To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

dzik - Pon 27 Maj, 2013

M napisał/a:
To jest dobry pomysł mimo że narzucony odgórnie.
Wszyscy się przyzwyczają żeby ruszyć dupę w inny dzień niż niedziela i zrobić zakupy, żadne obroty nie spadną bo każdy żreć musi.
A efekt będzie taki że Ci co zapierdalają na kolanach w markecie albo na kasie będą mieli wolne i zobaczą się ze swoją rodziną cały dzień zamiast rozpakowywać palety o 23.30 w niedzielę.

Z dupy pomysł. Ja mógłbym pozapierdalać w niedziele by później w tygodniu móc załatwić to czego nie mogę.

Jak zakażą handlu w niedziele to pewnie jedna na siedem osób z marketu będzie miała więcej niż niedzielę na spędzanie czasu z rodziną.

M - Pon 27 Maj, 2013

Pum wygladasz na strasznego egoiste :) Taki ton Ciebie bije.
Anonymous - Pon 27 Maj, 2013

Zaraz,zaraz,to z powodu tego ze jeden dzien odpadnie sprzedaz zmniejszy sie o 1/7 ?? Ludzie bedą kupowac więcej w inne dni ergo potrzeba bedzie wtedy wiecej pracowników
Kamill - Pon 27 Maj, 2013

Dzik i PUM, dokładnie, jak wszyscy beda pracować od 9 do 17 to nikt nic nie załatwi bez urlopu. Ja czasami pracuje w weekend żeby móc w tygodniu coś załatwić w urzędzie.
A co na to ludzie dla których niedziela nie jest żadnym świętem bo są niewierzący ?
Ogólnie chory pomysł, jak kiedyś z zakazem sprzedaży alko na stacjach paliw.

pum - Pon 27 Maj, 2013

M napisał/a:
Pum wygladasz na strasznego egoiste Taki ton Ciebie bije.

Bo jestem... Zresztą każdy jest.

Ja po prostu nie widzę różnicy w pracowniku, który wykłada towar w tesco, albo układa tacki na palety w fabryce, albo pracowniku utrzymania ruchu. Praca zmianowa i tyle.

Pomijam już zawody stricte usługowe w niedziele typu fotografowie...

M - Pon 27 Maj, 2013

Ja to widze inaczej ale juz tak zostawmy
dzik - Pon 27 Maj, 2013

Wolne niedziele to jest pokaz egocentrycznego myslenia katolikow. Dla niedziela nie jest dniem wyjatkowym i nie chcialbym by ktokolwiek mi z tego powodu czegos zabranial. Oczywiscie tutaj M nie odpiwie dlczaego jest za wonoscia, deregulacjami i ograniczeniami a jednoczesnie chce silnej niedzielnej regulacji :rotfl:
M - Pon 27 Maj, 2013

Ja pracuje 9-13 poniedzialek piatek, volenti non fit iniuria.
Ale nie wszyscy maja wybor pracowac jak chca i przy wysokim bezrobociu dymani sa przez niemieckie i francuskie koncerny bo nie maja wyjscia. A achodnie drenujace korporacje to czego wolnosciowcy nie lubia.
Wiara niema tu nic do rzeczy. Moge przywolac przynajmniej dwie wypowiedzi Jezusa z NT ktore rujnuja koscielny zakaz pracy w niedziele. Zakaz pracy wynika z judaizmu a nie chrzescijanstwa

dzik - Pon 27 Maj, 2013

A to tylko w korporacjach się pracuje w niedziele?
To byłaby niedźwiedzia przysługa, są osoby które chcą tak pracować i taki zakaz by to im uniemożliwił.

M - Pon 27 Maj, 2013

Następnym razem jak będę robić zakupy w biedronce to zapytam pań na kasach (nie wyglądają na wypoczęte) i tych co ciągną wózki z paletami po sufit co sądzą o zakazie sprzedaży w niedzielę i podziele się z tobą ich odpowiedziami.
dzik - Pon 27 Maj, 2013

Nie powinieneś robić zakupów w sklepach które wg Ciebie źle traktują pracowników.

Ciekawostka o biedronce:
http://pieniadze.gazeta.p..._2_tys__zl.html

PiTT - Pon 27 Maj, 2013

nawet przez chwile nie pomyslalem o takiej wolnej niedzieli pod katem wizyty w kosciele... to juz chyba wolalbym w sklepie przesiedziec :)
M - Pon 27 Maj, 2013

dzik napisał/a:
Nie powinieneś robić zakupów w sklepach które wg Ciebie źle traktują pracowników.

Ciekawostka o biedronce:
http://pieniadze.gazeta.p..._2_tys__zl.html

Lubie jak zmieniasz temat ;)

pum - Pon 27 Maj, 2013

M napisał/a:
Następnym razem jak będę robić zakupy w biedronce to zapytam pań na kasach (nie wyglądają na wypoczęte) i tych co ciągną wózki z paletami po sufit co sądzą o zakazie sprzedaży w niedzielę i podziele się z tobą ich odpowiedziami.

tylko zadaj pytanie w odpowiedni sposób "czy jesteś za ograniczeniem handlu w niedzielę wiedząc że możesz zostać zwolniony"

M ponawiam pytanie - rozumiem, że pozostali którzy pracują w niedzielę też nie powinni tego robić?

M - Pon 27 Maj, 2013

Nie, przeciez mowa jest o zakazie handlu. Po drugie jak ktos pracuje z wlasnej woli i checi to co komu dotego?