Szczególnie odpowiedzi na dwa pierwsze pytania. Jest tam genialnie opisane coś co czuje, ale nigdy nie potrafił bym tego tak dobrze ubrać w słowa.Anonymous - Śro 03 Kwi, 2013
Dobre !!!
Podoba mi sie zwłaszcza to(rozciągnołbym to na inne dziedziny ,nie tylko motoryzacje)
"W kryzysie zachodniej cywilizacji, która jest w ostatniej fazie upadku i sama się niszczy rozmaitymi wynaturzeniami, podobnie jak każda ginąca cywilizacja na przestrzeni wieków. My oszaleliśmy m.in. na punkcie bezpieczeństwa – chcemy eliminować wszelkie ryzyko. Także za najwyższą cenę - rezygnacji z wolności. Ryzyko natomiast od zawsze jest paliwem rozwoju, motywatorem do działania. Jego eliminacja prowadzi do stagnacji, a ta do degeneracji. Degenerujące się cywilizacje są wypierane przez nowe, głodne, nie bojące się ryzyka i przez to szybko się rozwijające. "PiTT - Śro 03 Kwi, 2013 wracając do bezbłędnej prognozy pogody
godz 15 ostrzeżenia o nadciągającej niebawem śnieżycy! do 15cm śniegu może spaść!
godz 00 i nic
nie kumam tego, czy nagle śnieżyca postanowiła udać się w inne rejony?
Konrad - Czw 04 Kwi, 2013 Dostałem mandat w środku nocy na pustej dziurawej drodze przy opadach deszczu ze śniegiem za jazdę z włączonymi przednimi przeciwmgielnymi.. ale to nie jest według polycjantuf wytłumaczenie włączenia lepszego oświetlenia
i oczywiście na koniec buraczane pytanie
"ile to saxo pójdzie?" GeKo - Czw 04 Kwi, 2013
Konrad napisał/a:
Dostałem mandat w środku nocy na pustej dziurawej drodze przy opadach deszczu ze śniegiem za jazdę z włączonymi przednimi przeciwmgielnymi..
Nie patrząc czy pusta droga czy nie, ale mieli rację. Mnie strasznie wkurza jak pada deszcz a pełno artystów włącza przeciwmgielne oślepiając wszystkich dookoła odbijającym się światłem od asfaltu.Barejka - Czw 04 Kwi, 2013 Konrad, ostatnio tez mnie zatryzmali i pytali sie ile tym wyciagam i ile ma koni, ale mimo to byli mili PiTT - Czw 04 Kwi, 2013 polaczkowo http://www.tvn24.pl/z-roz...e,316272,s.htmlKonrad - Czw 04 Kwi, 2013
GeKo napisał/a:
Nie patrząc czy pusta droga czy nie, ale mieli rację. Mnie strasznie wkurza jak pada deszcz a pełno artystów włącza przeciwmgielne oślepiając wszystkich dookoła odbijającym się światłem od asfaltu.
Przecież jak widzę, że jedzie coś z przeciwka to wyłączam, bo wiem jak to oślepia, więc taka sytuacja to jest dla mnie debilizm w czystej postaci - szukanie do czego się przyczepić na siłę i wyrobić normę. Poza tym pieszych też nie było, żebym kogokolwiek mógł oślepić.GeKo - Czw 04 Kwi, 2013 Konrad, W takim razie miałeś pecha, że nie zdążyłeś wyłączyć przed nimi.Michał - Czw 04 Kwi, 2013
ło karwa - ale cebulakowo Bonczek - Czw 04 Kwi, 2013 Bo to mało takich miejsc i ludzi, którzy tak robią - niektórzy z tego żyją i to całkiem nieźle PiTT - Czw 04 Kwi, 2013 dlatego jedynym rozwiązaniem jest stosowanie OGROMNYCH kar za tego typu działania
+ proces cywilny za próbę okaleczenia / zabójstwa, zakończony dożywotnim odszkodowaniem za uszczerbek na zdrowiu (wiadomo że można sobie coś takiego załatwić, oczywiście postępując jakby nie było nieco cwaniacko, ale w takim przypadku całkowicie usprawiedliwione) i niech taki frajer (bo inaczej takich ludzi nie można nazwać) płaci do końca życia odszkodowanie
skoro widać że ktoś celowo wbija się autem w moje auto, to można domniemywać że chce komuś zrobić krzywdę
dobry adwokat i typ ma spaprane życie
może się mylę, więc niech ktoś z kolegów prawników się wypowie
czy za takie udukomentowane zdarzenie jak widać na filmie, można kogoś totalnie zgnoić wykorzystując przysługujące prawo?anjas - Czw 04 Kwi, 2013 gdyby można było posiadać broń to można by było gości po prostu odstrzelić. A tak to lipa, wiele lat w sądzie, żeby cokolwiek im zrobić.Barejka - Czw 04 Kwi, 2013 mozna im wsiasc do auta nasrac i rozmazacbizon - Czw 04 Kwi, 2013
PiTT napisał/a:
dlatego jedynym rozwiązaniem jest stosowanie OGROMNYCH kar za tego typu działania
+ proces cywilny za próbę okaleczenia / zabójstwa, zakończony dożywotnim odszkodowaniem za uszczerbek na zdrowiu (wiadomo że można sobie coś takiego załatwić, oczywiście postępując jakby nie było nieco cwaniacko, ale w takim przypadku całkowicie usprawiedliwione) i niech taki frajer (bo inaczej takich ludzi nie można nazwać) płaci do końca życia odszkodowanie
skoro widać że ktoś celowo wbija się autem w moje auto, to można domniemywać że chce komuś zrobić krzywdę
dobry adwokat i typ ma spaprane życie
może się mylę, więc niech ktoś z kolegów prawników się wypowie
czy za takie udukomentowane zdarzenie jak widać na filmie, można kogoś totalnie zgnoić wykorzystując przysługujące prawo?
latwo powiedziec, trudniej wykonac. zona prowadzi taka sprawe, 11 oskarzonych kooperowalo w tym "biznesie". sprawa ciagnie sie juz x lat. cokolwiek sie w niej nie zrobi to sad odwolawczy cos uwala i wraca do nastepnego sedziego. tak bylo juz 5 razy. polowa oskarzonych/pelnomocnikow jest ciagle chora, albo sa inne przekrety. przedawnienie czesci zarzutow juz nastapilo, niedlugo nastepne.