To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [grupowo] Fotele SPEED

BaRtO_206GT - Śro 05 Gru, 2007

Ziomus wyslalem Ci na gg

Dobra przelewaj to co masz, a moje przelejesz jak dojda! ;)

Loko - Śro 05 Gru, 2007

Najprościej jest to zrobić w ten sposób, od strony drzwi dajesz kątownik 60 mm x 60 mm 5 mm grubości z alu, około 50 cm długości trzeba to zmierzyć i na to dwa płaskowniki jako poprzeczki, 50 mm szerokości 8 mm grubości z alu (długośc też do zmierzenia) no i pare śrubek.

A jak mas dostep do spawarki i chcesz mieć o z jednego kawałka to płaskownik od strony drzwi, dwa ceowniki jako poprzeczki i kątownik od strony tunela i spawanko.

Albo trzecia opcja jak w rajdówkach gdzie poprzeczki sa wspawane pomiędzy tunelem centralnym, a progiem drzwi.

CHRZANEK - Śro 05 Gru, 2007

kubas napisał/a:
Dla ciebie chrzanek nie bedzie foteli nigdy

dlugo cie znajdę ??

Loko napisał/a:
Albo trzecia opcja jak w rajdówkach

Ta opcja odpada ;) Nie bede niszczyl swojej super za je biaszczej niebieskiej wykladzinki ;)
Loko napisał/a:
A jak mas dostep do spawarki i chcesz mieć o z jednego kawałka to płaskownik od strony drzwi, dwa ceowniki jako poprzeczki i kątownik od strony tunela i spawanko

Ta opcja zdecydowanie przemawia do mnie i w tym celu wykorzystam profile stalowe o grubości 3mm (wszystko zgodnie z zal "J" :p ) Musze to tylko odpowiednio pomierzyć.
A będzie latwiej bez fotela ;)

Michał - Śro 05 Gru, 2007

jak łukasz z chrzaniem będą mieć problemy to pokaze jak to zrobić.
Loko - zabawa z kątownikami jest bez sensu. Sory ziom, ale to jest fotel i powinien on być naprawde porządnie przymocowany. Najlepiej jakby był odrazu do budy, a jak tak sie nie da to jak najmniej części miedzy fotelem a budą. A te kontowniki to jak klocki lego. Widziałem jak to działa u Peter'a , te kątowniki pozkręcane, jak klocki lego. Jak jedno nie pusci to to inne. Ja miałem zrobiony stelarz z JEDNEJ części , nie było szans zeby to pusciło.

Michał napisał/a:
Ja miałem zrobiony stelarz z JEDNEJ części , nie było szans zeby to pusciło

Michal ale to chyba wlaśnie Loko zaproponowal w opcji nr 2 która mnie też sie wydaje najbardziej rozsądna:
Loko napisał/a:
chcesz mieć o z jednego kawałka to płaskownik od strony drzwi, dwa ceowniki jako poprzeczki i kątownik od strony tunela i spawanko.

Chyba że mozna to jeszcze inaczej zrobić ?? ?? ??

mozna mozna
spoktamy sie w sprawie słuchafonów to ci pokaze jak

Loko - Śro 05 Gru, 2007

Wiesz Michał każdy robi jak uważa i jak chce, ja zrobiłem najprościej jak się dało, bo nie mam dostepu do spawarki, a i tak jest o 100 % mocniej i sztywniej niż na seryjnym fotelu i jego mocowaniu, więc o bezpieczeństwo nie mam najmniejszych obaw. 8)
Jesli masz mocowanie z jednego pospawanego kawałka (np. homologowane omp), to jest ono skrecone w 4 punktach do budy i w kolejnych 4 jest do niego przykrecone mocowanie fotela, a w pierwszym wariancie który podałem jest tylko 6 punktów mocowania, wiec jednak troche mniej elementów do puszczania ;)

Czyli takie mocowanei sparco które ma homologacje fia jest bee? Patrz ile tu poskrecanych cześci ;)

kubas - Śro 05 Gru, 2007

a ja sobie zrobie z dwoch katownikow i spokoj bedzie :) bez tych blaszek tylko ze wysokie katowniki musze znalezc jeden sie ladnie utnie porobi dziurki i bedzie gitara :)

a i tak jest o 100 % mocniej i sztywniej niż na seryjnym fotelu i

no to ciekawe, szczególnie ze seryjny fotel trzyma sie na całej długosci listwy i myślał nad tym sztab ludzi. Moze ty sie marnujesz tutaj i powinieneś gdzies do cytryny uderzyć i spytać sie o robte.

loko, mordo ty moja, ja widziałem swoje mocowanie zrobione z jednego kawałka i CHOMOLOGOWANE ( dumnie to brzmi ale mnie to nie rusza ) Peter'a. I wiem co mówie

dobra, jesli uważasz lepiej, powiedz chopaczkom. Ja i tak nie kupuje fotela bo mam SKÓRY PODGRZEWANE :D
hajla

Loko - Śro 05 Gru, 2007

Ja nikomu nic nie narzucam, twierdzisz ze takie mocowanie jest bez sensu, to odpowiadam Ci tylko co do wytrzymałości i sensu takiego mocowania.

Homologacja jest po to żeby było bezpiecznie, jak coś ją spełnia to jest bezpiecznie i nie potrzeba żeby było jeszcze solidniejsze. Seryjny fotel trzyma się tak jakby się wcale nie trzymał cały lata ;) trzyma sie na całej lini w dwóch punktach :D , zupełnie jak klocki lego ;)

Wycieczki osobiste typu poszukaj roboty w citroenie, mozesz odłożyć na bok, podstawowa zasada miłej i rzeczowej konwersacji, spieraj się i krytykuj argumenty, a nie osoby ;)
Pozdrawiam Judyta :D

spokojna twoja rozczochrana
Tylko ja w kółko to pisze , ze piec kontowników, 12 blaszek, 4 podstawki i 200 srubek to jak klocki lego. Nie lepiej zrobić to w jednym kawałku ?
hajla stajla wiki dajła

Anonymous - Czw 06 Gru, 2007

Panowie zamówcie sobie odrazu MOCOWANIA w firmie MIRCO - polecam !!
CHRZANEK - Czw 06 Gru, 2007

A mają "bazy" do peugeotów 106/citroenów saxo ?? ?? ??
Bo chyba troche nie możemy sie dogadać...

Kupie mocowania od Mirco i do czego przykręce ?? ?? ??

kubas - Czw 06 Gru, 2007

Wiec sprawa sie ma tak :) Mocowan jeszcze nie ma czekam na info caly czas. Pasy 4pkt okazuje sie ze zostaly tylko czarne. Dziku i k-mart bedzie problemem jesli beda czarne ? Kiedy beda czerwone i niebieskie to nie wiadomo. A dzis zostalo wyslane zamowienie do.............. ? Kto zgadnie do kogo ?:D