To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - ktory telefon

karoluPL - Wto 25 Lut, 2014

Kenet, dziękówka !
Fajnie to wygląda, nawet widziałem to w jakimś sklepie rtv, tyle, ze sprawdziłem i jest mała muka. 0,95A, a ładowarki wszystkie 'for iphone' czy to oryginalne, czy dobre zamienniki np belkin, mają po 1,5A.
Z ciekawości pogmerałem w internecie i opinie są różne, jednak większość pisze, ze iphone jak zwykle będzie wybrzydzał i moze odczytać to w taki sposób, ze natężenie za małe, więc ładowarka popsuta i nie będzie ładował w ogóle, tak jak w przypadku nieoryginalnego kabla..

Ewentualnie przejdę się jutro do rtv mix agd i spytam się, czy mozna sprawdzić przy nich czy to działa, a jak nie to będę szukał czegoś z 5V i 1,5A na wyjściu usb. Chociaż nie ukrywam, taki bajerek by mi pasował, cena fajna + rozmiary małe :)

Kamill - Wto 25 Lut, 2014

Takiego dildosa wozisz ze sobą na upalanie :lol2:
karoluPL - Wto 25 Lut, 2014

w sumie zerknąłem na stronę nokii z ciekawości i jest tez troche nowszy odpowiednik tego DC-16 mianowicie DC-19, http://www.nokia.com/pl-p...9/specyfikacje/

3200mAh, 1.2A, 5V. pytanie czy to 1,2 A to jest na wyjsciu, a kolejne jak wygląda sprawa w ładowarkach apple, na ile w nich stabilne jest to 1.5A. Wezmę chyba miernik i pomierzę w weekend.

Ale serio nie mogę w to uwierzyc, ze iphone teraz nawet po podłączeniu do urządzenia o lekko innych parametrach niż oem nawet przez oryginalny kabel drze sie o niezgodnosc certyfikatu i nie ładuję. Dlatego w sumie tak pilnuje ile ma mieć na wyjściu natężenia i napięcia. eh. chyba póki co zaczne nosić zwykłą ładowarkę na uczelnie jak z poprzednim iphone 4, póki nie ogarne kieszonkowej :P

Kenet - Wto 25 Lut, 2014

Ja nie sprawdzałem z iphonem 5, mogę Ci to w piątek ogarnąć i dać znać.

Kamill napisał/a:
Takiego dildosa wozisz ze sobą na upalanie

To małe jest ;D

karoluPL - Śro 26 Lut, 2014

Kenet, jeżeli masz tylko taką opcję to byłbym wdzięczny :)
PiTT - Śro 26 Lut, 2014

mi komunikat tez sie pojawia ale laduje bez problemu

mnie na nowym nieoryginalnym kabelku raz ładuję po pokazaniu komunikatu, raz pokazuje komunikat i nie ładuje wcale. Na oryginalnym kabelku z ispot wszystko praży zawsze pod warunkiem oryginalnej kostki od ładowarki. I tak w kółko :wall:
Kamill - Śro 26 Lut, 2014

:lol2:
siema - Śro 26 Lut, 2014

karoluPL napisał/a:
3200mAh, 1.2A, 5V. pytanie czy to 1,2 A to jest na wyjsciu, a kolejne jak wygląda sprawa w ładowarkach apple, na ile w nich stabilne jest to 1.5A. Wezmę chyba miernik i pomierzę w weekend.

Tylko koniecznie nagraj filmik jak podpinasz amperomierz bezpośrednio do źródła prądu ;D

CHRZANEK - Śro 26 Lut, 2014

Ale ten ajfon to jest (chciałem napisać gówno - ale uraził bym część kolegów) wybredne urządzenie...

Pewnie z innymi nowoczesnymi telefonami jest podobnie?

siema, no bezpośrednio to na to bym nie wpadł :]

Z amperomierzem to o ile coś tam pamietam to podłącza się go szeregowo do danego zamkniętego układu, no chyba, ze sie mylę bo nie ukrywam, dawno nie grzebałem przy tym.

CHRZANEK, nie spotkałem się póki co, zeby inne telefony tak wybrzydzały w przypadku akcesoriów, chyba ajfon jest jak zwykle amajzing do tego. szkoda, ze to utrudnia życie, bo samo apple nie ma wielu akcesoriów takich jak te głupie power banki o które mi się rozchodzi :] także po części się zgodzę, apple ma odchyły i niektóre gówniane rozwiązania, ale i tak najbardziej mi pasuje ze wszystkich :)

Kamill - Śro 26 Lut, 2014

Mój kolega na laboratorium zapytany jak by podłączył amperomierz do układu odpowiedział że prostopadle.
Prowadzący powiedział że prostopadle to on zaraz przez okno wyleci :rotfl:

M - Śro 26 Lut, 2014

Kamill napisał/a:
prostopadle

O lol, nie wpadłbym na to :rotfl:

GeKo - Śro 26 Lut, 2014

No skoro można równolegle, to czemu nie prostopadle :D Logiczne :)
GeKo - Śro 26 Lut, 2014

karoluPL, Zapomniałeś dodać że to od ostatniej aktualizacji softu chyba coś takiego.
Mój znajomy doznał szoku gdy w aucie nie mógł naładować telefonu, bo dostał nową wersję. :rotfl: