To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

PiTT - Nie 20 Sty, 2013

OC to pikuś w porównaniu do składki AC
nie wiem dlaczego niektórzy lubią przepłacać za OC skoro to i tak ubezpieczenie dla drugiego auta w razie kolizji
ale dobrze że kierowcy myślą także o szybkim i bezproblemowym wypłaceniu odszkodowania dla drugiej strony :D
myślę że 80% osób nie ma zielonego pojęcia co tak naprawdę kryje się pod pojęciem OC i idą np. do firmy X ponieważ chcą mieć święty spokój, ale jednocześnie słono przepłacić...
z AC to już zupełnie odwrotna sytuacja, tutaj warto jednak wybrać rozważnie ;)

M - Nie 20 Sty, 2013

odplynales od meritum Piotrek :) ƒ
martin.h - Nie 20 Sty, 2013

Janusz napisał/a:
Cytat:
Ta połowa, taką rybę przy której trzeba dwa razy zakręcić w opór to obstawiam 99 % forum nie ma prawa jazdy :rotfl:

nie chciałem tego pisać bo bałem sie linczu ;D

Och jak to wspaniale, że ten 1% jest z nami :jupi: Czuję się taki zaszczycony xD

Kenet - Nie 20 Sty, 2013

Zapomniałem, że licytowałem na aukcjach dla WOŚP - tak sobie przed chwilą sprawdzam i okazuje się, że w końcu polatam po Ułęży czymś szybkim xD

http://aukcje.wosp.org.pl...-i-jedz-i745053

Jaram się :jupi:

PiTT - Nie 20 Sty, 2013

super, tym bardziej że pieniążki na dobry cel pójdą
szacun :ok:

Pirania - Nie 20 Sty, 2013

oooo fajno!! zazdraszczam, strasznie jestem ciekawa wrażeń z jazdy
Sibu - Nie 20 Sty, 2013

xD

Będzie gdzieś wrzucony filmik z przejażdżki ?

roj - Nie 20 Sty, 2013

o mistrz akcja!
czekam na relacje :D

Cytat:
- dodatkowo wygrana osoba będzie mogła wystąpić w stroju Stiga - mistrza nad mistrzami :-)

na WOŚP 2018 będzie napisane pod tą aukcją
- dodatkowo wygrana osoba będzie mogła wystąpić w stroju Keneta - mistrza nad mistrzami :-)

Kenet - Nie 20 Sty, 2013

Na pewno, w warunkach jest napisane, że będą nagrywać GoPro, ale dla pewności wezmę swoje :]

Nie nastawiałem się na jakieś długie upalanie, ale zawsze będzie można powiedzieć Dziewulskiemu, "Fajny, dobrze mi się takim jeździło" :lol2:

Anonymous - Nie 20 Sty, 2013

Gratki,zdaj relacje jak było.Widziałem i chyba nawet wrzucałem tu tą aukcje,gdyby ten Ułęż nie był na koncu świata to pewnie bysmy sie licytowali
Janusz - Nie 20 Sty, 2013

martin.h napisał/a:
Janusz napisał/a:
Cytat:
Ta połowa, taką rybę przy której trzeba dwa razy zakręcić w opór to obstawiam 99 % forum nie ma prawa jazdy :rotfl:

nie chciałem tego pisać bo bałem sie linczu ;D

Och jak to wspaniale, że ten 1% jest z nami :jupi: Czuję się taki zaszczycony xD

właśnie o tym mówiłem :P nikt nie powiedział kto jest tym 1% :lol2:

siema - Nie 20 Sty, 2013

Co do pomysłu zwiększania OC po otrzymaniu mandatu, uważam że tylko pogorszyłby sprawę. Każdy jeździłby -20km/h, a odnosząc się do artykułu wklejonego przez Bączka, stateczne baby z klapkami na oczach i tak wjeżdżałyby w pieszych przy pierwszej mżawce.
Jeśli dzięki płycie poślizgowej miałoby odpaść 50% dziadowskich kierowców- jestem za, nawet gdybym i ja był w tej grupie. Po prostu uważam, że nie każdy musi mieć prawo jazdy, kto się nie doszkoli może jeździć autobusem. Jeśli mielibyśmy takim testem wyciąć 99%- choć nie jestem przekonany- to taki szarpak jako jeden z elementów egzaminu na prawo jazdy jest jak najbardziej do ogarnięcia przez 90% forum: http://www.youtube.com/watch?v=yOX2jquJTbE.
A argument, że nie mają gdzie takich egzaminów przeprowadzać: fotoradarów też mają za mało, a za coś je stawiają. To niech zrobią przy każdym WORDzie 2 płyty poślizgowe- jedna na egzaminy, druga do wykorzystania przez szkoły jazdy.
Najgorsze jest, że świetnie zdaję sobie sprawę z tego, że realizacji takiego scenariusza nie dożyję.

Jakarti - Nie 20 Sty, 2013

kurcze, fajne ;)
chcialbym tak sprobowac. moze moglbym oddac prawko a jedyny sluszny kierowca by je utrzymal :D

zgodnie z komentarzami: pytanie tylko czy esp mieli wylaczone?

bizon - Pon 21 Sty, 2013

plyta poslizgowa i zwiekszajace sie oc - jedno i drugie ma racje bytu.
nie zapoznawalem sie z regulacjami w usa, nie mniej jednak pamietam, jak brat mojej ex, ktory byl tutaj piratem drogowym, po wyjezdzie tam, zostal spacyfikowany w ein moment. szybciutko stracil prawko, sporo kasy do zaplacenia, raz go musial ojciec z aresztu odebrac - po kwartale, jak z nim rozmawialem, to wyczekiwal odbioru papieru jak gwiazdki a potem byle tylko nie przekroczyc predkosci. wiec jakas skutecznosc ten system ma.

kosmita - Pon 21 Sty, 2013

Ciekawe:
http://frycz.pl.salon24.p...-my-ekofrajerzy