Fiat Cinquecento Sporting Group A Works Replica
Price: £4495 / €5750
Details: This is the private sale of my immaculate Group A works replica Fiat Cinquecento Sporting, featuring:- - Race-spec 1108cc MPi engine professionally built by AMAC Engineering - Uprated gearbox with fresh Bacci Romano 5.0:1 limited slip differential - Lightweight motorsport shell in 1997 Monte Carlo rallye works colours - Extensive spares package inc wheels/tyres, electronics, and two 1242cc engines - High standard of build, fully documented in build log - Dry stored, mint condition having only been run on smooth speed events Full details at www.bigfiat.co.uk The car is UK registered, located near Leeds, West Yorkshire. Please email john[at]bigfiat.co.uk with questions.
Contact Name: John Hamilton
Contact Phone: +447970912933
faldzip - Czw 16 Sie, 2012 ale z tako klatko, to bym sie troche bal takim CC napinac w rajdach, bo w razie dzwona bokiem, to prawie nic mnie od drzewa nie osłania Anonymous - Czw 16 Sie, 2012 konkretne słoneczko
http://www.racingforum.pl...KM-t101791.htmlno name - Czw 16 Sie, 2012 Znam furę przygotowaną przez cobcia na 1/4 i dobrze sobie radzi,
ale na torze podobno to nie skręcakubek13 - Czw 16 Sie, 2012
no name napisał/a:
Znam furę przygotowaną przez cobcia na 1/4 i dobrze sobie radzi,
ale na torze podobno to nie skręca
O słabych zdolnościach torowych tego auta świadczy - cytuję :
''Na torze poznań najlepiej udało mi się wykręcić 2,01.272 sek...''
To jest słaby rezultat jak na ponad 200konne lekkie zakładam, FWD.martin.h - Czw 16 Sie, 2012 A taki Sunny nie jest czasem pedalski? Duży chłop to powinien dużym autem chyba jeździć? no name - Czw 16 Sie, 2012 Nie pisałem akurat o tym egzemplarzu,
resztę każdy sobie dopowieB-Rey - Czw 16 Sie, 2012 Myślę, że CRX w takim stanie w Polsce to już rzadkość
http://otomoto.pl/honda-c...-C25561697.htmlAnonymous - Czw 16 Sie, 2012 chyba Yarko i Januszek pisali o Sunny cos przeciwnego,znaczy ze skręca i ogólnie niezły furBonczek - Czw 16 Sie, 2012 Ciekawe jak wewnętrzne części nadkoli Kenet - Czw 16 Sie, 2012 Jeździłem tym Coobcia Sunnym, dobry szatan. Jeśli chodzi o skręcanie, to myślę że na dobrym zawieszeniu i oponie, takim 220 konnym VE możnaby namieszać w klasie na WST. Coobcia przed uzyskiwaniem dobrych czasów tym egzemplarzem powstrzymywały chyba tylko drogowe opony, bo on zwykle na takich jeździł na zakręty i długie okresy między imprezami, na które jeździł. Jakby napinał regularnie to byłoby lepiej.Kenet - Pią 17 Sie, 2012 BTW - kolega sprzedaje fotele i pasy, myślę że ciekawa oferta, miały jeździć w rajdówce, ale ciasto w piekarniku i pozmieniały się plany
budyn napisał/a:
witam nosze sie z zamiarem zbycia droga sprzedazy foteli kubelkowych mirco (jeden to rs drugi to xl) oraz 3 calowych 4-pktowych pasów marki sparco
sprzedaje tylko w komplecie
do kompletu dorzuce mocowania do foteli oraz 4 sztuki śrób z oczkiem do zaczepienia pasów
zestaw nie jest zniszczony nie jest poprzecierany i nie podziurawione, jedyny mankament to troche rys na tylnej czesci foteli pokrytej lakierem
powyzszy zestaw bedzie lada dzien wystawiony w innych mediach
nie posiadaja homologacji FIA
cena 1199 pln + ewentualna wysylka
kontakt przez pw lub tel 508 819 693
marcinstachon - Nie 19 Sie, 2012
B-Rey napisał/a:
Myślę, że CRX w takim stanie w Polsce to już rzadkość
przeciez tam dziury w nadkolach sa, a z moich doswiadczen nie wrozy to dobrze;)
Poza tym wlasciciel nie wie ile jego auto ma koni, bo ten motor jezeli sie nie myle ma 130.