To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Dolot

Bart - Czw 27 Sie, 2009

sam stożek wiele nie da, wyraźną poprawę można uzyskać po montażu stożka, strumienicy i brisków (mniej więcej po 3-5% przyrostu mocy), niektórzy montują także magnetyzery, ale nie wiem czy naprawdę się sprawdzą.
Vlodarsky - Czw 27 Sie, 2009

fello1 napisał/a:
swoje odczucia po montażu stożka etc.

jest głośniej - gorzej na dole a lepiej na górze ale tak, że ledwo to czuć...

M - Czw 27 Sie, 2009

z pewnoscia zmniejszaja zuzycie paliwa, potwierdzili to warszawscy taksówkarze
TOXIC - Czw 27 Sie, 2009

We wtorek pokusiłem sie z wasq'iem o mały eksperymet :) wywalilem całą puszke jaką miałem od maską i w to miejsce zapakowalismy jego stozek Piercrossa ale bez rury (czyli bezposrednio na (edit) przepustnice :) ) Oczywiscie z zachowaniem rury ktora nadmuchiwala powietrze na sam stozek (ale nie była to juz konstrukcja szczelnie zamknięta)

Auto pod obciazeniem zrobiło sie głosniejsze z przodu niz bylo z tylu. Dzwiek nawet fajny ale pomiary robione RS Tunerem pokazaly spadek mocy o kilkanascie BHP :(
Jednak "forced induction" robi swoje.

bizon - Czw 27 Sie, 2009

TOXIC napisał/a:
bezposrednio na strumienice

na strumienice? w dolocie?

GeKo - Czw 27 Sie, 2009

Toxic pewnie mial na myśli przepustnice. :-) , albo tą króciutką rurkę która łączy u niego puszke z przepustnicą.
bizon - Czw 27 Sie, 2009

kto wie, moze zalozyl w dolot strumienice i dlatego ta czterolapa audere tak objechal ;D
Anonymous - Czw 27 Sie, 2009

o_O rozumiem że uznajecie strumienicę w dolocie jako coś niespotykanego?
M - Czw 27 Sie, 2009

Co to jest strumienica w dolocie ? Czy wchodzimy w obszar absurdu?
Anonymous - Czw 27 Sie, 2009

np. http://www.caban.pl/a_magsport.htm ;)
Nie twierdze że działa, twierdze że istnieje :>

TOXIC - Czw 27 Sie, 2009

racja mowilem o przepustnicy :) czytalem cos wczeszniej i sie musialem zasugerowac :D

my bad :)

M - Czw 27 Sie, 2009

ufffffff
jarek-malopolska - Nie 30 Sie, 2009

Wczoraj udało mi się nabyć puszke dolotu - niestety SIMOTY nie Racelanda, ale zawsze to coś.. Jeśli Geko skończy swój projekt to się podmieni... :) Ale wracając do tematu a raczej problemu z nim związanego; Czy ktoś jest w stanie powiedzieć jaki w tą puchę wchodzi stożek np. ITG ?? Jak wiadomo na forum, do Racelanda wchodzi JC62/60 by ITG xD a czy ktoś posiada wiedzę jaki wchodzi w puchę SIMOTY ?? Ewentualnie jak to sprawdzić/zmierzyć i jak dobrać odpowiedni stożek do tej puchy??
saxorulez - Pon 31 Sie, 2009

jarek-malopolsk,

te puszki są identyczne moim zdaniem także można brać ten sam

jarek-malopolska - Pon 31 Sie, 2009

Rozumiem, że widziałeś zarówno Racelanda jak i Simote... :> Ja niestety nawet nie wiem jakiej wielkości jest orginalny stożek w simocie (tym bardziej w Racelandzie) dlatego chce się zdać na tych którzy to widzieli :) A czy są gdzieś podane wymiary JC 62/60 (wys,szer,itp) na Necie??