HH.ORG na Torze - [HH.org TrackDay] Tor Poznań 2012
Stf - Pon 18 Cze, 2012 u mnie w Clio p0nero 195/45/16 - nie wiem ile to średnicy nie chce mi się przeliczać.
edit: 581,9 wg jakiegoś tam kalkulatora z tym że bieżnika tak z 50% buni - Pon 18 Cze, 2012
Miniac napisał/a:
No i to jest spore nieporozmienie Skrócić przełożenia można i trzeba w pierwszej kolejności biegami i głównym by mieć więcej momentu na kołach*. Średnicą koła można sobie zwiększyć przyśpieszenie i strzelić w pysk z przyczepnością...
* Oczywiście rozumiem aspekt finansowy tej operacji..
o wlasnie... tu dochodzimy do sedna sprawy .... kogo stac na przelozenia dzis ??
to w takim razie ktory setup bedzie szybszy na torze : clio na
205/580/15 czy na 205/620/17
moim zdaniem na 15''M - Pon 18 Cze, 2012 Kuba czy mógłbyś po krótce napisać (3 linijki max) na jakiś rozmiarach opon jeździ się w WPP?Anonymous - Pon 18 Cze, 2012 kp - Pon 18 Cze, 2012
Miniac napisał/a:
Cytat:
wydaje mnie sie, że tam nie ma takich dywagacji tylko sie naperdala, doswiadczenie zdobywa i sie wie, a nawet odczywa takie rzeczy jak my tu nie wiemy i domyślać sie próbujemy.
Chyba sobie jaja robisz
Robię/łem przy ok 8miu autach z czołówki WPP i napina/ poziom wiedzy jest tam jest DUŻO wyższy niż w WSMP - jedynie budżety 'trochę' inne. WPP to właśnie idealny przykład do tej dyskusji, gdyż tam właśnie liczy się najbardziej najtańszy czynnik, którym osiągniemy możliwie najwięcej.
Bez obrazy i urazy. Ale tu wychodzi caly problem dyskusji. Ciezko Ci idzie czytanie ze zrozumieniem. I dlatego taka spina jest. Albo na sile chcesz wszystkich wysmiewać i sie "klocic".
Bo to co ja napisalem praktycznie rowna sie temu co Ty.
Chodzilo mi o to, ze w WPP sie jeździ i wlasnie dzieki temu sie wie takie rzeczy.
I nie trzeba sryliona stron na forum, a pare kolek z taki setupem i z innym.M - Pon 18 Cze, 2012 Niech się trochę tu wychłodzi...Miniac - Czw 21 Cze, 2012
Cytat:
Kuba czy mógłbyś po krótce napisać (3 linijki max) na jakiś rozmiarach opon jeździ się w WPP?
Koła - sroła. SMOLEŃSK K&#FA!
Cytat:
Chodzilo mi o to, ze w WPP sie jeździ i wlasnie dzieki temu sie wie takie rzeczy.
I nie trzeba sryliona stron na forum, a pare kolek z taki setupem i z innym.
Nie wiem skąd bierzesz takie przekonanie (i nie chce się kłócić), ale srylion stron na forum nie równą się srylionom minut spędzonych na identycznych dywagacjach telefonicznych z właścicielami/konstruktorami w temacie WPP.
A teraz chwila relaksu. Enjoy M - Czw 21 Cze, 2012
Miniac napisał/a:
Koła - sroła. SMOLEŃSK K&#FA!
hmmkaziu1985pn - Czw 21 Cze, 2012 spokój bo pogodzę was sejem z podtlenkiem na chińskich oponach
Miniac, ile to to ma kucy ??Miniac - Pią 22 Cze, 2012 ponad 400. Ale dokładnie to nie wiem bo w WPP się to olewa i napier%$!%^ kaziu1985pn - Pią 22 Cze, 2012 Miniac, ładnie bob.dsk - Pon 25 Cze, 2012 Kto leci 08.06 na Poznań?Anonymous - Pon 25 Cze, 2012