To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Michał - Pon 27 Maj, 2013

:lol2: :rotfl:
Anonymous - Pon 27 Maj, 2013

M napisał/a:
AleX napisał/a:
http://tech.wp.pl/kat,130034,title,Polski-superprecyzyjny-karabin-ALEX,wid,15677230,wiadomosc.html?ticaid=110a95&_ticrsn=5

Cytat:
W tarnowskich Zakładach Mechanicznych powstał kilka lat temu karabin ALEX, który cieszy się sporą popularnością zwłaszcza za granicą. Co taka broń potrafi? Między innymi precyzyjnie razić cele oddalone nawet o 1200 m.
Karabin uzyskuje niebywałą dokładność strzału obliczając trajektorię pocisku w excelu

Będą tantiemy... Będzie $$ :]

:hhe:

:rotfl: :rotfl:

Jakarti - Pon 27 Maj, 2013

http://wiadomosci.gazeta....l#BoxSlotII3img

no to byłaby dopiero gratka.. w sumie nie jest to zły pomysł ale czesto robie zakupy w sobote rano albo niedziele wieczor jak juz mniejszy ruch jest. patrzac po tym ile ludzi jest w sklepach, nie jestem jedyny.

jesli sklepy zostana zamkniete w niedziele to nie chce wiedziec co sie bedzie w nich działo w sobote :D

PiTT - Pon 27 Maj, 2013

kwestia przyzwyczajenia i zmiany nawyków ;)

Pitt napisał/a:
kwestia przyzwyczajenia i zmiany nawyków ;)

pewnie. do wszystkiego można się dostosować. chyba mam za duzo pracy zeby tłumaczyć się dlaczego to dla mnie dogodny czas na zapełnienie lodówki :)
poza tym w kosciele bywam raz na ruski rok i sobote czy niedziele traktuję jako czas, w ktorym mogę nadrobic zaległości z tygodnia

PiTT - Pon 27 Maj, 2013

tesco 24h rozwiązuje problem ;) oczywiście wtedy przestanie istnieć, ale jak coś to pewnie otware będą osiedlowe sklepiki i dodatkowo sobie zarobią
do tego masz zakupy z dowozem, nawet o 21 mogą dostarczyć
nie jestem ani za ani przeciw, tylko uważam że głupio od razu negować każdy pomysł ;)
taka to nasza natura że wszystko co się zmiania od razu negujemy...

tylko co poczną te wszystkie wielkie rodziny które robią sobie wyprawy do sklepów i siedzą tam cały dzień... dla nich to faktycznie będzie tragedia :lol2:
niech sqrwysyny zabiorą dzieci na powietrze albo do muzemu ;D

Kamill - Pon 27 Maj, 2013

Nie czytałem artykułu, ale nagłówek nic dobrego nie wnosi, tylko większe korki i kolejki w dni powszednie, bo sie ludzie skumulują, jeszcze rzadziej będą chcieli wychodzić na dwór, bo pojadą raz i zrobią zakupy nie na tydzień, a na dwa żeby oszczędzić sobie tej przyjemności.
PiTT napisał/a:

tylko co poczną te wszystkie wielkie rodziny które robią sobie wyprawy do sklepów i siedzą tam cały dzień... dla nich to faktycznie będzie tragedia :lol2:
niech sqrwysyny zabiorą dzieci na powietrze albo do muzemu ;D

Wydaje mi się że takie centra handlowe zapewniają bardzo dobrą infrastrukture dla rodzin z dziećmi, jest sie gdzie pobawić, zjeść, przebrać/przewinąć dziecko, jest parking gdzie mozna przyjechać i rozładować wózek.
Nie mówię że jest to lepsze niż wyjście do parku, ale jak dorosły nie ma sie gdzie odlać, nie mówiąc juz o czymś grubszym, to kto by chciał jechać gdzieś gdzie nie ma miejsc parkingowych, nie ma łazienek itp, same obostrzenia z dziećmi i całymi tymi pakunkami.

Pitt napisał/a:
tesco 24h rozwiązuje problem ;) oczywiście wtedy przestanie istnieć, ale jak coś to pewnie otware będą osiedlowe sklepiki i dodatkowo sobie zarobią
nie jestem ani za ani przeciw, tylko uważam że głupio od razu negować każdy pomysł ;)

pogodamy na osobnosci bo coś Ci sie z mozgiem zrobilo :D

dobra kompilacja :D

PiTT - Pon 27 Maj, 2013

Jakarti napisał/a:
Pitt napisał/a:

pogodamy na osobnosci bo coś Ci sie z mozgiem zrobilo :D

oki :D
napisałem wyraźnie że nie jestem ani za ani przeciw
tylko nadal nie uważam że centrum handlowe to dobre miejsce na spędzenie weekendu z rodziną...

PiTT napisał/a:
tylko nadal nie uważam że centrum handlowe to dobre miejsce na spędzenie weekendu z rodziną...

ja tez uwazam, ze to gowno a nie spedzanie czasu z rodzina.

Bonczek - Pon 27 Maj, 2013

Hardcory :]
pum - Pon 27 Maj, 2013

A ja powiem, że nie posłom decydować jak kto spędza czas z rodziną... Ludzie chcą iść w niedziele do galerii i nawpierd się mcdonalda to niech idą. Skoro sklepy są otwarte w niedziele tzn, że ludzie kupują i sklepom się to opłaca.
PiTT - Pon 27 Maj, 2013

a inni ludzie którzy pracują w tych centrach chcą posiedzieć w niedzielę z rodziną w domu albo parku ;)
temat rzeka, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;)

dla mnie oczywiście lepiej jakby sklepy były otwarte 7 dni w tygodniu, ale nie jest to jakiś temat przez który poszedłbym na manifestację ze sztandarem "oddajcie nam sklepy w niedzielę!"
:D

pum - Pon 27 Maj, 2013

strażacy, lekarze, pracownicy stacji benzynowych, zbieracze opłat na autostradach też chcą posiedzieć w niedziele i święta w domu... taki zawód.

PiTT napisał/a:
dla mnie oczywiście lepiej jakby sklepy były otwarte 7 dni w tygodniu, ale nie jest to jakiś temat przez który poszedłbym na manifestację ze sztandarem "oddajcie nam sklepy w niedzielę!"

też bym nie poszedł, ale wkurw... mnie takie pomysły