Trzymanie foteli Super - wykonanie dramat po 30tys alcantara wyciera sie na wylot.
Pozycja za kierą dziwna siedzi sie jakby z boku kierownicy.
- więcej obrotów kołem kierownicy od oporu do oporu niż w clio.
- wahacze co 15-20tys do wymiany. Siadają sworznie nie da sie samych sworzni wymienić, więc albo nowe albo regeneracja.
- Belka wiadomo.
- idzie gorzej niż clio, tylko na 5boiegu od 80 do 160 wysuwa się o pół maski.
-twardszy zawias w serii niż w clio.
- brak xenona
- znacznie mniejsza podaż części na allegro, błotniki zderzaki nie pasują od słabszych wersji, ale w clio też nie więc to żaden argument.
- wkurzające migające awaryjne podczas hamowania i jakiś asysten hamowania, ale bezpiecznikiem z tego co pamietam sie odpina ABS i jest OK
Na plus tańszy rozrząd chyba i to znacznie niż w clio.
- możliwość wrzucenia 6 skrzyni z 306 GTi-6,
- możliwość założenia 4tłoka brembo z 406 V6
- lepszy wygląd.
- możliwość wgrania softu u Marciniaka za tauzena.
Ogólnie clio tańsze w zakupie, szybsze i łatwiejsze w eksploatacji. Natomiast 206 ciekawsza i więcej lanserskich gadżetów można włożyć.Kenet - Pon 24 Wrz, 2012 Zapytam jak typowy polaczek, ale bez złośliwości - jeśli ktoś sprzedaję takie auto po przejechaniu 500 km za 40 koła to zakładam, że właśnie tyle wysypał na jego budowę? (nie znam ceny gołego swapu k20 i podłubania go na taką moc, ale myślę że jest to ok. 12-15 tys.?)
Jeśli tak jest to koooorwa litości - 40 koła takie auto?! Ludzie na prawdę nie mają co robić ze szmalem.M - Pon 24 Wrz, 2012 A może jeszcze chce zarobić na nim Cartoon - Pon 24 Wrz, 2012 z ciekawości posegregowałem sobie civici po cenie...
5gen - http://moto.allegro.pl/li...=18187&order=pd
6gen - http://moto.allegro.pl/li...=18184&order=pd
Pomijając tą jedną sztukę pozostałe 5 chodzą do 21k, a 6 do 22,9k ...
Wiem jak jest podczas takiej roboty - jak coś potrzeba to kupujesz i nie patrzysz na monetę, ale jak się temat kończy, zaczynasz podsumowanie i nagle ta myśl - "koorwa co ja zrobiłem". Nie widzę tego inaczej w przypadku tej hondy.Cartoon - Pon 24 Wrz, 2012 Zdaje mi się, że to auto gościa ode mnie z firmy, który tydzień temu brał ślub... pewnie obiecał żonie, że jak się honda sprzeda to kupi rodzinne auto obstawiam, że stąd ta cena Yarko - Pon 24 Wrz, 2012
Cartoon napisał/a:
pewnie obiecał żonie, że jak się honda sprzeda to kupi rodzinne auto
GeKo - Pon 24 Wrz, 2012
Kenet napisał/a:
trzelałem 12-15, czyli tak jak piszesz by się człowiek wyrobił.
Ja nie widzę opcji wyrobienia się w 15, z biedą w 20 a jeśli ktoś obcy miałby to składać to 25 braknie.Kenet - Pon 24 Wrz, 2012 Ale ja pisałem od początku o kwocie za silnik i mody tj. wałki, wydech i strojenie, a nie jego wsadzenie i odpał pit - Pon 24 Wrz, 2012
Trzymanie foteli Super - wykonanie dramat po 30tys alcantara wyciera sie na wylot.
Pozycja za kierą dziwna siedzi sie jakby z boku kierownicy.
- więcej obrotów kołem kierownicy od oporu do oporu niż w clio.
- wahacze co 15-20tys do wymiany. Siadają sworznie nie da sie samych sworzni wymienić, więc albo nowe albo regeneracja.
- Belka wiadomo.
- idzie gorzej niż clio, tylko na 5boiegu od 80 do 160 wysuwa się o pół maski.
-twardszy zawias w serii niż w clio.
- brak xenona
- znacznie mniejsza podaż części na allegro, błotniki zderzaki nie pasują od słabszych wersji, ale w clio też nie więc to żaden argument.
- wkurzające migające awaryjne podczas hamowania i jakiś asysten hamowania, ale bezpiecznikiem z tego co pamietam sie odpina ABS i jest OK
Na plus tańszy rozrząd chyba i to znacznie niż w clio.
- możliwość wrzucenia 6 skrzyni z 306 GTi-6,
- możliwość założenia 4tłoka brembo z 406 V6
- lepszy wygląd.
- możliwość wgrania softu u Marciniaka za tauzena.
Ogólnie clio tańsze w zakupie, szybsze i łatwiejsze w eksploatacji. Natomiast 206 ciekawsza i więcej lanserskich gadżetów można włożyć.
Ja tylko dodam że jak ktoś jeździł pół życia citroenami i peugotami to ni huhhu do reno się nie przekona,
albo przynajmiej ja Barejka - Pon 24 Wrz, 2012 a w RC belka nie byla jaks inna jak np w s16/gti, popaczalem na yt i to rc ledwo szubsze od s16, wiec nie ma sensu sie pchac w to Przem_106 - Pon 24 Wrz, 2012 Nie chcę mi się pisac, ale napisze
Geko bardzo fajnie napisał. Nie spodziewałem się, ze ma taką wiedzę nt. RC
Pit, nie jezdziłem nigdy Clio, ale miałem juz 3-106-tki, 3-saxo i teraz 2-gą 206tkę i chyba wiem o co ci chodzi
Barejka, 206 RC to "bardzo ładny samochod i do tego dosc zwawy" (zeby nie powiedziec, ze szybki). Belka jest identyczna jak w kombi, ale jesli nie interesuje cie budowa rajdowki (homologacja), to załozysz kazdą belkę. Belka od RC ma dodatkowe drązki stabilizacyjne i tak naprawdę na asfalcie nie wiele dają, ale np. teraz upalając na szutrze mam wywalony stab. z belki i mam tylko te poprzeczne. Wg mnie jest genialnie.
Znając trochę ciebie siknikowo i mocowo potrzebujesz HONDY, ale jak chcesz trochę klasy, sznytu i elegancji, to 206 RC będzie napewno lepsze.Barejka - Pon 24 Wrz, 2012 Przem_106, jak honda to tylko tajper k20 pit - Pon 24 Wrz, 2012 Czy to robi 7 do 100 czy 8 co za różnica , przynajmniej ja już ten etap mam za sobą
106 najlepsze!