To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

M - Pon 01 Lip, 2013

Szkoda gadac, media musza miec co puszczac miedzy reklamami, tluszcza sie podnieca i ma o czym mowic a w tle ktos nam siega do kieszeni po pieniadze z ofe.
Tak to wyglada w skrocie.

106 - Pon 01 Lip, 2013

gdyby polskie asfalty byly bardziej przyczepne i rowne nie doszloby do wypadku :lol2:
Sibu - Pon 01 Lip, 2013

polski ciąg dalszy:

http://wiadomosci.onet.pl...-wiadomosc.html

:lol2:

Anonymous - Pon 01 Lip, 2013

Gdyby kazda prostą trzeba bylo obstawiac takimi betonowymi blokami to zaden rajd w tym kraju by sie nie odbył
mi - Pon 01 Lip, 2013

+1
Bart - Pon 01 Lip, 2013

kolejny film:

GeKo - Pon 01 Lip, 2013

pomijając kwestie umiejętności, błąd się może przydać każdemu, wina organizatorów za źle zabezpieczoną trasę, ale...
Cytat:
Spełniliśmy wszelkie wymogi bezpieczeństwa, wynikające z obowiązującego prawa. Kwestia ta była konsultowana z policją - powiedzieli organizatorzy w krótkim przemówieniu dla mediów.

Dziękuje dobranoc, ktoś wydał zgodę uznał że to bezpieczne i to on powinien ponosić ewentualne konsekwencje.

Anonymous - Pon 01 Lip, 2013

kurwa jak pech to pech,wczoraj kapeć w moim nowym mecenasie a dzisiaj stłuczka,na szczescie niegroznie-reflektor i błotnik ale własnie jechałem na lotnisko,na samolot do pracy,samolot poleciał a ja musze kombinowac jakies zwolnienie
GeKo - Pon 01 Lip, 2013

notatka od Policjmastra nie starczy?
ps - Pon 01 Lip, 2013

jeszcze w temacie nad tematami. Ktos gdzies baknal, ze owszem policja wydala zgode, ale panowie mieli przestrzegac przepisow ruchu drogo :)
PiTT - Pon 01 Lip, 2013

przestrzegali :rotfl:
u siebie w kraju jeżdżą grzecznie zgodnie z przepisami, ale tu czują się jak w buszu... dokładnie tak jak widać co się dzieje na drogach ;)
fascynuje mnie to że węgier czy słoweniec u siebie potrafi jeździć wolno a jak tylko przekracza naszą granicę to czuje się jak odpięty ze smyczy... to samo zresztą dotyczy rodaków za granicą :)
obawa przed wysokim mandatem potrafi skutecznie ochłodzić emocje... zakładam że u nas w kraju także by to się przyjęło ;)
ale od razu zaczną się protesty jak to można komuś ograniczać swobodę! skandal, karać za durne przepisy :rotfl:
nie kumam tego, są przepisy i trzeba ich przestrzegać, dostanie się mandat to japa i grzecznie do domu a nie psioczyć pod nosem yebać policje... kojarzy mi się to ze szczeniackimi przepychankami pod szkołą...
no :]

M - Pon 01 Lip, 2013

U mnie w bloku w ostatniej klatce mieszka mlody facet - taksowkarz, wyglada na to ze ulegl wypadkowi. Facet rano z pomoca kogos z rodziny wsiada do taksowki o takich hardcorowych kulach a potem tak samo wysiada - od pasa w dol paraliz. Gosc parkuje tak jak mu najblizej do klatki czyli jak jest miejsce na parkingu a jak nie to z drugiej strony jest tam taki pasek ziemi gdzie sraja psy i ptaki zdychaja, raz na jakis czas leza smieci - i tam facet dzisiaj zaparkowal. I teraz jakas kurwa zadzwonila na straz miejska i zglosila zaparkowany pojazd na zieleni. Podszedlem do strazniczki miejskiej i mowie jak wyglada sytuacja, zeby nie pisala tego mandatu bo ten facet, dwa bo tu nic nie rosnie i kupa gowna tylko. Ale to jest "ze zlecenia" - nie da sie, ona sie z tego musi rozliczyc i takie tam. Domyslam sie ze teraz takie czasy ze ktokolwiek by doniosl z kolegow ze nie wypisala mandatu a mogla to by poleciala. Yhh... strasznie mnie ta mentalnosc męczy, nie masz po co zyc to zyj innym na zlosc.
pum - Pon 01 Lip, 2013

M napisał/a:
strasznie mnie ta mentalnosc męczy, nie masz po co zyc to zyj innym na zlosc.

celnie ujęte

PiTT - Pon 01 Lip, 2013

wyobraź sobie co by się działo jakby za takie "donosy" były jakieś profity
w czechach jest podobno tak że jak ktoś Cię podkabluje że np. zaparkowałeś na niewyznaczonym miejscu to dostajesz bonusiki albo od firmy odholowującej albo od straży miejskiej, opowiadał mi o tym gość który na co dzień mieszka w pradze... z drugiej strony nie ma tam teraz problemu z parkującymi gdzie popadnie :)
skoro ten człowiek od Ciebie z bloku ma wyraźny problem zdrowotny, to może powinien wystąpić o wyznaczenie specjalnego miejsca?
często takie widać na uliczkach osiedlowych pod blokami, miałby spokój z mandatami

dzik - Pon 01 Lip, 2013

PiTT napisał/a:

nie kumam tego, są przepisy i trzeba ich przestrzegać, dostanie się mandat to japa i grzecznie do domu a nie psioczyć pod nosem yebać policje... kojarzy mi się to ze szczeniackimi przepychankami pod szkołą...
no :]

To prawda. Ale wg mnie ogólnie na naszych drogach jest duuużo wolniej niż jakiś czas temu.
Kilka lat temu na 7-ce to była non-stop walka, jak jechałeś 100 to Cię wyprzedali co 10-sekund wpychając się na chwile by leciec dalej. Dzisiaj jadę zgodnie z przepisami +10 i jestem wyprzedzany sporadycznie, nikt się nawet nie buntuje jak ustawiam 60 na zabudowanym. Mnie to o tyle cieszy że mam w dupie czy fotoradarów jest 6 czy 60 na tej trasie, mijam miśków bez stresu. A czas Jastarnia-Warszawa 6h nie jest przykry.

I do tego się przydaje tempomat, przy niższych prędkościach noga mi więdła i przyspieszałem, teraz klik,klik i jadę 20 wolniej.