To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

M - Wto 28 Maj, 2013

Np której galerii handlowej właścicielem jest polski kapitał?
Może arkadii?
złotych tarasów?
blue city?
To wszystko francuzi,holendrzy,izrael i takie tam.

anjas - Wto 28 Maj, 2013

http://www.galeriabrwinow.pl/

Polski kapitał! :D
Niemca by my do Brwinowa nie wpuścili.

edit, i druga z okolicy, 100% polski kapitał:
http://www.galeriapodkowa.pl/

Anonymous - Wto 28 Maj, 2013

Bo zaden niemiec by nie wymówił tej nazwy

anjas napisał/a:
Niemca by my do Brwinowa nie wpuścili.

Bez jaj!

dzik - Wto 28 Maj, 2013

A co ma do tego kto jest wlascicielem arkadii skoro za ruch w srodku odpowiadaja poszczegolni sprzedawcy i uslugodawcy?

Zakaz nie bedzie dotyczyl centrum handlowego bo ono samo nie handluje a w nim poza handlem sa i uslugi.

anjas - Wto 28 Maj, 2013

rabarbar napisał/a:

w 1939 jakoś sobie poradzili, nie ominęli niestety

M - Wto 28 Maj, 2013

dzik napisał/a:
A co ma do tego kto jest wlascicielem arkadii skoro za ruch w srodku odpowiadaja poszczegolni sprzedawcy i uslugodawcy?

Zakaz nie bedzie dotyczyl centrum handlowego bo ono samo nie handluje a w nim poza handlem sa i uslugi.

Bo czynsz jest niemały, dlatego.

anjas napisał/a:
rabarbar napisał/a:

w 1939 jakoś sobie poradzili, nie ominęli niestety

a bo to nie byli niemcy,to naziści byli (rządził nimi austryjak,więc chyba oni tez ztamtąd byli)

Chloru - Wto 28 Maj, 2013

rabarbar, skąd wiesz jakie podatki płacę? :faja:

Mówimy o zakupach w niedzielę więc do tego się odniosłem. Nie podoba mi się wiele innych rzeczy ale trzymajmy się, tematu bo będzie jak u cioci na imieninach...

M, to może zakazać handlu tylko firmom z zagranicznym kapitałem? Piotr i Paweł górą! :rotfl:

Problemem jest to, że ktoś próbuje regulować mechanizmy, które nie powinny być regulowane. Tylko tyle i aż tyle. Czekam na dyskusję o cenach regulowanych odgórnie. W końcu wódka powinna być 2 razy tańsza, żeby i Ci którym sie nie powiodło (albo nie chcieli, żeby im się powiodło) też mogli się najebać! :]

M - Wto 28 Maj, 2013

Chloru napisał/a:
M, to może zakazać handlu tylko firmom z zagranicznym kapitałem? Piotr i Paweł górą!

O to to! :rotfl:
A pozatym to był zapewne Piotr Rotszyld i Paweł Cukierman
:lol2: :lol2: :lol2:
(oczywiście joking)

Kurde mam kolegę o takim nazwisku na C. Faktycznie przedsiębiorczy chłopak. Trza go podpierdolić do US i jakoś dodatkowo opodatkować! :rotfl:

No własnie,dziwne ze w wiekszosci "cywilizowanych" krajów uni nie zobaczysz obcych hipermarketów,nie ma auchanów,tesco,reali itd
faldzip - Wto 28 Maj, 2013

rabarbar napisał/a:
No własnie,dziwne ze w wiekszosci "cywilizowanych" krajów uni nie zobaczysz obcych hipermarketów,nie ma auchanów,tesco,reali itd

ja znam conajmniej jeden:
http://www.spar-internati.../spar-countries

rabarbar, spisek czy bzdura? ;-)

W Dojczlandii masz Netto (Dania), w Wielkiej Brytanii masz masz Aldi (Niemcy), w Irlandii i Francji masz Lidla (Niemcy).

Po prostu te sieci urosły w siłę gdy nasz rynek był sterowany odgórnie i zamknięty. W momencie gdy został otwarty to miały wystarczająco dużo kapitału i doświadczenia, żeby ten rynek zdobyć.

M - Wto 28 Maj, 2013

W ukeju jest strasznie dużo nasranych tesków, ald i innych.