was79 - Pią 08 Mar, 2013 Widze to też z innej strony, bo siedziałem w szkole, w ławce z synem znanego (nieżyjącego) himalaisty. Jakby to delikatnie powiedzieć... liczyły się tylko góry, a rodzina, bliscy i uczucia, hmm czysty egoizm.rasta - Pią 08 Mar, 2013 Pasjami - Pią 08 Mar, 2013
rasta napisał/a:
Pasja
+1
To jakby się dziwić czemu ktoś ładuje ciężką kasę w jakiegoś strucla (zamiast zabrać dziecko na wakacje i kupić mu kucyka), a później zadupia 200km/h przez las po szutrze. No kurde - jedni mają taką zajawkę, drudzy inną. No i już. Ja to w pełni rozumiem.Jakarti - Pią 08 Mar, 2013 niektórych rzeczy nie da się zrozumieć Anonymous - Pią 08 Mar, 2013 To je pasja , tego nie ogarniesz was79 - Pią 08 Mar, 2013 Wróbel nigdy nie zrozumie orła.
Natomiast jest też coś takiego jak odpowiedzialność i jeżeli ktoś decyduje się na założenie rodziny i dzieci, a następnie ma to w d. dla swoich pasji, to ja jestem na nie. W końcu zawsze można wybrać życie, tak jak Urbańczyk (ten od kotów ) Teliga albo Amundsen.mi - Pią 08 Mar, 2013 ej no, kurde. Jak ktoś jest taki odpowiedzialny to se kupuje volvo s80 1.6d, a nie kabrioleta z tylnym napędem.Anonymous - Pią 08 Mar, 2013
M napisał/a:
Nie no ja rozumiem czyjąś pasję, tylko nie widzę w niej celowości.
Pirania - Pią 08 Mar, 2013 Najlepiej słowa krytyki takiego postępowania słyszeć od ludzi, których jedyną aktywną pasją jest np. oglądanie sportu w telewizji. Póki człowiek nie ma swojego bzika nigdy tego nie zrozumie.
Taka to już nasza konstrukcja psychiczna, że jedni będą cale życie komentować z kanapy, a inni będą przez to najnieszczęśliwsi na świecie i coś z tym robią.
Inną kwestią jest to czy to jest myślenie egoistyczne, ale nie nam to oceniać. Szczególnie, że codziennie sami ryzykujemy życiem swoim i innych wsiadając co rano do samochodu.was79 - Pią 08 Mar, 2013
mi napisał/a:
ej no, kurde. Jak ktoś jest taki odpowiedzialny to se kupuje volvo s80 1.6d, a nie kabrioleta z tylnym napędem.
Mam dizla 1.6
A na serio, autem można sobie pykać 60-80 km/h, natomiast ekstremalne wyprawy/żeglarstwo/sport to inna bajka.M - Pią 08 Mar, 2013
AleX_R53 napisał/a:
M napisał/a:
Alex idz z tym gdzie indziej.
Ja nie podaje sie za eksperta tylko nie widze w tym sensu, mam prawo do takiej opinii nawet jakbym sniegu na oczy nie widzial. Ty masz taka manie odbierania komus glosu poniewaz wedlug Ciebie nie ma z tego fakultetu. Sam przy okazji nie piszesz nic od siebie co jest zwyklym trolowaniem.Anonymous - Pią 08 Mar, 2013
M napisał/a:
AleX_R53 napisał/a:
M napisał/a:
Alex idz z tym gdzie indziej.
Ja nie podaje sie za eksperta tylko nie widze w tym sensu, mam prawo do takiej opinii nawet jakbym sniegu na oczy nie widzial. Ty masz taka manie odbierania komus glosu poniewaz wedlug Ciebie nie ma z tego fakultetu. Sam przy okazji nie piszesz nic od siebie co jest zwyklym trolowaniem.
Chłopcze Złotousty, dlaczego mam iść z tym gdzie indziej? Przeczytałeś czy zobaczyłeś słowo "ekspertów" i uznałeś, że po mnie pojedziesz?
Nie odbieram Ci głosu (skąd ten poroniony pomysł?) tylko pokazuje jak ważna dla tych ludzi jest miłość do gór. Nie odbieram Ci prawa do posiadania opinii (skąd ten poroniony pomysł?).
A co mam napisać od siebie skoro zgadzam się w 100% z tekstem z obrazka?
P.S.: Czy Ty (niczym niektórzy politycy) odbierasz wszystko jako atak na Twoją osobę czy co? Wyluzuj rajtki trochę i zastanów się 500 razy zanim coś "do mnie" napiszesz.M - Pią 08 Mar, 2013 Tak.
Dziekuje za twoj pouczajacy ton ale raczej malo mnie on obchodzi.Anonymous - Pią 08 Mar, 2013
M napisał/a:
Tak.
Dziekuje za twoj pouczajacy ton ale raczej malo mnie on obchodzi.
Chciałem dobrze, wyszło jak zwykle.was79 - Pią 08 Mar, 2013 Cicho, nie kłóćcie się w dniu waszego święta