Cartoon - Pią 25 Kwi, 2014 Kenetowi nie trzeszczy głośnik Kenet - Sob 26 Kwi, 2014 Potwierdzone info.Kamill - Sob 26 Kwi, 2014 Kenet zbadał i trzeszczy. W domu przyjrzałem się i wisiał na siatce przyciągniety magnesem głośnika metalowy płatek jak to w warsztacie wszedzie tego pełno. Trzeszczenie po wyjęciu płatka ustąpiło, ale dalej nie jest czysto. Pewnie wleciało więcej drobnych opiłków do środka jak zasugerował Kenet.
Także przestrzegam majsterkowiczów siema - Sob 26 Kwi, 2014
Kenet napisał/a:
Do drugiego sima mam drugi telefon. W przeciwieństwie do 95% społeczeństwa umiem sparować telefon ze słuchawką BT czy zestawem w samochodzie. Ładuję tak jak ładowałem motorolę. Podoba mi się soft, który się nie wiesza, nie sypie błędami, komunikatami o nie gotowym procesie albo braku odpowiedzi. Klikam i mam, a nie czekam co będzie. Bardzo mi tego brakowało od czasu nokii 6300
Brzmisz trochę jak funboy, bo przymykasz oko na wady twierdząc, że nie są wadami, tylko dlatego, że nauczyłeś się z nimi żyć. Podajesz także problemy z brakiem stabilności, który nie występuje na oficjalnym sofcie.
Mam aktualnie HTC One Dual i nie twierdzę, że jest to telefon idealny ale z racji tego, że nie grzebię w nim jak w poprzednim Desire, jest stabilny i w tym zakresie nie mam do niego zastrzeżeń. Ma on tę niezaprzeczalną zaletę- którą fani iPhone mogą zbyć tylko argumentem, że przecież można kupić sobie drugiego takiego samego iPhone- że posiada Active Dual-Sim, czyli w zasadzie dwa telefony w jednym. Umożliwiło mi to odzyskanie rzeczy dla mnie bezcennej, jednej kieszeni w spodniach.
Idę o zakład, że Apple nie wdroży dual-sima co najmniej do iPhone 8, a jak już wdroży to się okaże, że nikt nie może bez tego żyć.
Wchodząc na chwilę w rolę Kapitana Oczywistego napiszę, że nie ma idealnych telefonów, bo każdy z aktualnych smarfonów ssie czasem pracy na baterii. iPhone ssie dodatkowo ze swoim przekonaniem, że wie wszystko lepiej (dobrze opisał to Bizon w którymś poście), a Android ssie ze swoim niedopracowaniem.
Każdy to wie ale trzeba to było powtórzyć, gdy Kenet- wyrocznia w dziedzinie telefonów- pisze takie wierutne bzdury, jak to że iPhone 5 jest idealny Kenet - Sob 26 Kwi, 2014
siema napisał/a:
Podajesz także problemy z brakiem stabilności, który nie występuje na oficjalnym sofcie.
w żadnym swoim telefonie nie miałem nigdy innego jak oficjalny bez brandu. Do reszty odniosę się jutro siema - Sob 26 Kwi, 2014
Kenet napisał/a:
siema napisał/a:
Podajesz także problemy z brakiem stabilności, który nie występuje na oficjalnym sofcie.
w żadnym swoim telefonie nie miałem nigdy innego jak oficjalny bez brandu. Do reszty odniosę się jutro
Jak jutro? Wracaj!
Czegoś nie rozumiem. Jeśli jest jak twierdzisz, że telefon na Androidzie wyjęty z pudełka "wiesza się, sypie błędami, komunikatami o nie gotowym procesie albo braku odpowiedzi" to dlaczego klienci nie wysyłają masowo swoich telefonów do serwisu?
Po prostu wydaje mi się, że trochę przesadzasz.Kenet - Sob 26 Kwi, 2014 Nie twierdzę, że wyjęty z pudełka. Cofnijmy się parę lat wstecz, kiedy to jeszcze niektórzy aby zadzwonić szli do budki telefonicznej, albo do sąsiada. Ja miałem wtedy iPhone'a 3GS. Używałem go sobie radośnie aż zdążył się zestarzeć i przesiadłem się na Motorolę. Jedną, drugą później 3cią. Razr to był mega fajny telefon. Natomiast działał ok tylko przez krótki okres po wgraniu nowego softu. Im dalej w las tym więcej było zawieszek i komunikatów o których wspominałem. Nie mówię, że był notorycznie zawieszony, ale jak mi nie pokazał ostatnich połączeń, albo wykrzaczał się na książce adresowej to stwierdziłem, że dłużej tak być nie może. W iPhonie o dziwo nie musiałem sobie doinstalować nic, żadnych widżetów, latarek itp. Wszystko mi działa i nic się nie powiesiło ani razu. Do zadań jakich go używam tj. dzwonienie, sms, mail, zdjęcia, sporadycznie nawigacja, jakieś 5 na krzyż aplikacji - jest mistrzem świata jak na razie. Wyrocznią nie jestem, ale jakieś tam telefony w życiu w łapie miałem. Może podsumuję to tak - też kiedyś zaufałem pewnemu systemowi, wtedy dałbym sobie za niego rękę uciąć... i wiesz co? I bym teraz k... nie miał ręki.
Ale jakby to nie wystarczyło, to tak - iPhone 5 jest najlepszym telefonem jakiego w życiu używałem karoluPL - Sob 26 Kwi, 2014 Kenet dobrze gada polać mu ! siema - Sob 26 Kwi, 2014 Aha! Opłacało się wczoraj siedzieć do 3 w nocy!
Najlepszy jaki używałeś brzmi już lepiej niż, idealny! Jestem kontent.Kenet - Sob 26 Kwi, 2014
Michał - Nie 27 Kwi, 2014 szanowałem ciebie keneczczi duzym szacunem ale widze ze przechodzisz na elektroultradrugarzeczywistość czesia ... Anonymous - Nie 27 Kwi, 2014 chyba twoją , Januszu cebulakuMichał - Nie 27 Kwi, 2014 Oj czeszunkiu , czesiunku
Ps. Nie mam, wziąłem z cv Janusz - Nie 27 Kwi, 2014
Czesio napisał/a:
Januszu cebulaku
synek, długo Cie znajde ??Kenet - Nie 27 Kwi, 2014 Majk kajam się!