To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Hothatch ogłoszenia

GeKo - Pon 24 Wrz, 2012

Barejka napisał/a:
jak sie ma taki 206 rc do clio?
ceny czesci, trwalosc i osiagi :D
http://otomoto.pl/peugeot...-C19931352.html

Trzymanie foteli Super - wykonanie dramat po 30tys alcantara wyciera sie na wylot.
Pozycja za kierą dziwna siedzi sie jakby z boku kierownicy.
- więcej obrotów kołem kierownicy od oporu do oporu niż w clio.
- wahacze co 15-20tys do wymiany. Siadają sworznie nie da sie samych sworzni wymienić, więc albo nowe albo regeneracja.
- Belka wiadomo.
- idzie gorzej niż clio, tylko na 5boiegu od 80 do 160 wysuwa się o pół maski.
-twardszy zawias w serii niż w clio.
- brak xenona
- znacznie mniejsza podaż części na allegro, błotniki zderzaki nie pasują od słabszych wersji, ale w clio też nie więc to żaden argument.
- wkurzające migające awaryjne podczas hamowania i jakiś asysten hamowania, ale bezpiecznikiem z tego co pamietam sie odpina ABS i jest OK

Na plus tańszy rozrząd chyba i to znacznie niż w clio.
- możliwość wrzucenia 6 skrzyni z 306 GTi-6,
- możliwość założenia 4tłoka brembo z 406 V6
- lepszy wygląd.
- możliwość wgrania softu u Marciniaka za tauzena.

Ogólnie clio tańsze w zakupie, szybsze i łatwiejsze w eksploatacji. Natomiast 206 ciekawsza i więcej lanserskich gadżetów można włożyć.

Kenet - Pon 24 Wrz, 2012

Zapytam jak typowy polaczek, ale bez złośliwości - jeśli ktoś sprzedaję takie auto po przejechaniu 500 km za 40 koła to zakładam, że właśnie tyle wysypał na jego budowę? (nie znam ceny gołego swapu k20 i podłubania go na taką moc, ale myślę że jest to ok. 12-15 tys.?)

Jeśli tak jest to koooorwa litości - 40 koła takie auto?! Ludzie na prawdę nie mają co robić ze szmalem.

M - Pon 24 Wrz, 2012

A może jeszcze chce zarobić na nim :rotfl:
Cartoon - Pon 24 Wrz, 2012

z ciekawości posegregowałem sobie civici po cenie...
5gen - http://moto.allegro.pl/li...=18187&order=pd
6gen - http://moto.allegro.pl/li...=18184&order=pd
Pomijając tą jedną sztukę pozostałe 5 chodzą do 21k, a 6 do 22,9k ...

Za 22,9 można łyknąć http://otomoto.pl/honda-c...-C26077951.html :)

GeKo - Pon 24 Wrz, 2012

Kenet,
10k to chyba silnik ze skrzynią a gdzie reszta gratów?
http://allegro.pl/swap-si...2623609701.html
hondata, wydechy, wdechy i skarpety :D

Kenet - Pon 24 Wrz, 2012

Strzelałem 12-15, czyli tak jak piszesz by się człowiek wyrobił.

Wiem jak jest podczas takiej roboty - jak coś potrzeba to kupujesz i nie patrzysz na monetę, ale jak się temat kończy, zaczynasz podsumowanie i nagle ta myśl - "koorwa co ja zrobiłem". Nie widzę tego inaczej w przypadku tej hondy.

Cartoon - Pon 24 Wrz, 2012

Zdaje mi się, że to auto gościa ode mnie z firmy, który tydzień temu brał ślub... pewnie obiecał żonie, że jak się honda sprzeda to kupi rodzinne auto ;) obstawiam, że stąd ta cena ;)
Yarko - Pon 24 Wrz, 2012

Cartoon napisał/a:
pewnie obiecał żonie, że jak się honda sprzeda to kupi rodzinne auto

GeKo - Pon 24 Wrz, 2012

Kenet napisał/a:
trzelałem 12-15, czyli tak jak piszesz by się człowiek wyrobił.

