M - Pon 01 Kwi, 2013 Dobra reklama, ale ja to widzę identycznie - nie trzeba ogromnej lustrzanki z 50cm obiektywem żeby zrobić dobre zdjęcie.
Maciusiowy - Pon 01 Kwi, 2013 pytanie co to jest 'dobre zdjęcie'?
i jak widać, żeby takowe zrobić NEXem, trzeba również zapiąć mu 'lufę':
...i zapłacić ponad 5kpln
Więc nie widzę różnicyM - Pon 01 Kwi, 2013 Dobre zdjęcie - takie które uważasz za dobre
I nie chodzi mi o konkretnie ten produkt a całą koncepcję robienia zdjęć.
Jak to szło? "Szlifuj technikę, nie technologię"Jakarti - Pon 01 Kwi, 2013 tu chyba chodzilo o to, ze ludzie kupuja obiektywy a robia zdjecia w trybie AUTO. w takiej sytuacji wystarczy im mniejszy aparacikPiTT - Pon 01 Kwi, 2013 lubię takie udowadnianie że ludzie to idioci
myślę że świadomi użytkownicy lustrzanek odbierają takie filmy z mocnym przymrużeniem oka
pomijam ludzi których chodzą z profesionalnym sprzętem a robią foty na auto
oczywiście sony czy fuji pokazały że można zrobić pełnoklatkowego kompakta który jakością nie odbiega od lustra... ale kosztuje w cholerę kasy, 10k pln+
więc jeśli już mierzyć tymi kategoriami to to jest właśnie objawa snobizmu bo taniej wychodzi kupienie "normalnej" lustrzanki
ale są np. modele soniaka (anjas taki kupił) który robi świetne foty a do tego jest poręczny...PiTT - Pon 01 Kwi, 2013 Jaka napisał to samo co chciałem przekazać
inny temat bo nie ogarniam tego...
jakoś nie słyszałem kilka dni temu że nadchodzi śnieżyca która sparaliżuje cały kraj
w tych zasranych prognozach pogody też nie widziałem nic co by świadczyło o śnieżycy
nie chce mi się wierzyć że spece od pogody nie są w stanie przewidzieć że idzie na nas śnieżna chmura która ostro doyebie
utwierdzam się w przekonaniu że to wszystko gówno warte
dla mnie aplikacja pogodowa działa tylko na zasadzie
dzień wcześniej odpalam apkę i widzę słońcę na kolejny dzień
nastęnego dnia wyglądam przez okno a tam zayebane śniegiem... odpalam apkę a tam info że śnieg pada
M - Pon 01 Kwi, 2013 Ja słyszałem tydzień temu w prognozie że na święta może ostro dojebać śniegu i że będzie zamieć.
Może musisz zdywersyfikować swoją prognozę pogody?PiTT - Pon 01 Kwi, 2013 ja korzystam z tvn meteo... M - Pon 01 Kwi, 2013 anjas - Pon 01 Kwi, 2013
PiTT napisał/a:
lubię takie udowadnianie że ludzie to idioci
myślę że świadomi użytkownicy lustrzanek odbierają takie filmy z mocnym przymrużeniem oka
pomijam ludzi których chodzą z profesionalnym sprzętem a robią foty na auto
oczywiście sony czy fuji pokazały że można zrobić pełnoklatkowego kompakta który jakością nie odbiega od lustra... ale kosztuje w cholerę kasy, 10k pln+
więc jeśli już mierzyć tymi kategoriami to to jest właśnie objawa snobizmu bo taniej wychodzi kupienie "normalnej" lustrzanki
ale są np. modele soniaka (anjas taki kupił) który robi świetne foty a do tego jest poręczny...
z dzwiękiem KarQ - Pon 01 Kwi, 2013 O ja jebu Pirania - Pon 01 Kwi, 2013 Michał, suchar sprzed roku, choć dalej mi się podoba Barejka - Śro 03 Kwi, 2013 ruska milicja ucieka po przyjeciu lapowki