To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

dzik - Czw 06 Mar, 2014

m4 to jest

zależy do czego, kalach daje niesamowite poczucie niezawodności, m4 nigdy się nie zacieło ale zdarzało mi sie tzw podwójne podanie co wyklucza z gry na kilka sekund

na 50m z m4 trafiasz w monetę, z kałacha w portfel
no i m4 nie ma praktycznie odrzutu co przyspiesza zmianę celu

MoRToN - Pią 07 Mar, 2014

To ja juz wiem czemu dziku taki spokojny i wyluzowany chodzi :rotfl:
Kenet - Pią 07 Mar, 2014

xD xD xD W razie co to wstępnie rezerwuję m4 i 2 pistolety.
M - Pią 07 Mar, 2014

Dobry arsenał :faja:
Bardzo trzeba się nachodzić za pozwoleniami?

Barejka - Pią 07 Mar, 2014

sprzetu jak w sredniej jednostce wojskowej ;D
anjas - Pią 07 Mar, 2014

w razie czego zbiórka u Dzika!

Co sądzicie o postawie wzoru polskiej prawicy, ideale prawdziwych polaków i "hard-userów" wykop.pl?

http://www.tvn24.pl/wegry...n,405255,s.html

kamil - Pią 07 Mar, 2014

to tak jak UE ;) podliczyła się i wyszło, ze większości krajów starej Europy nie opłaca się wchodzić w straszenie i sankcjonowanie Putina. W zasadzie to chyba tylko USA już straszy. Za tydzień wszystko rozejdzie się po kościach i tyle było z napięcia Rosja vs. świat, a Ukraina sama zostanie ze swoim problemem. Polsce też się gospodarczo dostanie. Putin na pewno coś wymyśli, żeby nam czkawką wyszło zaangażowanie dla Ukrainy :/
Niemy - Pią 07 Mar, 2014

ja już uczę się jak oszczędzać gaz :]
dzik - Pią 07 Mar, 2014

M napisał/a:

Bardzo trzeba się nachodzić za pozwoleniami?

Nie wiem w którym kierunku wiatr dzisiaj wieje w WPA ale moja żona od decyzji że zaczyna do odbioru decyzji 4 mies. A na drugi papier czekała ponad rok, tak długo "zbierali materiał dowodowy". Niestety nasze procedury administracyjne są bezkarne dla urzędnika, w katowicach człowiekowi trzymali papiery dwa lata, nie chcieli odmówić bo by przegrali w sądzie. Pierwsza linią odwoławczą jest KGP które w razie sporu odsyła w celu ponownej weryfikacji. Było już kilka wyroków NSA ale nadal urzędnik może mieć swoje zdanie i nie odpowie za to.

kamil - Pią 07 Mar, 2014

no niestety...dopóki nie wejdzie jakiś przepis prawny, że urzędnik państwowy bierze odpowiedzialność za swoją pracę, to bezkarność, ignorancja, brak profesjonalizmu będzie hulać po urzędach.
M - Pią 07 Mar, 2014

Wystarczy powrócić do przepisów sprzed wojny:
:]

PiTT - Pią 07 Mar, 2014

wyobrazam sobie funkcjonowanie urzedow skarbowych jak urzednicy mieliby odpowiedzialnosc karna za swoje bezpodstawne czyny :)
oczywiscie dla nas byloby super bo prawdopodobnie taki urzednik zarabiajacy niewiele ponad min. krajowa zwyczajnie by sie bal cokolwiek robic... i nie ma czemu sie dziwic ;)

was79 - Pią 07 Mar, 2014

Niech się ubezpieczą. Tak jest na kopalniach. Urzędy przywalają mandaty funkcyjnym za byle pierdoły i to całkiem pokaźne niekiedy.
kamil - Pią 07 Mar, 2014

to nie do końca to. Tu jak widzisz chodzi o zapisy dot. sytuacji kiedy urzędnik z chęci zysku nie dopełnia obowiązków urzędowych. A zdecydowanie więcej jest sytuacji kiedy urzędnik z braku wiedzy, z lenistwa, z osobistej niechęci doprowadza do szkody obywateli, firm, państwa.
kamil - Pią 07 Mar, 2014

kiedyś był pomysł obowiązkowego ubezpieczenia OC dla urzędników.