Miałem coś podobnego, nie działa.
Kilka puszek piwa na trasie wawa-hel nie straciły odczuwalnie na temperaturze.
Bardziej traktował bym to w kategoriach takich że ładujesz zimny browar i zimny wyjmujesz, też mialem jakaś taka podobną i nie schładzała, może jedną puszkę by dala rade, ale nie wiecej.Cartoon - Pon 27 Maj, 2013 Jeden dzień wolny od pracy, to w sumie statystycznie co 7 pracownik nie będzie potrzebny i może polecieć na bruk PiTT - Pon 27 Maj, 2013
Cartoon napisał/a:
Jeden dzień wolny od pracy, to w sumie statystycznie co 7 pracownik nie będzie potrzebny i może polecieć na bruk
błędne koło
równie dobrze z 8 godz. w pracy może się zrobić 12 a Ci którzy będą marudzić zostaną zastąpieni takimi którym to nie przeszkadza... w sumie to już tak jest
dla małych sklepików byłby to piękny biznes bo wtedy każdy musiałby u nich robić zakupy Anonymous - Pon 27 Maj, 2013 W niemcowni duze sklepy są zamknięte w niedziele i nikt nie narzeka,a wóde i fajki zawsze mozna kupic w małym sklepiku u wietnamca.Mozna sie do tego przyzwyczaic.mi - Pon 27 Maj, 2013
Michał napisał/a:
Karwa Panie - co za szajs to jest
Dobra - gdzie jest ta Plata cała? Widzimy się w piątek wieczorem, musimy o czymś porozmawiać.
Michał napisał/a:
znaczy szajs ze na krótki czas dostała
Aha, nie musimy. Wszystko w porządku.
Żaby nie było - Duster to ostatnia Dacia ze starym wnętrzem. Jeśli ktoś się jara sprawdzaniem samochodów jak w testach w gazetach i zacznie macać deskę rozdzielczą - jest twarda, biedna, średnio spasowana i tak dalej. No i? Kiedy ostatnio macaliście u siebie deskę rozdzielczą? Ja jeżdżę starą tojotą i wytrzymuję z jej plastikami, nawet nie dostrzegając ich jakości. Fuck it. Duster to kawał uczciwego samochodu za śmieszny pieniądz, tak trzeba go traktować. A jak komuś śmierdzi - może se Tourana kupić. Czy co tam chce.
Bart napisał/a:
dziś ląduje w cebulandii
już na lotnisku wylotowym odezwał się do mnie pan w ojczystym języku, oczywiście i w nastroju typowo polskim. Heja! Łeljkom hołm!
Cartoon napisał/a:
Jeden dzień wolny od pracy, to w sumie statystycznie co 7 pracownik nie będzie potrzebny i może polecieć na bruk
+1
pracowałem w markecie (bardzo mile wspominam zresztą, polecam!), to tak działa.Michał - Pon 27 Maj, 2013 mi - zgadzam sie z tobą , masz 120% racji. Chodzi mi tylko że GENERALNIE spodziewałem sie ociupinke ( ) lepiej wykonanego wnętrza. Jechałeś szybciej tym samochodem ? przy 120 jest juz dobry huk M - Pon 27 Maj, 2013 To jest dobry pomysł mimo że narzucony odgórnie.
Wszyscy się przyzwyczają żeby ruszyć dupę w inny dzień niż niedziela i zrobić zakupy, żadne obroty nie spadną bo każdy żreć musi.
A efekt będzie taki że Ci co zapierdalają na kolanach w markecie albo na kasie będą mieli wolne i zobaczą się ze swoją rodziną cały dzień zamiast rozpakowywać palety o 23.30 w niedzielę.pum - Pon 27 Maj, 2013 no dobra a co z fabrykami które zapieprzają na 3 zmiany niezależnie od dnia tygodnia? oni chyba też chcą zobaczyć rodzinę w niedzielę... oni rozumiem że lżej pracują od tych w sklepach to muszą siedzieć w robocie?
bądźmy poważni - ktoś idzie do pracy w markecie to wie z czym jest to związane.
edit: ludzie pracują w niedzielę i będą pracować, tutaj różnica będzie tylko taka, że "ja" nie będę mógł zrobić zakupów, bo politykiery pod naciskiem czarnej sekty tak sobie umyśliły.Anonymous - Pon 27 Maj, 2013 bądzmy poważni-ktos kto idzie do pracy w markecie przeważnie nie ma innego wyjściaM - Pon 27 Maj, 2013 Niech każdy sobie zada pytanie czy by chciał zapierdalać w niedzielę, odpowiedź będzie zarazem głosem na tak lub nie w tej dyskusji.pum - Pon 27 Maj, 2013
M napisał/a:
A efekt będzie taki że Ci co zapierdalają na kolanach w markecie albo na kasie będą mieli wolne
tak pewnie z 10-15% takie dłuższe wolne w pakiecie z posiadówą w urzędzie pracy.Anonymous - Pon 27 Maj, 2013
pum napisał/a:
ludzie pracują w niedzielę i będą pracować, tutaj różnica będzie tylko taka, że "ja" nie będę mógł zrobić zakupów, bo politykiery pod naciskiem czarnej sekty tak sobie umyśliły.
Biedactwo,mam nadzieje ze sie nie pochlastasz z tego powodupum - Pon 27 Maj, 2013 M, ale nie kumasz, że nie tylko ludzie w marketach pracują w niedzielę?pum - Pon 27 Maj, 2013
rabarbar napisał/a:
Biedactwo,mam nadzieje ze sie nie pochlastasz z tego powodu