Ja nie widzę opcji wyrobienia się w 15, z biedą w 20 a jeśli ktoś obcy miałby to składać to 25 braknie.

Kenet - Pon 24 Wrz, 2012

Ale ja pisałem od początku o kwocie za silnik i mody tj. wałki, wydech i strojenie, a nie jego wsadzenie i odpał :]
pit - Pon 24 Wrz, 2012

GeKo napisał/a:
Barejka napisał/a:
jak sie ma taki 206 rc do clio?
ceny czesci, trwalosc i osiagi :D
http://otomoto.pl/peugeot...-C19931352.html

Trzymanie foteli Super - wykonanie dramat po 30tys alcantara wyciera sie na wylot.
Pozycja za kierą dziwna siedzi sie jakby z boku kierownicy.
- więcej obrotów kołem kierownicy od oporu do oporu niż w clio.
- wahacze co 15-20tys do wymiany. Siadają sworznie nie da sie samych sworzni wymienić, więc albo nowe albo regeneracja.
- Belka wiadomo.
- idzie gorzej niż clio, tylko na 5boiegu od 80 do 160 wysuwa się o pół maski.
-twardszy zawias w serii niż w clio.
- brak xenona
- znacznie mniejsza podaż części na allegro, błotniki zderzaki nie pasują od słabszych wersji, ale w clio też nie więc to żaden argument.
- wkurzające migające awaryjne podczas hamowania i jakiś asysten hamowania, ale bezpiecznikiem z tego co pamietam sie odpina ABS i jest OK

Na plus tańszy rozrząd chyba i to znacznie niż w clio.
- możliwość wrzucenia 6 skrzyni z 306 GTi-6,
- możliwość założenia 4tłoka brembo z 406 V6
- lepszy wygląd.
- możliwość wgrania softu u Marciniaka za tauzena.

Ogólnie clio tańsze w zakupie, szybsze i łatwiejsze w eksploatacji. Natomiast 206 ciekawsza i więcej lanserskich gadżetów można włożyć.

Ja tylko dodam że jak ktoś jeździł pół życia citroenami i peugotami to ni huhhu do reno się nie przekona,
albo przynajmiej ja :lol2:

Barejka - Pon 24 Wrz, 2012

a w RC belka nie byla jaks inna jak np w s16/gti, popaczalem na yt i to rc ledwo szubsze od s16, wiec nie ma sensu sie pchac w to :)
Przem_106 - Pon 24 Wrz, 2012

Nie chcę mi się pisac, ale napisze :)

Geko bardzo fajnie napisał. Nie spodziewałem się, ze ma taką wiedzę nt. RC ^^D

Pit, nie jezdziłem nigdy Clio, ale miałem juz 3-106-tki, 3-saxo i teraz 2-gą 206tkę i chyba wiem o co ci chodzi :)

Barejka, 206 RC to "bardzo ładny samochod i do tego dosc zwawy" (zeby nie powiedziec, ze szybki). Belka jest identyczna jak w kombi, ale jesli nie interesuje cie budowa rajdowki (homologacja), to załozysz kazdą belkę. Belka od RC ma dodatkowe drązki stabilizacyjne i tak naprawdę na asfalcie nie wiele dają, ale np. teraz upalając na szutrze mam wywalony stab. z belki i mam tylko te poprzeczne. Wg mnie jest genialnie.

Znając trochę ciebie siknikowo i mocowo potrzebujesz HONDY, ale jak chcesz trochę klasy, sznytu i elegancji, to 206 RC będzie napewno lepsze.

Barejka - Pon 24 Wrz, 2012

Przem_106, jak honda to tylko tajper k20 :]
pit - Pon 24 Wrz, 2012

Czy to robi 7 do 100 czy 8 co za różnica , przynajmniej ja już ten etap mam za sobą :)
106 najlepsze! :]