PiTT - Wto 25 Lut, 2014 ale przeciez bylo o tym glosno, nic tu nowego sie nie pojawilo
natomiast trzeba jeszcze poczytac wiecej o nowelizacji
slaba sytuacja jest faktycznie z autami osobymi bez homo... od faktycznie bedzie malo do odliczenia...
Co z odliczaniem VAT od rat leasingu samochodów z homologacją po wejściu w życie nowych ograniczeń?
Podatnicy, którzy podpiszą teraz umowę leasingu pojazdu z homologacją będą mogli odliczać 100 proc. VAT od wszystkich rat, przez cały okres trwania umowy leasingu, także po wejściu w życie nowych ograniczeń. Spełnić będzie trzeba jednak dwa warunki. Po pierwsze samochód będzie musiał być wydany przez leasingodawcę najpóźniej do dnia poprzedzającego wejście w życie nowelizacji. Po drugie umowę trzeba będzie (podobnie jak w 2011 roku) zarejestrować w Urzędzie Skarbowym do 30 kwietnia 2014 roku.
Co z odliczaniem VAT od paliwa w przypadku samochodów z homologacją?
Do momentu wejścia w życie nowych ograniczeń będzie można odliczać 100 proc. VAT zawartego w cenie paliwa. Jednak (inaczej niż w przypadku rat leasingu) po wejściu w życie ograniczeń, VAT od paliwa do samochodów z homologacją trzeba będzie odliczać według nowych zasad, czyli 50 proc. VAT.
Jest to, przy okazji, kolejny argument, żeby zdecydować się obecnie na zakup/leasing takiego samochodu, ponieważ w przypadku pojazdów typowo osobowych (bez homologacji) nie będzie można odliczać VAT od paliwa w ogóle - ustawa wprowadza zakaz odliczania VAT od osobówek do dnia 1 lipca 2015 roku.M - Wto 25 Lut, 2014 O LOL
Rewolucja to tak, ale zamach stanu to jest organizowany przez zbrojne ugrupowanie na ogół wojskowych lub najętych do tego najemników w celu siłowego obalenia danego władcy rządu.
Tutaj lud dokonał tego.dzik - Śro 26 Lut, 2014
GeKo napisał/a:
dzik napisał/a:
To był klasyczny zamach stanu.
Eeee że co?
Rewolucja to tak, ale zamach stanu to jest organizowany przez zbrojne ugrupowanie na ogół wojskowych lub najętych do tego najemników w celu siłowego obalenia danego władcy rządu.
Tutaj lud dokonał tego.
A kto napisał że wojsko musi w tym brać udział?
Różnica pomiędzy rewolucją a zamachem stanu jest dość płynna. Na Ukrainie nie było dyktatury i to nie lud przeciwstawił się władzy a jedna frakcja przepędziła inną. Tutaj było o tyle ciekawie że opozycja miała wysokie poparcie w stolicy, gdyby sytuacja była odwrotna to skutek też byłby inny. Obecna władza nie miała też poparcia w skrajnych frakcjach które są pierwsze chętne do zamieszek. Czym innym są zamieszki w stolicy, ataki na budynki rządowe niż zajęcie placu w podrzędnym miasteczku. Gdyby opozycja spróbowała zrobić podobną akcję na Krymie to berkut nie byłby potrzebny, mieszkańcy by skutecznie przepędzili wszystkich ewentualnie kanapki i ciepłe napoje by przynosili berkutowcom a nie protestującym.
Gdyby w Warszawie coroczny burdel z okazji 11 listopada miałby się przeobrazić w stałe blokowania miasta to poparcie dla siłowego zaprowadzenia porządku byłoby duże. Z naszego punktu widzenia lud się na Ukrainie wyzwolił, ale to jest zakłamanie, tak jak niestety bardzo zakłamane są informacje z Białorusi. Mój brat brał udział, jako obserwator, w wyborach na Białorusi, zna ten kraj od podszewki a język białoruski lepiej niż większość mieszkańców. U nas było to przedstawione jako fałszerstwo, a prawda jest taka że nic nie trzeba fałszować, poparcie Łukaszenki jest tak duże że może przez kilkanaście lat spać spokojnie, to może się zmienić jedynie przez nowsze pokolenia. U nas jest wpajana teoria że nikt dobrowolnie nie chce się zbliżać do Rosji.GeKo - Śro 26 Lut, 2014 Sprawdź definicję zamachu stanu.
Wojsko niekoniecznie ale bardo często, ale głównie chodzi o siłowe przejęcie władzy bez zmiany systemu, tu chcą zmienić system. Taka w skrócie różnica między zamachem stanu a rewolucją.
Co do poparcia Łukaszenki, PZPR podczas wyborów też miał poparcie 90%
Jak przyjeżdżają obserwatorzy to im sie pokazuje to co mają zobaczyć. Tak jak dobrobyt na pokaz dla turystów w Korei Północnej.
Take jest moje zdanie względem takich kontroli.dzik - Śro 26 Lut, 2014
GeKo napisał/a:
Co do poparcia Łukaszenki, PZPR podczas wyborów też miał poparcie 90%
Jak przyjeżdżają obserwatorzy to im sie pokazuje to co mają zobaczyć. Tak jak dobrobyt na pokaz dla turystów w Korei Północnej.
Take jest moje zdanie względem takich kontroli.
A skąd masz o tym wiedzę? Ile razy tam byłeś?
Mój brat zawodowo się interesuje Białorusią, bada ich język i naprawdę bardzo dobrze ten kraj zna i to jest jego opinia. Nie został tam wysłany przypadkiem.GeKo - Śro 26 Lut, 2014 Napisałem ze to tylko moja opinia Anonymous - Śro 26 Lut, 2014
dzik napisał/a:
A skąd masz o tym wiedzę? Ile razy tam byłeś?
A Ty skąd wiesz ze słońce świeci??byłeś tam ??Michał - Czw 27 Lut, 2014 Anonymous - Czw 27 Lut, 2014