To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

M - Wto 16 Lip, 2013

dzik napisał/a:
M napisał/a:
dzik napisał/a:
Jak ja na dwupasmówce wyprzedzam przy 130 jadących 100 to mam w dupie że zaraz się pojawi ktoś lecący 200.

Czyli nie wkurzasz się gdy ktoś Ci tak samo zrobi wyprzedzając 80km/h pojazd ktory jedzie 60 w czasie gdy jedziesz 130 wjeżdzając Ci przed samą maskę?

Zależy od dopuszczalnej na tej drodze. Jak to jest 60-tka to trudno sie wkurwiać, jak to autostrada to jeszcze nie widziałem takiej kumulacji baranów.

Ale na autostradzie nie jest wykroczeniem wyprzedzanie 80/60 przecież.
Mi się zdarzały przedziwne sytuacje na A2, jechałem gpsowe 150 czyli max bez mandatu i nagle musialem hamowac o polowe bo ktoś nie spojrzał w lusterko, ale czesto tez spotykam ludzi którzy jada cały czas lewym 120-130 mimo że mają prawy wolny a nastepne auto do wyprzedzania dopiero na horyzoncie.
Nawet jak jadę szybciej niż można to zawsze trzymam się prawego pasa bo za mną może być jakieś prosie lub dżaguar jakiś.

kamil - Wto 16 Lip, 2013

dla mnie s7 /E77 do Gdańska jest magnesem idiotów i zabójców. Ostatnio pan w BMW 740 na trzeciego wyprzedzał chociaż za 2 km zaczynała się już dwupasmówka...Kolejny baran wyprzedzając w miejscu zabudowanym ledwo uniknął lotu w chmury - zapomniał o wysepkach z przejściami dla pieszych. I tak by miał szczęście, jego bat od CB był tak duży że zadziałałby jak statecznik i wyrównał lot....
M - Wto 16 Lip, 2013

Siódemka to jedna z najbardziej "smiertelnych " dróg w PL,
lepiej na północ pojechać autobahnem i nadrobić 100km niż się narażać.

faldzip - Wto 16 Lip, 2013

M napisał/a:
Nawet jak jadę szybciej niż można to zawsze trzymam się prawego pasa bo za mną może być jakieś prosie lub dżaguar jakiś.

+1 !

Choc przyznam, ze jak ktos zapierdziela 200 lewym, a ja chce kogos wyprzedzic jadac 130 no to i tak wyjezdzam mu przed maske (znaczy tak sie okazuje potem, choc bardzo bym nie chcial), bo patrze w lustrko - nikogo nie ma, to jade, a tu za chwile juz typ na Ciebie wjezdza...

arssss - Wto 16 Lip, 2013

Dlatego ja na autostradach wyprzedzam awaryjnym,nikomu nie zajeżdzam i wszyscy są szczęśliwi :D
M - Wto 16 Lip, 2013

faldzip napisał/a:
M napisał/a:

+1 !

Choc przyznam, ze jak ktos zapierdziela 200 lewym, a ja chce kogos wyprzedzic jadac 130 no to i tak wyjezdzam mu przed maske (znaczy tak sie okazuje potem, choc bardzo bym nie chcial), bo patrze w lustrko - nikogo nie ma, to jade, a tu za chwile juz typ na Ciebie wjezdza...

To musi strasznie zapyerdalać ten z tyłu.
Wiadomo, trzeba mieć oczy dookoła głowy - mimo wszystko autostrady to najbezpieczniejsze drogi do podróżowania.

Jakarti - Wto 16 Lip, 2013

hehe,
faldzip - cos chyba poplynales z wyobraznia :D

jak jedziesz 20 i ktos leci 200 to moze i tak.. ale to nei na autostradzie takie czyny. patrzysz w lusterko i SKORO NIC NIE JEDZIE to zmieniasz pas.
chyba, ze wlasnie alex z bunim testuja swoje moce

arssss - Wto 16 Lip, 2013

Cytat:
Silnikowo jest tez sporo zmienione, z tego co wiem od poprzedniego wlasciciela to dol jest TK3 a gora TK2 (zebym ja tylko wiedzial co to znaczy :-) glowica podobno mocno zmodyfikowana, wszystko to zasilaja dwa solexy 40

Może ktoś rozkodować mi z czego jest dół tutaj opisany jako TK3 i góra TK2?

faldzip - Wto 16 Lip, 2013

Jakarti napisał/a:
hehe,
faldzip - cos chyba poplynales z wyobraznia

no kaaarwa, chodzilo mi o zarys problemu, ale niech bedzie, ze jedzie, ale jest daleko, to tez ciezko stwierdzic czy zapyerdala 200+ czy lajtowe 150, poza tym łuki (chcialem napisac "zakrety", ale to pewnie nie przeszloby review by hh.org :lol2: ) i wzniesienia na autostradach tez bywaja, a dwa pasy w jedna strone sa nie tylko na autostradach, o! :>

M - Wto 16 Lip, 2013

A co sądzicie o takiej samowolce na drodze?

Kamill - Wto 16 Lip, 2013

Zajechać mu drogę motocyklem, nauczył by sie baran jezdzić.
pum - Wto 16 Lip, 2013

powiedziałbym, że u nas klasyka... :devil:
Kenet - Wto 16 Lip, 2013

Sądzę, że należała mu się latara, odstawienie auta na pobocze i lot kluczyków w las. Już kiedyś rozmawialiśmy o "zamku błyskawicznym" a propos korków w Warszawie. Można to zrobić w miarę normalnie i jechać choć trochę płynniej, a można to zrobić po polsku. Tutaj jest ciężki przypadek, bo zator wygląda na spory, ale skoro raz tak trzymał wszystkich to będzie to robił dalej w podobnych sytuacjach chcąc za wszelką cenę być pierwszym sprawiedliwym.
kamil - Wto 16 Lip, 2013

ale kierowcu uważają, ze droga jest ich i uzurpują sobie prawo do pasa, którym jadą
Jakarti - Wto 16 Lip, 2013

SPOKO :d