zależy do czego, kalach daje niesamowite poczucie niezawodności, m4 nigdy się nie zacieło ale zdarzało mi sie tzw podwójne podanie co wyklucza z gry na kilka sekund
na 50m z m4 trafiasz w monetę, z kałacha w portfel
no i m4 nie ma praktycznie odrzutu co przyspiesza zmianę celuMoRToN - Pią 07 Mar, 2014 To ja juz wiem czemu dziku taki spokojny i wyluzowany chodzi Kenet - Pią 07 Mar, 2014 W razie co to wstępnie rezerwuję m4 i 2 pistolety.M - Pią 07 Mar, 2014 Dobry arsenał
Bardzo trzeba się nachodzić za pozwoleniami?Barejka - Pią 07 Mar, 2014 sprzetu jak w sredniej jednostce wojskowej anjas - Pią 07 Mar, 2014 w razie czego zbiórka u Dzika!
Co sądzicie o postawie wzoru polskiej prawicy, ideale prawdziwych polaków i "hard-userów" wykop.pl?
http://www.tvn24.pl/wegry...n,405255,s.htmlkamil - Pią 07 Mar, 2014 to tak jak UE podliczyła się i wyszło, ze większości krajów starej Europy nie opłaca się wchodzić w straszenie i sankcjonowanie Putina. W zasadzie to chyba tylko USA już straszy. Za tydzień wszystko rozejdzie się po kościach i tyle było z napięcia Rosja vs. świat, a Ukraina sama zostanie ze swoim problemem. Polsce też się gospodarczo dostanie. Putin na pewno coś wymyśli, żeby nam czkawką wyszło zaangażowanie dla Ukrainy Niemy - Pią 07 Mar, 2014 ja już uczę się jak oszczędzać gaz dzik - Pią 07 Mar, 2014
M napisał/a:
Bardzo trzeba się nachodzić za pozwoleniami?
Nie wiem w którym kierunku wiatr dzisiaj wieje w WPA ale moja żona od decyzji że zaczyna do odbioru decyzji 4 mies. A na drugi papier czekała ponad rok, tak długo "zbierali materiał dowodowy". Niestety nasze procedury administracyjne są bezkarne dla urzędnika, w katowicach człowiekowi trzymali papiery dwa lata, nie chcieli odmówić bo by przegrali w sądzie. Pierwsza linią odwoławczą jest KGP które w razie sporu odsyła w celu ponownej weryfikacji. Było już kilka wyroków NSA ale nadal urzędnik może mieć swoje zdanie i nie odpowie za to.kamil - Pią 07 Mar, 2014 no niestety...dopóki nie wejdzie jakiś przepis prawny, że urzędnik państwowy bierze odpowiedzialność za swoją pracę, to bezkarność, ignorancja, brak profesjonalizmu będzie hulać po urzędach.M - Pią 07 Mar, 2014 Wystarczy powrócić do przepisów sprzed wojny:
PiTT - Pią 07 Mar, 2014 wyobrazam sobie funkcjonowanie urzedow skarbowych jak urzednicy mieliby odpowiedzialnosc karna za swoje bezpodstawne czyny
oczywiscie dla nas byloby super bo prawdopodobnie taki urzednik zarabiajacy niewiele ponad min. krajowa zwyczajnie by sie bal cokolwiek robic... i nie ma czemu sie dziwic was79 - Pią 07 Mar, 2014 Niech się ubezpieczą. Tak jest na kopalniach. Urzędy przywalają mandaty funkcyjnym za byle pierdoły i to całkiem pokaźne niekiedy.kamil - Pią 07 Mar, 2014 to nie do końca to. Tu jak widzisz chodzi o zapisy dot. sytuacji kiedy urzędnik z chęci zysku nie dopełnia obowiązków urzędowych. A zdecydowanie więcej jest sytuacji kiedy urzędnik z braku wiedzy, z lenistwa, z osobistej niechęci doprowadza do szkody obywateli, firm, państwa.kamil - Pią 07 Mar, 2014 kiedyś był pomysł obowiązkowego ubezpieczenia OC dla urzędników.