Za 1599zł z windows 8 i pakietem office. Ma usb, ma hdmi... Może być chyba mini centrum rozrywki w domu (można pewnie puścić iple, youtube, jakieś filmy w mkv). Kupować?
Jak sie zdecydujesz na tego co w ogloszenia wrzucalem to jutro bede u brata w Otwocku mogę go od razu zabrać do wawy.bizon - Pią 31 Sty, 2014
Cartoon napisał/a:
Druga kwestia, że w jabłku płacisz też niemało za design i jakość wykonania - tu wg mnie konkurencja jeszcze długo nie będzie miała podejścia...
design - kwestia dyskusyjna, zalezy co sie komu podoba. apple sa w moim subiektywnym odczuciu bardzo ladne, ale jest szereg nie-appli, ktore rowniez klada na kolana, po prostu sa inne.
jakosc wykonania - spokojnie ma podejscie, przyklad mam pod biurkiem, dell precision 390, ma w tej chwili z 6 lat. pancerna budowa, zrzucony z pietra by pewnie wywalil dziure w betonie. wszystko dziala jak nalezy. nie szumi, nie wyje, nie trzeszczy.
wydajnosc i stabilnosc - jedyne mody to dyski ssd i win 7. obecny uptime to 15 dni ale byly juz takie po 180. mam takich 7 w oddziale i wszystkie w tip top kondycji.
a moj standardowy pulpit w ciagu dnia pracy wyglada tak
i znosi to bez zadnego problemu.anjas - Pią 31 Sty, 2014
bizon napisał/a:
masz bardzo panoramiczny monitor bizon - Pią 31 Sty, 2014
anjas napisał/a:
bizon napisał/a:
masz bardzo panoramiczny monitor
w budzetowce za piniondz podatnika stac nas na wszelkie luksusy anjas - Pią 31 Sty, 2014 wiem, wiem. Też mam panoramę Michał - Sob 01 Lut, 2014 skasowałem swoj post odnośnie potrzeby posiadania FHD w "słóżbówce" anjas - Sob 01 Lut, 2014
Za 1599zł z windows 8 i pakietem office. Ma usb, ma hdmi... Może być chyba mini centrum rozrywki w domu (można pewnie puścić iple, youtube, jakieś filmy w mkv). Kupować?
Jak sie zdecydujesz na tego co w ogloszenia wrzucalem to jutro bede u brata w Otwocku mogę go od razu zabrać do wawy.
W ogłoszeniu nie dałeś linka do konkretnego modelu, ale jeśli jest nowy, ma pełny office i można go kupić na 10 rat zero procent jak tego z euroRTV to za 1200 mogę wziąć M - Sob 01 Lut, 2014 Czy komukolwiek z 4.3 i wyzej dziala klawiatura bluetooth? Ale srake google zrobil, az sie wuerzyc nie chce.
Zreszta googl wszedl chyba w faze grubego elvisa - przez dwa tygodnie chrome mial zepsuty element select w przegladarce tzn rozwijana lista - nie dalo sie podswietlic ostatniego elementu i nie dzialal w nim scroll - jakis szkolny blad ale im sie nie spieszylo.PiTT - Sob 01 Lut, 2014
Cartoon napisał/a:
Ja, jako użytkownik imaca i iphone 4s - jestem mega zadowolony z obu sprzętów.
Zarówno komp jak i telefon są o niebo stabilniejsze od sprzętów z których korzystałem do tej pory bądź korzystam nadal służbowo.
Nie pamiętam, żeby mac mi się zawiesił chociaż raz przez ostatnie dwa lata, a srajfon przez ponad rok samoczynnie się zrestartował może z 5 razy.
Przy moim trybie pracy (do paru h rozmów telefonicznych dziennie) - androidy i symbiany wieszały mi się non-stop, ciągle pieprzyło się coś z zasięgiem itd... jak kupiłem 4s to zapomniałem o problemie.
+1
na serio nie wiem co Ty Dziku masz z tymi sprzetami
ja o ile mi tylko finanse pozwalaja to wymieniam kolejne sprzety na apple
kompa zaminilem juz jakis czas temu na macbooka pro z retina... ani razu, ale to z reka na sercu, ani razu mi sie nie zawiesil czy tez robil dziwne akcje
uzywam go nie tylko do poczty i stron... bez problemu dziala photoshop, premier, caly pakiet office oraz iworks
do tego programy codziennego uzytkowania do filmow, muzyki i zdjeckaroluPL - Nie 02 Lut, 2014
dzik napisał/a:
karoluPL napisał/a:
dzik, skoro takie psikusy Ci sie dzieją, to moze gwarancja ?
Na gwarancji naprawią OSX'a?
To ten badziew powoduje 95% problemów.
No to skoro to wina software i taki jest zły, to możesz zrobić bootcampa i windowsa wgrać
W8 będzie, jest milion razy stabilniejszy. Chociaż doceniam zaawansowanie 10.9, menu aplikacji jest już na wszystkich ekranach! Istna rewolucja, powinni to opatentować.karoluPL - Nie 02 Lut, 2014 dzik, to co Ty opisujesz z tym sleep-wake, z tego co słyszałem i czytałem na my-apple, to poprawili od razu w pierwszej możliwej aktualizacji maverics'a.
A co do rewolucyjnych rozwiązaniach w apple i amazing, to fakt, czasem nie ogarniam tej firmy.
tyle lat i a opcji wytnij w finderze nie ma PiTT - Nie 02 Lut, 2014
karoluPL napisał/a:
dzik, to co Ty opisujesz z tym sleep-wake, z tego co słyszałem i czytałem na my-apple, to poprawili od razu w pierwszej możliwej aktualizacji maverics'a.
A co do rewolucyjnych rozwiązaniach w apple i amazing, to fakt, czasem nie ogarniam tej firmy.
tyle lat i a opcji wytnij w finderze nie ma
po co Ci wytnij skoro mozesz to zrobic z altem?
cmd + C
cmd + alt + VkaroluPL - Nie 02 Lut, 2014 PiTT, dzięki!
po prostu sam w siebie nie wierze, ze tego nie wiedziałem