Kamill - Pon 24 Wrz, 2012 Jak by ktoś słyszał o jakimś fajnym 106/saxo to może był bym zainteresowany Marek23 - Pon 24 Wrz, 2012 Ja tez szukam jak cos czegokolwiek na zime...GeKo - Pon 24 Wrz, 2012
Przem_106 napisał/a:
Geko bardzo fajnie napisał. Nie spodziewałem się, ze ma taką wiedzę nt. RC
Ma wiedzę bo przez 3 lata czasami takim jeździł i na bieżąco kupował graty kumplowi do tego.
Ogólnie po programie i wydechu powinno się odpychać podobnie do clio. czyli realne 6,5 do paki. Mega dużo daje dolot K&N taka rura z nierdzewy wrzucona w nadkole. na 3 biegu od 20-110km/h 3sek lepiej. A seria moment obrotowy ma całkiem fajny z dołu. u Przema wrzuciłem wykres serii parę dni temu.
pit, Ja tam rajdówkami głównie PSA jeździłem a clio nie mialem okazji
106/saxo jest mistrz na zimęNBL - Pon 24 Wrz, 2012 Brajeka musi mieć klime jest na tym etapie gdzie latem musi mieć szybkę zamkniętą i ciemne okulary pit - Pon 24 Wrz, 2012 Zawsze bede bronił clio bo to naprawde fajny samochód tylko że design , technologia reno oraz ceny części nie pasują mi. Chociaż jak bym miał kasę to zaryzykował bym zakup Clio 3 sport
Na dupowóz słaby bo ciasno i dziwnie w środku , w 206 za to byłem bardzo mile rozczarowany.
A jeżeli chodzi o sport i upalanie czy coś do chłosty to uważam że 106/saxo ma rozsądne ceny części oraz i daję mega frajde a co najważniejsze można tym autem powalczyć.
Jak ktoś chce być szybki na streecie to powinien kupić sobię hondę .
Po latach w temacie stwierdziłem że ważniejsze od szybkości jest to by jak najtaniej upalać NBL - Pon 24 Wrz, 2012
pit napisał/a:
kupić sobię hondę
Barejka kupisz Hondę? zrobisz to?
z peugeota na hondę hm.. Marek23 - Pon 24 Wrz, 2012
Cytat:
Zawsze bede bronił clio bo to naprawde fajny samochód tylko że design , technologia reno oraz ceny części nie pasują mi. Chociaż jak bym miał kasę to zaryzykował bym zakup Clio 3 sport
Na dupowóz słaby bo ciasno i dziwnie w środku , w 206 za to byłem bardzo mile rozczarowany.
A jeżeli chodzi o sport i upalanie czy coś do chłosty to uważam że 106/saxo ma rozsądne ceny części oraz i daję mega frajde a co najważniejsze można tym autem powalczyć.
Jak ktoś chce być szybki na streecie to powinien kupić sobię hondę .
Po latach w temacie stwierdziłem że ważniejsze od szybkości jest to by jak najtaniej upalać
Ale co w tych pieniadzach jesli chodzi o wyposazenie,design jest lepsz niz clio?
Poza tym 106 jest super, ale clio jest szybsze, tylko trzeba nim inaczej jeździć i może troche inaczej ustawić ogólnie,wtedy da frajdę.
Na sniegu 106 jest super bez kolca do tak 120 km/h, potem juz się robi gorąco. Clio jeszcze przy speedach 160 jest ok,więc wszystko ejst względne.Barejka - Pon 24 Wrz, 2012 tylko megane sport lub ctrsiema - Pon 24 Wrz, 2012 Dokładnie jak napisał Marek, w Saxo przy 120km/h masz wrażenie jak byś szedł o życie, w Clio jeszcze spokój i nuda. Jako auto na co dzień i sporadycznego upalania to Clio II (ph3 , bo ph1 jest brzydkie, a ph2 to nie to samo ) bije każde Saxo/106 na głowę (zenon, navi, skóra i grzanie dupy, a do tego szybsze o niebo). A powalczyć takim Clio można spokojnie i z CTRami, co zresztą Stf dobitnie pokazuje.pit - Pon 24 Wrz, 2012 w tych pieniadzach lepsze jest 206 jezeli chodzi o wyposażenie, środek, design
wszystko fajnie że clio bije wszystko, ale to co pisałem kosztaMarek23 - Pon 24 Wrz, 2012
pit napisał/a:
w tych pieniadzach lepsze jest 206 jezeli chodzi o wyposażenie, środek, design
Nie wiem,w którym miejscu, z resztą to bardzo subiektywna sprawa. Tak jak z pozycją za kierownicą. Nie kumam o co chodzi... Wsiadłem, odpaliłem, pierwsze 5 min lajtowo, silnik się zagrzał i potem pełen but non top. To moja pierwsza jazda clio... I nie czułem,żeby mi sie źle siedziało. Zadupiaka i tyle...GeKo - Wto 25 Wrz, 2012
pit napisał/a:
tych pieniadzach lepsze jest 206 jezeli chodzi o wyposażenie, środek, design
wyposażenie to na pewno nie, brak xenona, nawi i grzania dupy. Pozycja za kierownicą to tylko to że jest niżej, bo siedzenie obok kierownicy wkurwia na maxa, a design kwestia gustu. Peugeot przez obszyty skórą daszek faktycznie ładniejszy.
A jeśli idzie o koszta to w clio jest drogi absurdalnie rozrząd i pasek osprzętu reszta gratów wychodzi na poziomie 106, bo 206 choćby przez wahacze i belkę jest droższa.pit - Wto 25 Wrz, 2012 No dodaj jeszcze brak zamiennikow, ceny amorków, poduszki pod silnik czy lambdy, kolektorów itd.
W 106 90% pasuje od zwykłego , do tego z innych modeli jakieś graty, można przełożyć.
Z takim samym budżetem 106 zbudowalem w rok, a w clio przez rok udało mi ledwo co kolektory kupić i dwa amorki w aso + dwa mts + eksploatacja oczywiście a raczej AŻ eksploatacja.
Ale jak ktoś ma potrfel to wywalone rzecz jasna.
Podsumowując clio bardzo fajne i w zakręcie przekozak ale to reno i nie do konca smakuje, przynajmniej mi Raczej nie wróce do tego auta, dobrze że brat ma to daje sie przejechać czasami Mick - Wto 25 Wrz, 2012 RC bardzo fajny samochód, dzięki temu, że Adam 206_Gti zna sie na tych samochodach, to po sprzedaży Saxo zastanawiałem się na tym samochodem i kilka z nich pojechaliśmy obejrzeć "w polsce" z Adamem.
takich szrotów to dawno nie widziałem - a oglądałem już baaardzo dużo samochodów.
Jeden (niebieski), nie miał nawet oleju w silniku - nie żartuje, on na prawde nie miał ani grama oleju, do tego malowany z każdej strony, krzywy jak 150 itp..
innym jeździliśmy ale też po 80 k rozwalony środek straszliwie...
po tym rozczarowaniu + 3 inne, o których nawet nie będę wspominał, zrezygnowałem z tego zakupu. Ale przyznać muszę, że samochód jest nadal bardzo ładny, ładnie się prezentuje i do codziennej jazdy wybrał bym 206........
..... S16 / GTI tańsze i szybsze z 1 biegu Bart - Wto 25 Wrz, 2012
Mick napisał/a:
Jeden (niebieski), nie miał nawet oleju w silniku - nie żartuje, on na prawde nie miał ani grama oleju