Radek Pogan sprzedaje clio bo bedzie kupował cos lepszego Marek23 - Wto 26 Cze, 2012 Każdy się zbroi. Witkowski, który miałe clio ph2 ma teraz Type Ep3, widziałem go w niedziele w akcji. Auto chodzi masakrycznie. Kurde, zostane sam z tym clio rasta - Wto 26 Cze, 2012 Cena z dupy, ale na pewno robi robotę
Każdy się zbroi. Witkowski, który miałe clio ph2 ma teraz Type Ep3, widziałem go w niedziele w akcji. Auto chodzi masakrycznie. Kurde, zostane sam z tym clio
Witkowski to mój Zią. Oni się rozwijają w ogromnym tempie. No i tym civicem nawet im idzie, narazie szczecia brakuje, ale czasy dobre. Kupiłem od Niego clio:)Marek23 - Wto 26 Cze, 2012 Kupiłeś te czarne,cywila?kp - Wto 26 Cze, 2012 Mhm. a co? widziales gdzies jak dachowal, albo co?Marek23 - Wto 26 Cze, 2012 A wiesz,on zapoznania tym jeździł czasem,ale dość wolno,bez szaleństw. Nigdy nie widziałem,żeby coś narobił. On chyba ogólnie z głową stara się jeździć. Reasumując,myśle,że te clio ok, nie słyszałem też żeby coś nim narobił. Ale ten Type R gruby, jak go opanuje to będzie bardzo szybki...kp - Wto 26 Cze, 2012 Ano to elegancko. Zgadza się to co mówił
type r gruby, to fakt. Mialem okazje ogladac w akcji i jest szybszy od clio, niestety. Samochod jest spokojniejszy, to maszyna do robienia best czasow i tyle. A kierownik moim zdaniem ładnie to ogarnia i są perspektywy, że sie dopiero w tym aucie rozwinie:) Myśle, że w nastepnym sezonie moze naprawde zaskoczyc. W tym tylko pazurem sie popisuje.wasq - Wto 26 Cze, 2012
Radek Pogan sprzedaje clio bo bedzie kupował cos lepszego
co kupil ???? ŁukaszS3 - Śro 27 Cze, 2012
Cytat:
tylko jeden element muszę sprawdzić. podobno wędzone felgi tracą wytrzymałość...
Wątpliwe...
Tzn nie tak że nie dzieje się im nic, ale osłabienie felg występuje w pewnym momencie "procesu" tzn przy piaskowaniu... Niestety dzisiaj jest tak: "szybciej, taniej, wydajniej" a większość zakładów świadczących usługi piaskowania zatrudnia rzeźników bez przeszkolenia... Mało bardzo jest firm które profi piaskują lub większość z nich nie zdaje sobie sprawy z tego że piaskowanie uszkadza felgę. Kiedyś mi demonstrował to pewien Pan jak przytrzymał dysze piaskarki w jednym miejscu to felga po uderzeniu (nie jakimś hardcorowo mocnym) w podłogę się zesypała...
Niestety malowanie proszkowe ma to do siebie że nie może być nałożone na wszystko po kolei: np zwykła wodorozcienczalą farbę, lub większość ludzi maluje felgi kiedy są już poobijane więc oddają wcześniej do piaskowania żeby było piękniej, ładniej...
Samo wygrzewanie felgi w temp 180-200 stopni przez 10 min w przypadku utwardzania się powłoki farby proszkowej w piecu, chyba nijak ma się do amplitud temperatury jak ktoś śmiga na sportowym klocku gdzie tarcza jest zagrzana do czerwoności potem stygnie i tak X razy podczas upalania...jozekrj - Śro 27 Cze, 2012 wszystko zależy od rodzaju ścierniwa ale niestety większość firm jedzie na najtańszym
dla aluminium i jego stopów bezpieczniejsze jest chyba śrutowanie???speed555 - Śro 27 Cze, 2012
Radek Pogan sprzedaje clio bo bedzie kupował cos lepszego
co kupil ????
jeszcze nic ale przymierza sie do fabii r2Anonymous - Śro 27 Cze, 2012
jozekrj napisał/a:
wszystko zależy od rodzaju ścierniwa ale niestety większość firm jedzie na najtańszym
dla aluminium i jego stopów bezpieczniejsze jest chyba śrutowanie???
na śrutowaniu sie nie znam ale kiedys blastrowałem wodą znajomemu felgi,i to chyba najlepsza metoda w przypadku felg,szkoda tylko ze niewielu w PL to robi