To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Hothatch ogłoszenia

kamil - Wto 30 Paź, 2012

to daje ciut pow 2.0 :)
Shymek - Wto 30 Paź, 2012

kamil 1,2x1,7 daje 2040 ccm owszem. Ale ta Panda ma prawdopodobnie silniczek 1108ccm co po przeliczeniu daje ~1884 :)
GeKo - Wto 30 Paź, 2012

Wystarczy pojemność 1149 x 1,7 :) w E można takie rzeczy robić.
mi - Wto 30 Paź, 2012

tak mi się kojarzy, że to rozwiercone 1108, mieliśmy to kiedyś na targach (albo w końcu nie mieliśmy i był lambo z onyxu, nie pamiętam, unikam targów jak ognia). Tym nie mniej - do jeżdżenia czy zabawy normalnej 1.4T rozsądniejsze niż mocna wydumka, jaka tam musi siedzieć.
sajfer - Wto 30 Paź, 2012

myślałem o tym ale to bez sensu, bo w klasie open 2000 masz samochody równie lekkie z mocami 240-280 koni z wolnossących. Pytanie co będzie szybsze, ale pewnie nigdy się nie dowiemy :p

Ps, mi marzyło się kiedyś seicento z napędami ze starej pandy 4x4 i 1.2 turbo :D

mi - Wto 30 Paź, 2012

sajfer napisał/a:
Ps, mi marzyło się kiedyś seicento z napędami ze starej pandy 4x4 i 1.2 turbo :D

mnie też, ale te napędy do dupy są dość...

kamil - Wto 30 Paź, 2012

a jak to się ma z klasami w górskich ? np. jakie są zmiany dopuszczalne by stratować 318 is. Czy musi być to N ka czy np. można pozakładac kompozyty i wsadzić trąbki i zakuć silnik.
Cartoon - Wto 30 Paź, 2012

http://otomoto.pl/fiat-12...-C26539931.html
Anonymous - Wto 30 Paź, 2012

kamil napisał/a:
a jak to się ma z klasami w górskich ? np. jakie są zmiany dopuszczalne by stratować 318 is. Czy musi być to N ka czy np. można pozakładac kompozyty i wsadzić trąbki i zakuć silnik.

Jesli sie nie myle to są klasy N,A i open(podzielone na pojemności),A i N z grubsza odpowiadają klasom z rajdów, w open wolna amerykanka-kompozyty (chyba obowiązuje masa minimalna ),trąbki ,bombki itd (np.w klasie open 2000 śmiga sej z silnikiem 1,8 na itb-220KM,laminaty,sekwencja)

kamil - Wto 30 Paź, 2012

aaa no to spoko. Dzięki za info !
Tomcat - Wto 30 Paź, 2012

rabarbar napisał/a:
kamil napisał/a:

Jesli sie nie myle to są klasy N,A i open(podzielone na pojemności),A i N z grubsza odpowiadają klasom z rajdów, w open wolna amerykanka-kompozyty (chyba obowiązuje masa minimalna ),trąbki ,bombki itd (np.w klasie open 2000 śmiga sej z silnikiem 1,8 na itb-220KM,laminaty,sekwencja)

Jak chodzi o 318is, jest on już zakwalifikowany do klasy historycznej. Jesli e30 HS/J, jeśli e36 to HS/Z. W historyku auto ma być zbudowane zgodnie z homologacją A grupową, nie ma podziału na N, A i OPEN. Wolno zrobić wszystko do poziomu homologacji A grupowej i nie więcej. Jeśli zrobisz coś więcej, wskakujesz do OPEN-2000 i ścigasz się z takimi wynalazkami jak poszerzone Clio 270km z sekwencją (chyba że pojemność się zwiększy powyżej 2000cm), ewemtia;moe OPEN RWD +2000, a tam masz przykładowo plastikowe M3 e36 na kłówce i Ferrari F355.

sajfer - Wto 30 Paź, 2012

mi, no wiem, dlatego szukam tej pandy jako miejsko/terenowy dupowozik.. ale mało tego w Polsce

kamil napisał/a:

Jeszcze ważna kwestia przy budowie do klasy Open - jeśli budujesz wg regulaminu klasy E1 to nadwozie nie może mieć więcej niż chyba 20 lat, więc IS na 100% odpada.
Nie jestem pewien czy jeszcze do Open można budować samochody wg starej grupy H, czy już nie, tam nadwozie mogło być starsze.
Polecam stronę www.pzm.pl - sporty samochodowe - wyścigi górskie - regulaminy :)

PGmaster - Wto 30 Paź, 2012

M3 E36 znajomego. Fura dobrze mi znana bez zadnych przykrych niespodzianek.

http://otomoto.pl/bmw-m3-C26606295.html

Kenet - Wto 30 Paź, 2012

Całkiem fajny golf:

http://otomoto.pl/volkswa...-C26632915.html

Tomcat - Wto 30 Paź, 2012

sajfer napisał/a:
mi, no wiem, dlatego szukam tej pandy jako miejsko/terenowy dupowozik.. ale mało tego w Polsce

kamil napisał/a:

Jeszcze ważna kwestia przy budowie do klasy Open - jeśli budujesz wg regulaminu klasy E1 to nadwozie nie może mieć więcej niż chyba 20 lat, więc IS na 100% odpada.
Nie jestem pewien czy jeszcze do Open można budować samochody wg starej grupy H, czy już nie, tam nadwozie mogło być starsze.
Polecam stronę www.pzm.pl - sporty samochodowe - wyścigi górskie - regulaminy :)

Teoretycznie tak, praktycznie nie. Quattro Rowińskiego jest starsze i jeździ w OPEN...