To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Loko - Śro 03 Kwi, 2013

Bonczek napisał/a:
was79 napisał/a:
Nawet ciekawy wywiad:
http://natemat.pl/56497,p...zaginela-wywiad

Niezłe, trafia w mój światpogląd :pom:

Szczególnie odpowiedzi na dwa pierwsze pytania. Jest tam genialnie opisane coś co czuje, ale nigdy nie potrafił bym tego tak dobrze ubrać w słowa.

Anonymous - Śro 03 Kwi, 2013

was79 napisał/a:
Nawet ciekawy wywiad:
http://natemat.pl/56497,p...zaginela-wywiad

Dobre !!!
Podoba mi sie zwłaszcza to(rozciągnołbym to na inne dziedziny ,nie tylko motoryzacje)

"W kryzysie zachodniej cywilizacji, która jest w ostatniej fazie upadku i sama się niszczy rozmaitymi wynaturzeniami, podobnie jak każda ginąca cywilizacja na przestrzeni wieków. My oszaleliśmy m.in. na punkcie bezpieczeństwa – chcemy eliminować wszelkie ryzyko. Także za najwyższą cenę - rezygnacji z wolności. Ryzyko natomiast od zawsze jest paliwem rozwoju, motywatorem do działania. Jego eliminacja prowadzi do stagnacji, a ta do degeneracji. Degenerujące się cywilizacje są wypierane przez nowe, głodne, nie bojące się ryzyka i przez to szybko się rozwijające. "

PiTT - Śro 03 Kwi, 2013

wracając do bezbłędnej prognozy pogody
godz 15 ostrzeżenia o nadciągającej niebawem śnieżycy! do 15cm śniegu może spaść!
godz 00 i nic :rotfl:
nie kumam tego, czy nagle śnieżyca postanowiła udać się w inne rejony?
;D

Konrad - Czw 04 Kwi, 2013

:crazy: Dostałem mandat w środku nocy na pustej dziurawej drodze przy opadach deszczu ze śniegiem za jazdę z włączonymi przednimi przeciwmgielnymi.. ale to nie jest według polycjantuf wytłumaczenie włączenia lepszego oświetlenia :crazy:
i oczywiście na koniec buraczane pytanie
"ile to saxo pójdzie?" :rotfl: :rotfl:

GeKo - Czw 04 Kwi, 2013

Konrad napisał/a:
Dostałem mandat w środku nocy na pustej dziurawej drodze przy opadach deszczu ze śniegiem za jazdę z włączonymi przednimi przeciwmgielnymi..

Nie patrząc czy pusta droga czy nie, ale mieli rację. Mnie strasznie wkurza jak pada deszcz a pełno artystów włącza przeciwmgielne oślepiając wszystkich dookoła odbijającym się światłem od asfaltu.

Barejka - Czw 04 Kwi, 2013

Konrad, ostatnio tez mnie zatryzmali i pytali sie ile tym wyciagam i ile ma koni, ale mimo to byli mili ;D
PiTT - Czw 04 Kwi, 2013

polaczkowo :wall:
http://www.tvn24.pl/z-roz...e,316272,s.html

Konrad - Czw 04 Kwi, 2013

GeKo napisał/a:

Nie patrząc czy pusta droga czy nie, ale mieli rację. Mnie strasznie wkurza jak pada deszcz a pełno artystów włącza przeciwmgielne oślepiając wszystkich dookoła odbijającym się światłem od asfaltu.

Przecież jak widzę, że jedzie coś z przeciwka to wyłączam, bo wiem jak to oślepia, więc taka sytuacja to jest dla mnie debilizm w czystej postaci - szukanie do czego się przyczepić na siłę i wyrobić normę. Poza tym pieszych też nie było, żebym kogokolwiek mógł oślepić.

GeKo - Czw 04 Kwi, 2013

Konrad, W takim razie miałeś pecha, że nie zdążyłeś wyłączyć przed nimi.
Michał - Czw 04 Kwi, 2013

PiTT napisał/a:
polaczkowo :wall:
http://www.tvn24.pl/z-roz...e,316272,s.html

ło karwa - ale cebulakowo :wall:

Bonczek - Czw 04 Kwi, 2013

Bo to mało takich miejsc i ludzi, którzy tak robią - niektórzy z tego żyją i to całkiem nieźle :/
PiTT - Czw 04 Kwi, 2013

dlatego jedynym rozwiązaniem jest stosowanie OGROMNYCH kar za tego typu działania
+ proces cywilny za próbę okaleczenia / zabójstwa, zakończony dożywotnim odszkodowaniem za uszczerbek na zdrowiu (wiadomo że można sobie coś takiego załatwić, oczywiście postępując jakby nie było nieco cwaniacko, ale w takim przypadku całkowicie usprawiedliwione) i niech taki frajer (bo inaczej takich ludzi nie można nazwać) płaci do końca życia odszkodowanie
skoro widać że ktoś celowo wbija się autem w moje auto, to można domniemywać że chce komuś zrobić krzywdę
dobry adwokat i typ ma spaprane życie

może się mylę, więc niech ktoś z kolegów prawników się wypowie :)
czy za takie udukomentowane zdarzenie jak widać na filmie, można kogoś totalnie zgnoić wykorzystując przysługujące prawo?

anjas - Czw 04 Kwi, 2013

gdyby można było posiadać broń to można by było gości po prostu odstrzelić. A tak to lipa, wiele lat w sądzie, żeby cokolwiek im zrobić.
Barejka - Czw 04 Kwi, 2013

mozna im wsiasc do auta nasrac i rozmazac
bizon - Czw 04 Kwi, 2013

PiTT napisał/a:
dlatego jedynym rozwiązaniem jest stosowanie OGROMNYCH kar za tego typu działania
+ proces cywilny za próbę okaleczenia / zabójstwa, zakończony dożywotnim odszkodowaniem za uszczerbek na zdrowiu (wiadomo że można sobie coś takiego załatwić, oczywiście postępując jakby nie było nieco cwaniacko, ale w takim przypadku całkowicie usprawiedliwione) i niech taki frajer (bo inaczej takich ludzi nie można nazwać) płaci do końca życia odszkodowanie
skoro widać że ktoś celowo wbija się autem w moje auto, to można domniemywać że chce komuś zrobić krzywdę
dobry adwokat i typ ma spaprane życie

może się mylę, więc niech ktoś z kolegów prawników się wypowie :)
czy za takie udukomentowane zdarzenie jak widać na filmie, można kogoś totalnie zgnoić wykorzystując przysługujące prawo?

latwo powiedziec, trudniej wykonac. zona prowadzi taka sprawe, 11 oskarzonych kooperowalo w tym "biznesie". sprawa ciagnie sie juz x lat. cokolwiek sie w niej nie zrobi to sad odwolawczy cos uwala i wraca do nastepnego sedziego. tak bylo juz 5 razy. polowa oskarzonych/pelnomocnikow jest ciagle chora, albo sa inne przekrety. przedawnienie czesci zarzutow juz nastapilo, niedlugo nastepne.