Potrzebuje wypożyczyć auto na weekend 25 - 26. 05 ,
korzystaliście z jakiejś wypożyczalni w wawie ?
Jakaś zwykła osobówka bym dojechał do Lublina karoluPL - Sob 18 Maj, 2013 Jakby ktoś nie wiedział albo nie słyszał, dziś mamy europejską noc muzeów, w praktycznie każdym większym mieście wszystkie muzea otwarte za darmo od 18-19 do 23-1.
Mega fajna opcja, ja dzis się wybieram pozwiedzać, bo zawsze brakuje mi czasu i motywacji, a na dobrą sprawę w muzeum u siebie w Kielcach ostatni raz byłem za małolata z rodzicami GeKo - Sob 18 Maj, 2013 To powinieneś już stać w kolejce żeby zdążyć wejść przed zamknięciem .Michał - Sob 18 Maj, 2013 ja tez sie wybieram , ale w celach bardziej hulaszczych PiTT - Sob 18 Maj, 2013 a ja pi@rdole te darmowe spacery po muzeach... stać 5 godz. żeby wejść tam gdzie normalnie można wejść za np. 20zł.
i koniecznie warto polecieć na stację pod auchan jak bena będzie 5 gr. tańsza, nic tak nie relaksuje jak 2 godz. postania w kolejce na stacji
trochę sobie jaja robię, ale na serio nie jestem zwolennikiem stania w mega kolejce, tłoku, nerwach, tylko po to żeby wkoorwiony wejść gdzieś i na szybkości odhaczyć kolejne z miejsc
przecież w większość tych miejsc można wejść płacąc niezbyt wygórowaną opłatę...
może inny klimat jest jak idzie się grupą, walnie jakieś alko i jest śmiesznie Kamill - Sob 18 Maj, 2013 Klimat jest mega, samo zwiedzanie można olać jak ktoś nie chce czekać. Ogródkiem, albo starym tramwajem można pojeździć, masa pozytywnie nastawionych ludzi z buta łazi do późnych godzin. Ja zawsze żałuje jak mnie omija.M - Sob 18 Maj, 2013 Ja raz byłem, jak jeszcze mieszkałem z paszczurem. Jeździłem po mieście od muzeum do muzeum i się pukałem w czoło, nie ogarniałem co w tym fajnego. Wszędzie dzikie tłumy, jakby nagle otworzyli 1000 nowych muzeów w wawie i tłuszcza musi wszystkie obejrzeć bo jest tak złakniona kultury. Jakby na co dzień nie można było pójść.
Oczywiście nikomu nie odbieram przyjemności z tym związanej - ja to tak po prostu widzę.PiTT - Sob 18 Maj, 2013 Barejka - Sob 18 Maj, 2013 polaki cebulaki? karoluPL - Nie 19 Maj, 2013
GeKo napisał/a:
To powinieneś już stać w kolejce żeby zdążyć wejść przed zamknięciem .
Nie wiem, czy to kwestia nagłośnienia tej nocy muzeów, czy mentalności ludzi w Kielcach, ale nigdzie nie było ani tłumów, ani choćby małej kolejki. Albo ludzie najzwyczajniej u nas takie coś mają w dupie ( bo w knajpach, na ogródkach i pod klubami były tłumy)
A z tego co wiem, to w Krakowie były opór kolejki do każdego muzeum ( chociaż tam zawsze jest wszędzie dużo ludzi i turystów)
Tak czy inaczej przez tą noc muzeów przynajmniej mieliśmy ze znajomymi co robić w tym smutnym i nudnym mieście, bez opcji migrowania do innego miasta w celach rozrywkowych, więc zawsze to było jakieś urozmaicenie Jakarti - Nie 19 Maj, 2013 az tak zle w tych Kielcach?? Czemu..?Bart - Nie 19 Maj, 2013 roj - Nie 19 Maj, 2013
PiTT napisał/a:
a ja pi@rdole te darmowe spacery po muzeach... stać 5 godz. żeby wejść tam gdzie normalnie można wejść za np. 20zł.
i koniecznie warto polecieć na stację pod auchan jak bena będzie 5 gr. tańsza, nic tak nie relaksuje jak 2 godz. postania w kolejce na stacji
ja się zgadzam karoluPL - Nie 19 Maj, 2013
Jakarti napisał/a:
az tak zle w tych Kielcach?? Czemu..?
Ciężko określić, chyba głównie przez to, ze większość ludzi od razu migruje do wwa/krk, w samym centrum też się nic nie dzieje praktycznie, no może w lato bardziej się rusza przez ogródki piwne i knajpy, ale jak jest zimno- to jest pyta straszna Qukie - Nie 19 Maj, 2013 a ja dodam tylko, że wiele muzeów ma w tygodniu jeden dzień kiedy wchodzi się za free a noc muzeów ma swój klimat