kamil - Wto 30 Paź, 2012 to daje ciut pow 2.0 Shymek - Wto 30 Paź, 2012 kamil 1,2x1,7 daje 2040 ccm owszem. Ale ta Panda ma prawdopodobnie silniczek 1108ccm co po przeliczeniu daje ~1884 GeKo - Wto 30 Paź, 2012 Wystarczy pojemność 1149 x 1,7 w E można takie rzeczy robić.mi - Wto 30 Paź, 2012 tak mi się kojarzy, że to rozwiercone 1108, mieliśmy to kiedyś na targach (albo w końcu nie mieliśmy i był lambo z onyxu, nie pamiętam, unikam targów jak ognia). Tym nie mniej - do jeżdżenia czy zabawy normalnej 1.4T rozsądniejsze niż mocna wydumka, jaka tam musi siedzieć.sajfer - Wto 30 Paź, 2012 myślałem o tym ale to bez sensu, bo w klasie open 2000 masz samochody równie lekkie z mocami 240-280 koni z wolnossących. Pytanie co będzie szybsze, ale pewnie nigdy się nie dowiemy
Ps, mi marzyło się kiedyś seicento z napędami ze starej pandy 4x4 i 1.2 turbo mi - Wto 30 Paź, 2012
sajfer napisał/a:
Ps, mi marzyło się kiedyś seicento z napędami ze starej pandy 4x4 i 1.2 turbo
mnie też, ale te napędy do dupy są dość...kamil - Wto 30 Paź, 2012 a jak to się ma z klasami w górskich ? np. jakie są zmiany dopuszczalne by stratować 318 is. Czy musi być to N ka czy np. można pozakładac kompozyty i wsadzić trąbki i zakuć silnik.Cartoon - Wto 30 Paź, 2012 http://otomoto.pl/fiat-12...-C26539931.htmlAnonymous - Wto 30 Paź, 2012
kamil napisał/a:
a jak to się ma z klasami w górskich ? np. jakie są zmiany dopuszczalne by stratować 318 is. Czy musi być to N ka czy np. można pozakładac kompozyty i wsadzić trąbki i zakuć silnik.
Jesli sie nie myle to są klasy N,A i open(podzielone na pojemności),A i N z grubsza odpowiadają klasom z rajdów, w open wolna amerykanka-kompozyty (chyba obowiązuje masa minimalna ),trąbki ,bombki itd (np.w klasie open 2000 śmiga sej z silnikiem 1,8 na itb-220KM,laminaty,sekwencja)kamil - Wto 30 Paź, 2012 aaa no to spoko. Dzięki za info !Tomcat - Wto 30 Paź, 2012
rabarbar napisał/a:
kamil napisał/a:
a jak to się ma z klasami w górskich ? np. jakie są zmiany dopuszczalne by stratować 318 is. Czy musi być to N ka czy np. można pozakładac kompozyty i wsadzić trąbki i zakuć silnik.
Jesli sie nie myle to są klasy N,A i open(podzielone na pojemności),A i N z grubsza odpowiadają klasom z rajdów, w open wolna amerykanka-kompozyty (chyba obowiązuje masa minimalna ),trąbki ,bombki itd (np.w klasie open 2000 śmiga sej z silnikiem 1,8 na itb-220KM,laminaty,sekwencja)
Jak chodzi o 318is, jest on już zakwalifikowany do klasy historycznej. Jesli e30 HS/J, jeśli e36 to HS/Z. W historyku auto ma być zbudowane zgodnie z homologacją A grupową, nie ma podziału na N, A i OPEN. Wolno zrobić wszystko do poziomu homologacji A grupowej i nie więcej. Jeśli zrobisz coś więcej, wskakujesz do OPEN-2000 i ścigasz się z takimi wynalazkami jak poszerzone Clio 270km z sekwencją (chyba że pojemność się zwiększy powyżej 2000cm), ewemtia;moe OPEN RWD +2000, a tam masz przykładowo plastikowe M3 e36 na kłówce i Ferrari F355.sajfer - Wto 30 Paź, 2012 mi, no wiem, dlatego szukam tej pandy jako miejsko/terenowy dupowozik.. ale mało tego w Polsce
kamil napisał/a:
Jeszcze ważna kwestia przy budowie do klasy Open - jeśli budujesz wg regulaminu klasy E1 to nadwozie nie może mieć więcej niż chyba 20 lat, więc IS na 100% odpada.
Nie jestem pewien czy jeszcze do Open można budować samochody wg starej grupy H, czy już nie, tam nadwozie mogło być starsze.
Polecam stronę www.pzm.pl - sporty samochodowe - wyścigi górskie - regulaminy PGmaster - Wto 30 Paź, 2012 M3 E36 znajomego. Fura dobrze mi znana bez zadnych przykrych niespodzianek.
mi, no wiem, dlatego szukam tej pandy jako miejsko/terenowy dupowozik.. ale mało tego w Polsce
kamil napisał/a:
Jeszcze ważna kwestia przy budowie do klasy Open - jeśli budujesz wg regulaminu klasy E1 to nadwozie nie może mieć więcej niż chyba 20 lat, więc IS na 100% odpada.
Nie jestem pewien czy jeszcze do Open można budować samochody wg starej grupy H, czy już nie, tam nadwozie mogło być starsze.
Polecam stronę www.pzm.pl - sporty samochodowe - wyścigi górskie - regulaminy
Teoretycznie tak, praktycznie nie. Quattro Rowińskiego jest starsze i jeździ w OPEN...