To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

itr 911 - Nie 19 Maj, 2013

Ja jebe tą noc muzeów xD
Wczoraj moja Pani zaproponowała wybrać się do filtrów warszawskich, no to myslę idziem, poczekamy z godzinkę w kolejce,pozwiedzamy a później na browara ;D
Wpuszczali od 19, my byliśmy coś koło 18.40.Po 22 zrezygnowaliśmy ze stania bo nie było szans wejść nawet po odstaniu kolejnych 2 godzin :crazy:
Ja chętnych jest powiedzmy 3tyś ludków a wpuszczają grupy 30 osób w odstepach 30min!!!
Mogli tylko o tym wcześniej powiedzieć a nie jak w PRLu wszystkiego dowiadujesz się z obywatelskiej kolejski :wall:

Nigdy więcej nie wybiorę się na noc muzeów!!!
Na dzień dzisiejszy mam takiego gula, że nie wybiorę się już do żadnego muzeum :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Michał - Nie 19 Maj, 2013

PiTT napisał/a:
a ja pi@rdole te darmowe spacery po muzeach... stać 5 godz. żeby wejść tam gdzie normalnie można wejść za np. 20zł. xD
i koniecznie warto polecieć na stację pod auchan jak bena będzie 5 gr. tańsza, nic tak nie relaksuje jak 2 godz. postania w kolejce na stacji

dlatego jebłem litra i sie pobawiłem w syrenim spiewe :D
też była kulturwa - spiewał sam kanje łest , timberlejk itd :D

GeKo - Nie 19 Maj, 2013

PiTT napisał/a:
a ja pi@rdole te darmowe spacery po muzeach... stać 5 godz. żeby wejść tam gdzie normalnie można wejść za np. 20zł.

Różnica jest taka, że często w noc muzeów można zobaczyć zbiory które nie są na co dzień dostępne. I to jedyny plus.

kamil - Nie 19 Maj, 2013

no karwa...jak się wybiera najpopularniejsze miejsca typu filtry, MPW, MN czy I Kopernika, to niedziwota, ze stania po 5h. My wczoraj lajtowo wyskoczyliśmy po 22 i ogarneliśmy Muzeum plakatu i Pałac w Wilanowie + gofery z dżemorem.
Ja nie lubie stać w kolejkach dlatego wybieram takie obiekty gdzie mało stania. Ogólnie lubie klimat Nocy Muzeów - Jest fajnie bo Warszawa tętni życiem w nocy niczym Europejska stolyca, a nie dlatego że zaoszczędzę 10 PLN za wjazd.

Cassis - Nie 19 Maj, 2013

kamil napisał/a:
no karwa...jak się wybiera najpopularniejsze miejsca typu filtry, MPW, MN czy I Kopernika, to niedziwota, ze stania po 5h. My wczoraj lajtowo wyskoczyliśmy po 22 i ogarneliśmy Muzeum plakatu i Pałac w Wilanowie + gofery z dżemorem.
Ja nie lubie stać w kolejkach dlatego wybieram takie obiekty gdzie mało stania. Ogólnie lubie klimat Nocy Muzeów - Jest fajnie bo Warszawa tętni życiem w nocy niczym Europejska stolyca, a nie dlatego że zaoszczędzę 10 PLN za wjazd.

Dokładnie wychodzę z takiego samego założenia.
Dziwni mnie tylko fakt dlaczego w całej Polsce noc muzeów jest w soboty a w Krakowie w piątki. :ble: Z tego powodu że pracuję w tygodniu do 23 wybieram się zwykle do jednego muzeum. W tym roku byłem w odremontowanym Muzeum Armii Krajowej. Było niewiele ludzi, weszło się bez kolejki, były grupy rekonstrukcyjne, grochówka wojskowa, pokazy filmów, itp. Polecam jak kogoś interesują takie klimaty i będzie w Krakowie.

Kamill - Nie 19 Maj, 2013

Kamil + 1
Anonymous - Nie 19 Maj, 2013

kamil napisał/a:

O to to to :)

PiTT - Nie 19 Maj, 2013

kamil napisał/a:
Ogólnie lubie klimat Nocy Muzeów - Jest fajnie bo Warszawa tętni życiem w nocy niczym Europejska stolyca, a nie dlatego że zaoszczędzę 10 PLN za wjazd.

+/- 10 lat i może będzie europejsko... póki co wieje choojem jak się chce gdzieś wieczorem wybrać czy nawet pokazać przyjezdnym
porównaj sobie chociażby środek tygodnia po godz. 19 w Belgradzie a to co jest dostępne w Wawie xD
"we" wilanowie dzisiaj jest pięknie bo komunie są i widać eleganckich panów w lakierkach z blaszkami i oczywiście biały koszul rozpięty do połowy...
panie też niczego sobie w pięknych sukniach balowych...
nie widziałem tylko żadnej limuzyny, więc bieda i wstyd na całą wieś :rotfl:

Anonymous - Nie 19 Maj, 2013

PiTT napisał/a:

"we" wilanowie dzisiaj jest pięknie bo komunie są i widać eleganckich panów w lakierkach z blaszkami i oczywiście biały koszul rozpięty do połowy...

Mławski styl :lol2:

M - Nie 19 Maj, 2013

Ja się cieszę że są osoby które wyciągneły coś dla siebie z tego i którym się podobało.
kamil - Nie 19 Maj, 2013

no właśnie do tego zmierzam, ze w takie dni wawka jest fajna. Nie ma co porównywać Belgradu ;) heheh tam to inna mentalność, bałkańska fantazja...
M - Nie 19 Maj, 2013

Nie myśleliście o analogicznej "Nocy burdeli" ? :lol2: :lol2: :lol2:

To dopiero byłby ruch na mieście.

PiTT - Nie 19 Maj, 2013

M napisał/a:

weekend jak każdy...
;D

M - Nie 19 Maj, 2013

PiTT napisał/a:
M napisał/a:

weekend jak każdy...
;D

Tak to jest wynajmować studentkom mieszkanie ;D

dzik - Nie 19 Maj, 2013

kamil napisał/a:

+1

Ja tegoroczne odpuściłem, ale w poprzednich zrobiłem listę miejsc które nie są powszechnie udostępnione do zwiedzania, tam gdzie kolejki były krótkie odstałem i zwiedziłem. IPN, MSW itp. Było ciekawie. Chodzi też o klimat, zwiedzanie Muzeum Wojska Polskiego nocą plus pokaz fajerwerków było świetne.