W tarnowskich Zakładach Mechanicznych powstał kilka lat temu karabin ALEX, który cieszy się sporą popularnością zwłaszcza za granicą. Co taka broń potrafi? Między innymi precyzyjnie razić cele oddalone nawet o 1200 m.
Karabin uzyskuje niebywałą dokładność strzału obliczając trajektorię pocisku w excelu
no to byłaby dopiero gratka.. w sumie nie jest to zły pomysł ale czesto robie zakupy w sobote rano albo niedziele wieczor jak juz mniejszy ruch jest. patrzac po tym ile ludzi jest w sklepach, nie jestem jedyny.
jesli sklepy zostana zamkniete w niedziele to nie chce wiedziec co sie bedzie w nich działo w sobote PiTT - Pon 27 Maj, 2013 kwestia przyzwyczajenia i zmiany nawyków Jakarti - Pon 27 Maj, 2013
Pitt napisał/a:
kwestia przyzwyczajenia i zmiany nawyków
pewnie. do wszystkiego można się dostosować. chyba mam za duzo pracy zeby tłumaczyć się dlaczego to dla mnie dogodny czas na zapełnienie lodówki
poza tym w kosciele bywam raz na ruski rok i sobote czy niedziele traktuję jako czas, w ktorym mogę nadrobic zaległości z tygodniaPiTT - Pon 27 Maj, 2013 tesco 24h rozwiązuje problem oczywiście wtedy przestanie istnieć, ale jak coś to pewnie otware będą osiedlowe sklepiki i dodatkowo sobie zarobią
do tego masz zakupy z dowozem, nawet o 21 mogą dostarczyć
nie jestem ani za ani przeciw, tylko uważam że głupio od razu negować każdy pomysł
taka to nasza natura że wszystko co się zmiania od razu negujemy...
tylko co poczną te wszystkie wielkie rodziny które robią sobie wyprawy do sklepów i siedzą tam cały dzień... dla nich to faktycznie będzie tragedia
niech sqrwysyny zabiorą dzieci na powietrze albo do muzemu Kamill - Pon 27 Maj, 2013 Nie czytałem artykułu, ale nagłówek nic dobrego nie wnosi, tylko większe korki i kolejki w dni powszednie, bo sie ludzie skumulują, jeszcze rzadziej będą chcieli wychodzić na dwór, bo pojadą raz i zrobią zakupy nie na tydzień, a na dwa żeby oszczędzić sobie tej przyjemności.
PiTT napisał/a:
tylko co poczną te wszystkie wielkie rodziny które robią sobie wyprawy do sklepów i siedzą tam cały dzień... dla nich to faktycznie będzie tragedia
niech sqrwysyny zabiorą dzieci na powietrze albo do muzemu
Wydaje mi się że takie centra handlowe zapewniają bardzo dobrą infrastrukture dla rodzin z dziećmi, jest sie gdzie pobawić, zjeść, przebrać/przewinąć dziecko, jest parking gdzie mozna przyjechać i rozładować wózek.
Nie mówię że jest to lepsze niż wyjście do parku, ale jak dorosły nie ma sie gdzie odlać, nie mówiąc juz o czymś grubszym, to kto by chciał jechać gdzieś gdzie nie ma miejsc parkingowych, nie ma łazienek itp, same obostrzenia z dziećmi i całymi tymi pakunkami.Jakarti - Pon 27 Maj, 2013
Pitt napisał/a:
tesco 24h rozwiązuje problem oczywiście wtedy przestanie istnieć, ale jak coś to pewnie otware będą osiedlowe sklepiki i dodatkowo sobie zarobią
nie jestem ani za ani przeciw, tylko uważam że głupio od razu negować każdy pomysł
pogodamy na osobnosci bo coś Ci sie z mozgiem zrobilo Jakarti - Pon 27 Maj, 2013 dobra kompilacja
PiTT - Pon 27 Maj, 2013
Jakarti napisał/a:
Pitt napisał/a:
tesco 24h rozwiązuje problem oczywiście wtedy przestanie istnieć, ale jak coś to pewnie otware będą osiedlowe sklepiki i dodatkowo sobie zarobią
pogodamy na osobnosci bo coś Ci sie z mozgiem zrobilo
oki
napisałem wyraźnie że nie jestem ani za ani przeciw
tylko nadal nie uważam że centrum handlowe to dobre miejsce na spędzenie weekendu z rodziną...Jakarti - Pon 27 Maj, 2013
PiTT napisał/a:
tylko nadal nie uważam że centrum handlowe to dobre miejsce na spędzenie weekendu z rodziną...
ja tez uwazam, ze to gowno a nie spedzanie czasu z rodzina.Bonczek - Pon 27 Maj, 2013 Hardcory pum - Pon 27 Maj, 2013 A ja powiem, że nie posłom decydować jak kto spędza czas z rodziną... Ludzie chcą iść w niedziele do galerii i nawpierd się mcdonalda to niech idą. Skoro sklepy są otwarte w niedziele tzn, że ludzie kupują i sklepom się to opłaca.PiTT - Pon 27 Maj, 2013 a inni ludzie którzy pracują w tych centrach chcą posiedzieć w niedzielę z rodziną w domu albo parku
temat rzeka, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
dla mnie oczywiście lepiej jakby sklepy były otwarte 7 dni w tygodniu, ale nie jest to jakiś temat przez który poszedłbym na manifestację ze sztandarem "oddajcie nam sklepy w niedzielę!"
pum - Pon 27 Maj, 2013 strażacy, lekarze, pracownicy stacji benzynowych, zbieracze opłat na autostradach też chcą posiedzieć w niedziele i święta w domu... taki zawód.
PiTT napisał/a:
dla mnie oczywiście lepiej jakby sklepy były otwarte 7 dni w tygodniu, ale nie jest to jakiś temat przez który poszedłbym na manifestację ze sztandarem "oddajcie nam sklepy w niedzielę!"
też bym nie poszedł, ale wkurw... mnie takie pomysły