To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Mrozu - Pią 17 Maj, 2013

teraz powinna klęknąć w ramach przeprosin ;D
dzik - Pią 17 Maj, 2013

Łaskawie wycofali zgłoszenie po uzupełnieniu brakującej kwoty.

Oczywiście pierwsza wersja stacji była taka że poprostu nie zapłacił.

M - Pią 17 Maj, 2013

A wujek nie był świadom że zatankował za 2XXPLN a nie za 2X?
Rozumiem że można nie zauważyć że brakuje 50groszy bo wziąłem jeszcze hotdoga i cole i wiem jaki jest rząd wielkości ale w szczegóły mi sie nie chce wnikać ale nie takie coś.

Dla mnie to wygląda jak zwyczajnie nieuczciwe skorzystanie z sytuacji.

anjas - Pią 17 Maj, 2013

jeśli płacił gotówką to raczej powinien zauwazyć, ale jeśli kartą to różnie bywa. Ja przynajmniej (wiem, że to strasznie chooyowe) ale często, w pośpiechu wpisuję PIN nawet nie spoglądając na to ile nabiła ekspedientka. A na koncie miliony, więc różnicy 200zł też bym pewnie nie zauważył.

Kiepska sprawa, która przekonuje mnie do tego, że trzeba uważnie spoglądać na to jaką płatność się autoryzuje.

Swoją drogą, kiedyś za domenę internetową zamiast 69.50 przelałem 6950. Kropkę mi wjebało. Na szczęście po miesiącu oddali (kasę, kropki nigdy nie odzyskałem...).

M - Pią 17 Maj, 2013

Obsługa stacji mówi Ci ile jest do zapłaty i masz kwotę przed sobą, do tego na terminalu masz napisaną kwotę do zapłaty. Jakby było odwrotnie czyli zamiast 20 było 200 to sytuacja pewnie byłaby wyjasniona na miejscu ;)
anjas - Pią 17 Maj, 2013

M napisał/a:
Obsługa stacji mówi Ci ile jest do zapłaty i masz kwotę przed sobą, do tego na terminalu masz napisaną kwotę do zapłaty.

ze dwa razy w życiu tankowałem, mniej więcej wiem jak to się odbywa :) .
Ale tak jak napisałem, nie zdziwiłbym się gdyby ktoś nie zauważył mniejszej/większej kwoty na terminalu, bo mnie też pewnie mogłoby się to zdarzyć :)

Anonymous - Pią 17 Maj, 2013

M napisał/a:
Obsługa stacji mówi Ci ile jest do zapłaty i masz kwotę przed sobą, do tego na terminalu masz napisaną kwotę do zapłaty. Jakby było odwrotnie czyli zamiast 20 było 200 to sytuacja pewnie byłaby wyjasniona na miejscu ;)

Obsługa stacji mówi Ci 200pln a wbija 20pln Ty już zostałeś poinformowany werbalnie, ze masz 200pln do zapłaty wiec bez zastanowienia wpisujesz PIN i po sprawie, jak najbardziej normalna sytuacja.

Żeby to raz mi się zdarzyło, ze bez zrozumienia podpisałem wydruk (Inteligo jest na podpis) nie patrząc na kwotę...

Janusz - Pią 17 Maj, 2013

anjas napisał/a:
Ale tak jak napisałem, nie zdziwiłbym się gdyby ktoś nie zauważył mniejszej/większej kwoty na terminalu, bo mnie też pewnie mogłoby się to zdarzyć

też często nie paczam...

M - Pią 17 Maj, 2013

I to by miało jakis sens.
Loko - Pią 17 Maj, 2013

anjas napisał/a:

Swoją drogą, kiedyś za domenę internetową zamiast 69.50 przelałem 6950. Kropkę mi wjebało. Na szczęście po miesiącu oddali (kasę, kropki nigdy nie odzyskałem...).

Zachowałeś się jak prawdziwy szejk amelinowy. :jupi:

Szkoda ze oddali, nie poczułeś się urażony?

anjas - Pią 17 Maj, 2013

Loko napisał/a:
Szkoda ze oddali, nie poczułeś się urażony?

no trochę mi było przykro, bo potraktowali mnie jak biedaka, któremu zależy na marnych 7 tysiach.

dzik - Pią 17 Maj, 2013

Płatne kartą.
Przy pierwszej wizycie gliniarz miał tylko fakt że kierowca z rejestracją xxx odjechal bez płacenia. Jak doniósł wyciąg z karty z pasująca kwotą bez przecinka to sprawa się wyjaśniła.

Nauczka by patrzeć na kwoty. Ja się staram, chociaż na terminalach gdzie ta kwota się "skroluje" to tak łatwe nie jest.

anjas napisał/a:

no trochę mi było przykro, bo potraktowali mnie jak biedaka, któremu zależy na marnych 7 tysiach.

Sami oddali uroczy głos twoich kolegów ze wschodnim akcentem ich do tego skłonił?

anjas - Pią 17 Maj, 2013

dzik napisał/a:
Sami oddali uroczy głos twoich kolegów ze wschodnim akcentem ich do tego skłonił?

nie no, łatwo nie było. Musiałem napisać pismo z oficjalną prośbą o zwrot kurwa własnej kasy.
Ale i tak byli lepsi niż US, który zapierniczył mi kiedyś pieniądze z konta za niezapłacony podatek. Jak im udowodniłem, że jednak zapłaciłem to co prawda przeprosili, ale kasy nie oddali.

Michał - Pią 17 Maj, 2013

karwa - zajebiscie sie podnosi i leci nad wodą

M - Pią 17 Maj, 2013

Mistrz trimaran :)