Franek - Śro 21 Lis, 2012 Bart, czyli chodzi o oszczędność paliwa w wielkim skrócie?
A o co kaman z niskimi kołami?
Chyba ciężej takie dokupić jak chcesz wymienić?
Edit.
Z drugiej strony jak jest niska to na koleinach chyba to nie pomaga?Bart - Śro 21 Lis, 2012 W polskiej scenerii drogowej duże koła mają swoje zalety, ale w każdym innym wypadku małe koła się sprawdzają - lepiej żeby samochód (inny ładunek) na lawecie był niżej - mniejsze opory aero, niżej położony środek ciężkości (stabilniej), mniejsza masa (=większa ładowność).sajfer - Śro 21 Lis, 2012 bardzo wam polecam takiego brenderupa:
Duże koło w Polsce to niemal obowiązek - dziury dziury dziury, krawężniki. Małe kółka są super, ale na dziurawiej trasie dobrze jest jak masz z 4 zapasowe. A duże Cetki idą przez wszystko, 5 lat, około 50 tysi laweta zrobiła na pewno (a może i więcej), żadnego kapcia.
Jeśli chodzi o jakość to przez te 5 lat wydałem dopiero ostatnio tysiąc zł na regenerację podnośnika, łożyska i wymianę wszystkich linek bo się zastały.
Lepsza od "zwykłej" bo jest dość niska przez to że koła stoją na zewnątrz, a nie pod platformą. + wchodzi niższy samochód niż na typową.Bart - Śro 21 Lis, 2012 mnie się dużo lepiej jeździ ze szwajcarką, jest sporo węższa.siema - Śro 21 Lis, 2012 Fajny ten Brenderup. Nie wiem po co mi, ale chciałbym taką Rasputin - Śro 21 Lis, 2012 Masz auto francuskie i nie wiesz po co ci laweta Franek - Śro 21 Lis, 2012 sajfer, fajna.
Niski załadunek to rzeczywiście mega plus, szczególnie, ze teraz auta są naprawdę max niskie.
Tylko taka, to koło 18K pewnie.
A szwajcarkę za około 11 K mozna nowke przytulić.
Kamill - Śro 21 Lis, 2012 Widziałem na Ułężu jak koleś busem wyjął mini najazdy - w zasadzie takie kliny z drewna, podłożył pod tylne koła i na nie cofnął. Dupa auta poszła do góry hak poszedł do góry, krawędź załadunkowa lawety w dół, pamiętam że staczali jakiegoś mocnego niskopodłogowca w ten sposób bez problemów.marcinstachon - Śro 21 Lis, 2012 http://otomoto.pl/lotus-i...-C26865745.html
co myslicie o takim sprzecie?siema - Śro 21 Lis, 2012 "Mozliwa zamiana"
Czesiek juz powinien pisac Kamill - Śro 21 Lis, 2012
marcinstachon napisał/a:
http://otomoto.pl/lotus-inny-lotus-7-replika-zamiana-C26865745.html
co myslicie o takim sprzecie?
Musisz mieć lawetę żeby gdziekolwiek tym pojeździć dalej niż wokół domu.
No i nie znam się na ramach 7demek, ale ta wygląda jakoś druciarsko na pierwszy rzut oka.
Jezdziłem 2.0 105KM i odpychał sie bardzo ładnie, robiąc przy tym bardzo duże zamieszanie w "kabinie". Wg mnie fajny tylko w cieple letnie dni, pozatym wypizd.kamil - Śro 21 Lis, 2012 przejechałem się repliką 7ki kit z silnikiem sierry 2.0 i urywało dupę. Tzn. takie są wrażenia. Wyglądał faktycznie jak składany w garażu, ale ten z ogłoszenia... wygląda jakby był składany w stodole.Kamill - Śro 21 Lis, 2012
kamil napisał/a:
przejechałem się repliką 7ki kit z silnikiem sierry 2.0 i urywało dupę. Tzn. takie są wrażenia. Wyglądał faktycznie jak składany w garażu, ale ten z ogłoszenia... wygląda jakby był składany w stodole.
kamil ja jechalem wlasnie takim na ułężu, urywało łeb, prowadził się neutralnie, skręcał jak szalony nie płużąc przodem przy sporych prędkościach nawet, po czym na mecie czas był bardzo przeciętny, na poziomie jakiejś cywilnej fury. Nie mowiąc juz o tym że to co na asfalcie to na twarzy błoto kamienie itp. Gorzej jak ktoś krowy wcześniej przez drogę przeganiał
Ten siedział na 15" r888 i był wykonany bardzo ładnie, dowiedziałem się też że aby przełożyć tam silnik z focusa 2.0 trzeba tyle przerabiać, że facet chciał go sprzedać i złożyć drugiego na focusie. (Dużo rzeczy nie wymienił do przeróbki, łapy silnika skrzynia i chyba tylny zawias też by chciał wtedy wsadzic customowy)ŁukaszS3 - Śro 21 Lis, 2012
marcinstachon napisał/a:
http://otomoto.pl/lotus-i...-C26865745.html
co myslicie o takim sprzecie?
Co jak co ale fotele to ma wyje.bane w kosmos...sajfer - Czw 22 Lis, 2012 Bart, masz rację, ale da się przyzwyczaić i do tego jest jedna zaleta, że moją widzę w lusterkach. Na razie nigdy nie miałem problemu nawet w wąskich przelotach, jest odrobinę szersza od busa, ~10-15cm na stronę tak na oko.
Integra jest teraz naprawdę super niska, a wjeżdżam bez problemu. Drewniane deseczki jednak warto mieć w zanadrzu bo np ceed zahaczał zderzakiem jak był na 15 calach
A o tym lotusie - myślę że najważniejszy parametr wymieniony w ogłoszeniu to "Auto jeździ"
Ja po tych fotkach mam wrażenie, że bardziej stoi w stodole niż jeździ.
Generalnie jak oglądam samochód i widzę takie rzeczy jak - stara śmietnikowa kierownica, super tanie wskaźniki, gałka JACKY, przełączniki z poloneza (czy innego), felgi z allegro wartości 200zł komplet itp itd to od razu mam wrażenie że właściciel robił to po super mega taniości, co oznacza w dużym skrócie że to złom niewiele więcej warty od seryjnej sierry.