Mała rozdzielczość ekranu. Bierz i powiedz jak działa
Dziku, zastanawiam się nad jednym. Ma słabą rozdzielczość ekranu, ale czy można na nim puścić np. film w full HD i przez HDMI oglądać na TV bez utraty jakości?
Kupiłbym jakiś gadżecik, kusi mnie ten asus.dzik - Nie 02 Lut, 2014 Można, rozdzielczość ekranu nie wpływa na rozdzielczość wyjścia. Chyba że włączysz klonowanie ekranów anjas - Nie 02 Lut, 2014 git, to teraz sprawdzę czy uciągnie full hd bez szarpania i trzeba brać anjas - Wto 11 Lut, 2014
dzik napisał/a:
Można, rozdzielczość ekranu nie wpływa na rozdzielczość wyjścia. Chyba że włączysz klonowanie ekranów
hmm, puszczam film na tym gówienku w full hd na pełnym ekranie. Wyświetla się OK, nie tnie. Ale jak podłączyłem przez hdmi do telewizora to na TV pokazuje film w oknie. Mogę oczywiście funkcją telewizora powiększyć okno na full screen ale to chyba nie rozwiązanie.
A windows 8 nie ogarniam na razie za bardzo, może jest jakaś opcja, która to zmieni, bo być może domyślnie właśnie klonuje ekrany.rasta - Wto 11 Lut, 2014 No jeśli mamsz obraz na obu użądzeniach to klonujesz.
Co od jakości, osobiście mam obecnie Ultrabooka Samsunga. Jakość materiałów i komponentów kozacka nie ma się kompletnie do czego przyczepić. Obudowa całą z aluminium, matowa matryca Full HD, świetnie grające głośniki, podświetlana kiawiatura wyspowa, 8 godz. na bateri, leciutki 1.4 kg, nic nie puka nic nie stuka, oczywiście SSD. Ultra cichy, jest nawet przycisk, że jakby właczył się wiatrak to jedym kliknięciem można go wyłączyć hehe. Nikt mi nie powie, że designem czy jakością wykonania ustępuje Iplowi.anjas - Wto 11 Lut, 2014
rasta napisał/a:
No jeśli mamsz obraz na obu użądzeniach to klonujesz.
a jak to zmienic?
Jak żyć Panie Premierze?pP - Wto 11 Lut, 2014
rasta napisał/a:
Ultrabooka Samsunga
a jaki masz model konkretnie? rasta - Wto 11 Lut, 2014
anjas napisał/a:
rasta napisał/a:
No jeśli mamsz obraz na obu użądzeniach to klonujesz.
a jak to zmienic?
Jak żyć Panie Premierze?
Jak to Winda 8 to prawym na pulpicie i będziesz miał jakieś opcje od grafiki albo Fn+F4.
Pp, model 730U seria 5.pP - Wto 11 Lut, 2014 pacze, bo pasuje mi wszystko, ssd, podswietlana klawiatura, długo trzyma bateriarasta - Wto 11 Lut, 2014 Sprzęt pierwsz klasa, znaczy się dla biedaków, których nie stać na imaca, taki amajzing dla biedoty.pP - Śro 12 Lut, 2014 no 4k koła trzeba dać i tak to nie dla biedaków teżrasta - Śro 12 Lut, 2014 Jak ma być amajzing to trzeba beknąć nawet za koreańczyka Chloru - Śro 12 Lut, 2014 Ja tam zamówiłem ostatnio do firmy takiego czarnego bez emejzingu i wyszło 4,5 netto
Lenovo Thinkpad T440s, i5, 8 GiB RAM, 256 SSD, FullHD 14 cali.Muzykant - Śro 12 Lut, 2014 Fajny telefon zakupiles pokaz jak trzymasz go przy uchu was79 - Śro 12 Lut, 2014 Od kiedy wszedł w kokainę, nie stanowi to problemu