To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Gaydek - Śro 09 Lip, 2008

Taa... Laguna Seca :p .
Loko - Czw 10 Lip, 2008

Gaydek napisał/a:
Taa... Laguna Seca :p .

O fak zawsze byłem ciekawy jakie uczucie towarzyszy przeleceniu przez corkscrew :D

A tak poważnie to chyba poznań, jak wrazenia jaki czas?, jak puma wytrzymała?

Anonymous - Czw 10 Lip, 2008

fak :) dzisiaj pojechalem cos zalatwic i musialem podjechac do banku. Wpisuje w gpsa najblizszy i jade. W pewnym momencie sie orientuje (jak probuje sie dolaczyc do ruchu a niektorzy na mnie trabia) ze jestem jedynym bialym na horyzoncie i ze zapuscilem sie o 5 ulic za daleko :)

w kazdym razie uszedlem z zyciem.

takze pozdrowienia z Inglewood od snupa dre i tupaka i jimka :D

anjas - Czw 10 Lip, 2008

Gaydek napisał/a:
Kto zgadnie... gdzie bawił Gaydek w miniony weekend?*
Janusz napisał/a:
kielce ??
Janusz napisał/a:
hungaroring

Bar Pod Błękitną Ostrygą?

;) :D

mi - Czw 10 Lip, 2008

Nie, zauważył bym...
Bart - Czw 10 Lip, 2008

Alfa opublikowała cennik Mi.To

1.4, 78KM, 165km/h ( ;D ), 12.3s ( ;D ), 49.9 tysiąca zł
1.4 turbo, 155KM, 215km/h, 8.0s, 67.9 tysiąca zł
1.6m-jet (d), 120KM, 198km/h, 9.9s, 68.9 tysiąca zł
wszystkie ze skrzyniami 6 biegowymi.

Ceny nawet w miarę akceptowalne, choć w sumie to tylko punto premium.

Pytanie kiedy pojawi się na rynku mi.to GTA z motorem 1.8t, 230KM :faja:

mi - Czw 10 Lip, 2008

nie widać foto :/

EDIT:
widać foto :>

nigdy za alfami nie przepadalem pod katem mechanicznym ale MiTo jest po prostu przesliczna. Uwielbiam takie malutkie, zgrabne zapierdzielajki. Faktem jest ze dopiero GTA uczyni ten samochod akceptowalnym do jezdzenia hehe.
mi - Czw 10 Lip, 2008

Infra napisał/a:
jest po prostu przesliczna. Uwielbiam takie malutkie, zgrabne zapierdzielajki.

ja też:

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

saxorulez - Czw 10 Lip, 2008

Infra napisał/a:
nigdy za alfami nie przepadalem pod katem mechanicznym

chodzi o to że się psują??

Bo ja uważam że pod względem mechanicznym są właśnie bardzo ciekawie rozwiązane - swojego czasu w Alfie 75 był silnik z przodu skrzynia z tyłu (do dzisiaj latat to po N-ringu i leczy szybsze auta) , potem era silników boxer.. teraz Twin Spark i jedne z najmocniejszych NA w kalsie przez wiele lat.

Gaydek - Czw 10 Lip, 2008

Loko napisał/a:
A tak poważnie to chyba poznań, jak wrazenia jaki czas?, jak puma wytrzymała?

Tor Poznań, brawo :] . Wrażenia bardzo pozytywne aczkolwiek miałem tylko pięć okrążeń, żeby sobie legalnie polatać. Wcześniej - był to zlot Pum - jechaliśmy za safety carem (Volvo C30) i mieliśmy zakaz wyprzedzania (który o dziwo wszyscy respektowali). Generalnie killowałem wszystkich, którzy stanęli mi na drodze ;D . Ale... nie były to wyścigi, nikt nie liczył nam pozycji ani czasu, po prostu swobodny przejazd - kto chciał to jechał, kto chciał to się opierniczał. Teraz już wiem, że rozpórka daje radę i że auto przyspiesza zdecydowanie lepiej niż seryjne 1.7 :jupi: . Przydałby się chyba tylko upgrade hamulców na większe. Dziękuję za uwagę.

saxorulez napisał/a:
Infra napisał/a:
nigdy za alfami nie przepadalem pod katem mechanicznym

chodzi o to że się psują??

takie kraza opinie, ja osobiscie nie doswiadczylem alfy wiec swojego zdania nie mam. Aczkolwiek zastanawiajacy jest dramatyczny spadek wartosci alfy... teraz 156stki na wypasie chodza po 20 tysi. A dopiero co trzeba bylo suplac ponad 100k na takiego delikwenta.

saxorulez - Czw 10 Lip, 2008

Infra napisał/a:
takie kraza opinie, ja osobiscie nie doswiadczylem alfy wiec swojego zdania nie mam. Aczkolwiek zastanawiajacy jest dramatyczny spadek wartosci alfy... teraz 156stki na wypasie chodza po 20 tysi. A dopiero co trzeba bylo suplac ponad 100k na takiego delikwenta.

zgadzam sie z opiniami i pewnie niektórzy tutaj to potwierdzą..

Ale ja Alfę i tak przytulę kiedyś.. jakieś GTA dla dzwięku i designu

Bart - Czw 10 Lip, 2008

jeździłem sporo alfami 145 2.0 (rok) i 147 2.0 (3 lata) - prawdą jest, że wymagają większej troski serwisowej niż przeciętne samochody (rozrządy, olej etc). Niektóre zaawansowane rozwiązania techniczne (np. zawieszenie w 147/156), które rewelacyjnei sprawdza się na gładkich drogach niestety w naszej codzienności drogowej oznaczają spore wydatki i częstsze niż przeciętnie wizyty w serwisie.
Ogólnie o alfach mam jak najlepsze zdaje, z tym jednak zastrzeżeniem, że kupuje się te samochody wiedząc czego się spodziewać :faja:

Bartli - Czw 10 Lip, 2008

bart napisał/a:
Alfa opublikowała cennik Mi.To

Obrazek

1.4, 78KM, 165km/h ( ;D ), 12.3s ( ;D ), 49.9 tysiąca zł
1.4 turbo, 155KM, 215km/h, 8.0s, 67.9 tysiąca zł
1.6m-jet (d), 120KM, 198km/h, 9.9s, 68.9 tysiąca zł
wszystkie ze skrzyniami 6 biegowymi.

Ceny nawet w miarę akceptowalne, choć w sumie to tylko punto premium.

Pytanie kiedy pojawi się na rynku mi.to GTA z motorem 1.8t, 230KM :faja:

Podobno auto się świetnie prowadzi. Na Balocco MiTo uzyskał lepszy czas od GP Abarth(różnica wyniosła 4s). Imponuje też droga hamowania ze 100km/h - 34m :faja:
Tylko nie mogę się przekonać do wyglądu, i mam nadzieję ze MiTo jest po prostu nie fotogenicznym autem :P