a za ile chcesz go sprzedać ? czy jest jakaś szansa na wyprowadzenie go ze stanu "śmietnik look" bez ogromnych nakładów finansowych ?
auto jest zupełnie bez rdzy i takich tam.wystarczyłoby go wypucować,dokupić listwe boczną,ogarnąć troche środek i będzie git.mechanicznie wszystko gra
cena pw
ta alfa od 100 lat sie sprzedaje,auto pewnie z torowego pucharu alfy 156bizon - Pon 14 Maj, 2012
rabarbar napisał/a:
ta alfa od 100 lat sie sprzedaje
znaczy klasyk, bedo nizsze oplaty Qukie - Wto 15 Maj, 2012 ale po co alfie klatka do stania w serwisie? Yarko - Wto 15 Maj, 2012 nie wiem jak to wygląda w przypadku alfy, ale samochody zbudowane od podstaw do wyścigów, są z reguły bardzo dobrze przemyślane no i wykonane, pozostają pytania, po jakich przejściach jest ten konkretny egzemplarz, czy jest to na dzień dzisiejszy konkurencyjne auto w swojej klasie, jak z awaryjnością, dostępnością i ceną częściziober - Wto 15 Maj, 2012 Fajnie że ta alfa jest zarejestrowana. Z tego co mi wiadomo, jak kupowało się nowe pucharowe alfy do WSMP, to były bez mozliwosci rejestracji GeKo - Śro 16 Maj, 2012
Yarko napisał/a:
nie wiem jak to wygląda w przypadku alfy, ale samochody zbudowane od podstaw do wyścigów, są z reguły bardzo dobrze przemyślane no i wykonane, pozostają pytania, po jakich przejściach jest ten konkretny egzemplarz, czy jest to na dzień dzisiejszy konkurencyjne auto w swojej klasie, jak z awaryjnością, dostępnością i ceną części
to na 99,99% alfa po puchaorwa. Klatka OMP, zawias, wydech i coś tam w silniku. Podobno miały okolice 180KM. Jakiegoś rocket science tam nie było, z założenia miało być szybsze niż puchar Megane 2.0 8v i było
Marcin Świder taką przelatał 2 sezony w sprintach walcząc z Bartkiem Grzybkiem w Astrze, mogę podpytać jak to się sprawowało. Ewentualnie załatwić kontakt do gościa który przelatał puchar Alfy w czubie, więc pewnie będzie sporo wiedział.
Dziwne że zarejestrowana, wiec możliwe że dobry blacharz maczał w tym palce Bart - Śro 16 Maj, 2012 Podpisuję się pod GeKowymi słowami - wygląda jak pucharowa 156tka. Silnik to zwykłe (neco odetkane w stosunku do serii) 2.0TS 16v, czyli jeśli ktoś nie dbał o olej (jakość, poziom, częstotliwość zmian) to można się w przyszłości spodziewać problemów.
Dawno temu w "Motorze" testowali na torze pucharową 156tkę i fabryczną 156GTA (250KM), zdaje się ta pierwsza była nieco szybsza.Yarko - Śro 16 Maj, 2012 dzięki Panowie za info !
http://otomoto.pl/ford-focus-C24141771.html niech mi ktoś wyjaśni o co chodzi z takimi ogłoszeniami ??
nie wiem, za tanio, za drogo?
Większość to przewałka, ale taki focus za ponad 20 tysi to całkiem niezła cena
Mój brat niedługo planuje sprzedać swojego focusa sedana chyba z 2007 r. 2.0 TDCI 136KM, wersja Titanum czy coś takiego, 80tys. przebiegu. Zapłacił chyba ponad 80 tysi a jak teraz sprawdziłem ceny to może ze 25 weźmie
Niestety, taka utrata wartości.KarQ - Śro 16 Maj, 2012 Piszesz maila i dostajesz odpowiedź, że:
ktoś jest poza granicami państwa,
samochód jest gdzieś, jeśli chcesz po niego przyjechać to przelej zaliczkę na dane konto, żeby rzekomy właściciel nie wracał na darmo, aby pokazać auto.
Tak to mniej więcej wygląda. Oczywiście auto i właściciela można włożyć między bajki.
Pomuk się należy.Yarko - Śro 16 Maj, 2012
Qukie napisał/a:
29.900pln ?? chyba przesada
integry strasznie trzymają cenę, zapewne ze względu na to, iż to w pewnym sensie kultowa fura, ale mimo wszystko wg. mnie lepsze sztuki powinny być wyceniane w granicach 24k, trochę bardziej zmęczone, ale dobre ~20k, a śmietniki max 16k, bo generalnie mając 30k na samochód, w naszym zasięgu jest EP3, które jest już furą z innej epoki...
...nie mniej jednak prowadziłem lekko zmodyfikowane DC2 i EP3 i jakoś mam sentyment do tych śmietników, DC2, pomimo słabego dołu, bardziej przypominało mi moje poczciwe sunny VVL, nisko poprowadzona szyba, mniejsza przestrzeń i generalnie poczucie większej integracji z furą, EP3 to już typowy, współczesny hatchback, dużo miejsca nad głową, gorsza pozycja za kierownicą i generalnie w serii w ogóle nie robi wrażenia, natomiast silnik jest mistrzowski
wracając do tego z ogłoszenia, są już jakieś podstawowe mody, poza tym jaram się JDM frontem