Jakarti - Czw 27 Lut, 2014 teraz Krym wybierze swoich przedstawicieli - tak samo "legalnie"
http://wiadomosci.onet.pl...arlamentu/rmcbqGeKo - Czw 27 Lut, 2014 Oni pewnie dla Rosjan nie są terorystami M - Czw 27 Lut, 2014 Mam nadzieje że Ukraińcy pogonią ruskie wpływy z całej UkrainyJakarti - Czw 27 Lut, 2014
Cytat:
Oni pewnie dla Rosjan nie są terorystami
to proste
majdan dla ruskich (krymu) to zło
ruscy(krym) dla majdanu to zło
i kazdy ma racje M - Czw 27 Lut, 2014 Tylko to jest terytorium Ukrainy a nie Rosji - to taki drobny szczegół Jakarti - Czw 27 Lut, 2014
M napisał/a:
Tylko to jest terytorium Ukrainy a nie Rosji - to taki drobny szczegół
mowie o mieszkancach i nastrojach - nie powiedziałem slowa o Rosji. zeby bylo poprawnie politycznie proszę jeszcze raz
majdan dla krymu (ruskich) to zło
krym (ruscy) dla majdanu to zło M - Czw 27 Lut, 2014 Na krymie jest dużo ruskich ale są też tatarzy i kozacy którzy są z majdanem.
Cytat:
Obecnie większość ludności (60,40%) stanowią Rosjanie. Oprócz nich żyją tu Ukraińcy (24,01%) i Tatarzy krymscy (10,21%)[1].
Więc wystarczy rosjan wysłać do rosji i po kłopocie.
Kurcze nie wiedziałem że aż tyle ruskich tam jest, Pjucin tak łatwo Krymu nie odda a argumenty Gruzińskie są tu jak as w rękawie.Jakarti - Czw 27 Lut, 2014 wiekszosc to ruscy dlatego pozwoliłem sobie na takie uproszczenie
pisane z przymruzeniem oka
ale widze, ze zrozumiales M - Czw 27 Lut, 2014 Tak mimo że jestem tępy to zrozumiałem. Dziękuję Kuba.
Jakarti - Czw 27 Lut, 2014 osobiście mam inne zdanie o Tobie ale nie będę się narzucał M - Czw 27 Lut, 2014
dzik - Czw 27 Lut, 2014 właśnie porozmawiałem sobie z Ukrainką która u nas pracuje, jest z Charkowa.
Po pierwsze wschód z zachodem nie za bardzo się lubią, podział jest bardzo widoczny.
Na wschodzie nie używa się języka ukraińskiego, uczą go tylko w podstawówce.
A najciekawsze, wschód od zachodu bardzo się różni gospodarczo, zachód jest utrzymywany przez dużo bogatszy wschód. Więc podział byłby dla zachodu mało korzystny.
M napisał/a:
Mam nadzieje że Ukraińcy pogonią ruskie wpływy z całej Ukrainy
A jeśli większość tego nie chce? Demokracja.M - Czw 27 Lut, 2014
dzik napisał/a:
A jeśli większość tego nie chce? Demokracja.
Pytanie czy Autonomia Krymu ma wewnętrzną demokrację czy decyzje terytorialne podejmowane są w Kijowie - nie znam się na tym więc się nie wypowiem.M - Czw 27 Lut, 2014 Mało treściwy aczkolwiek ciekawy wywiad: http://www.fronda.pl/a/wi...osji,34918.htmlJakarti - Czw 27 Lut, 2014 to dla rownowagi
ten jest duzo dluzszy ale rowniez duzo ciekawszy. wyjasnia dlaczego na krymie jest tyle ruskich i dlaczego sa tam tez ludzie ktorzy identyfikuja sie z ukraina
z ciekawostek
wyjasnia rowniez znaczenie słowa "ukraina"