Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
Jakarti - Wto 01 Lip, 2014
Kamill napisał/a:
Wszystko jest takie samo polo/fabia/ibiza, jedynie nadwozie, wnętrze i charakterystyka zawieszenia jest inna.
nie wiedziałem
to tak jak citroen c1 / toyota aygo i pug 107?pP - Wto 01 Lip, 2014 a nie za małe? chyba ze tylko do miasta Kamill - Wto 01 Lip, 2014
Jakarti napisał/a:
Kamill napisał/a:
Wszystko jest takie samo polo/fabia/ibiza, jedynie nadwozie, wnętrze i charakterystyka zawieszenia jest inna.
nie wiedziałem
to tak jak citroen c1 / toyota aygo i pug 107?
Tak, ale małe sprostowanie.
Pomyłka, skoda jest 100 lat za murzynami
Fabia 2 która wyszła w 2007r. jest na płycie polo 4/ibizy 3 z 2001
To polo 5 które pokazałeś ma płyte wspólną z ibiza 4, a fabia na tej plycie wyjdzie prawdopodobnie za rok.kamil - Wto 01 Lip, 2014 Pitt ma taki silnik to się może wypowiedziećJanusz - Wto 01 Lip, 2014
Jakarti napisał/a:
VW polo, 1.4 benzyna ?
często gęsto łańcuch rozrządu jest do wymiany co 60 tysi... a i sie kwiatki w których się tłukł już po 30anjas - Wto 01 Lip, 2014
Kamill napisał/a:
gówno prawda. Fabia II jest na płycie hi-tech-next-gen. Polo z tą płytą wyjdzie najprawdopodobniej w 2017 roku, na krótko po premierze HussaryiuiiKamill - Wto 01 Lip, 2014
anjas napisał/a:
Kamill napisał/a:
gówno prawda. Fabia II jest na płycie hi-tech-next-gen. Polo z tą płytą wyjdzie najprawdopodobniej w 2017 roku, na krótko po premierze Hussaryiuii
A to szkoda bo miał bym parę fajnych gratów co mi z Ibizy zostały ...Jakarti - Wto 01 Lip, 2014
Janusz napisał/a:
często gęsto łańcuch rozrządu jest do wymiany co 60 tysi... a i sie kwiatki w których się tłukł już po 30
auto bedzie raczej po tym przebiegu.
z reszta mozna sprawdzic czy rozrzad byl robiony - kiedys o tym gadalim.
kamil napisał/a:
Pitt ma taki silnik to się może wypowiedzieć
pitt ma z turbo burbo a ten wolnossacylayer - Wto 01 Lip, 2014 Z tym, że w 1.4 85KM, który występuje w Polo jest pasek rozrządu, więc legendarne problemy z łańcuszkami (w TSI) odpadają.Janusz - Wto 01 Lip, 2014
layer napisał/a:
Z tym, że w 1.4 85KM, który występuje w Polo jest pasek rozrządu, więc legendarne problemy z łańcuszkami (w TSI) odpadają.
to mozna brac
Jaka, my wymienilsimy gościowi w golfie rozrząd po 60 tysiach (na oryuginalny VW) a po 30 tysiach znowu ta sama przygoda wiec to ze jest wymieniony, w tym silniku duzo nie daje Ale jak to inny silnik to OK Jakarti - Wto 01 Lip, 2014 a ile to kosztuje? PiTT - Wto 01 Lip, 2014 dla siebie chcesz czy kogos znajomego?
nowka czy uzywka?
pewnie do miasta taki silnik styknie
szalu nie bedzie bo to tylko vw
ciekaw jestem ile prawdy jest w tym ze nowe konstrukcje 1.4 tsi pozbawione sa tych wszystkich wad które były dosyć powszechne
gdzieś czytałem że zostały całkowicie wyeliminowane, nie zmiania to faktu że bez gwar. strach kupować nowe auto Jakarti - Wto 01 Lip, 2014 uzywka
dla siebie
nie robie dalekich podrozy ale jezdze ok 2k km miesięcznieKamill - Wto 01 Lip, 2014 A czemu polo. Sprawdź jak sie tym jeździ. Wsadzają teraz do tych aut duże felgi i twardy zawias i moją ibizą po mieście jeździło się jak bmw na utwardzonym bilsteinie, albo gorzej. Warto to sprawdzić żeby później nie jechać slalomem wokół najmniejszych nawet studzienek.Jakarti - Wto 01 Lip, 2014 i tak tak jezdze.
nie przeszkadza mi to.
(przewaznie) nie nakurwiam po miescie.
nie sadze ze polo jest twardziejsze od clio