacenia "insiurans" nie 100 a 200$ i to jest naprawdę powód żeby włączyć myslenie.
Tak, u nas by to był rewelacyjny pomysł Janusz - Nie 20 Sty, 2013
Cytat:
Ta połowa, taką rybę przy której trzeba dwa razy zakręcić w opór to obstawiam 99 % forum nie ma prawa jazdy
nie chciałem tego pisać bo bałem sie linczu Jakarti - Nie 20 Sty, 2013
siema napisał/a:
Jest tak w usa, dostanie mandatu to jedno ale w następnym miesiacu przychodzi nam do zapłacenia "insiurans" nie 100 a 200$ i to jest naprawdę powód żeby włączyć myslenie.
agree... niestety to dobry sposob.arssss - Nie 20 Sty, 2013 To ja bym sie nie wyplacil. W jeden miesiac w tamtyn roku nalapalem 20pkt. Jeszcze dwa tygodnie i sie zeruja