To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

Jakarti - Pon 07 Lip, 2014

hehe, przestawilem szyk zdania i nie wykasowalem "nie" - juz usuniete :)
PiTT - Pon 07 Lip, 2014

:D
spoko, żartuje przecież
ale tak na serio to te pseudo vany nie są tak obszerne jak można się spodziewać
ani to wygodne ani pakowne, do tego prowadzi się jak... van :)

was79 - Pon 07 Lip, 2014

Prawie 700 litrowy bagażnik na powierzchni rozrośniętego kompakta - rzeczywiście milordzie, nie jest to pakowne aut0 :lol2:
PiTT - Pon 07 Lip, 2014

was79 napisał/a:
Prawie 700 litrowy bagażnik na powierzchni rozrośniętego kompakta - rzeczywiście milordzie, nie jest to pakowne aut0 :lol2:

hmm... dane o pojemności bagażnika bralem ze strony

jak dla mnie to mikro bagażnik, nowy superb w kombi ma 650l.
s-max ok. 1000l. i to jest już konkret

o jakim aucie piszesz Was?

was79 - Pon 07 Lip, 2014

O pseudo mini vanach: touran, grand scenic, grand picasso. Wszystkie maja koło 700 litrów, i to przy długości ~4,5 m.
Superb ma 4,8 m długości i bagażnik krótszy od tourana 1058 vs 1142 mm. Nie mówiąc już, że mniej pojemny i pakowny (choćby np. wysokość). Dlatego argument o pakowności mini pseudo vanów uznałem za inwalidę :]

Walle - Pon 07 Lip, 2014

Ja się na wakacje z dwójką maluchów, ze stosem gratów, zabawek, ubrań, piłek itp. mieszczę w sedana klasy średniej z nieskładaną kanapą. Można? Można :faja:
M - Pon 07 Lip, 2014

Walle napisał/a:
Ja się na wakacje z dwójką maluchów, ze stosem gratów, zabawek, ubrań, piłek itp. mieszczę w sedana klasy średniej z nieskładaną kanapą. Można? Można :faja:

To bardzo pakowne auto, tylko trzeba pakować z głową :D
Nie raz widziałem kombi zapakowane niechlujnie że nie było nic widać w lusterku, no bo przecież to kąbi, jest pakowne ;D

was79 - Pon 07 Lip, 2014

Jasne, że można tylko po co? Mając rodzinnego vana, odnośnie pakowania:

PiTT - Pon 07 Lip, 2014

najlepiej mieć małego zapierdalacza na co dzień + dużego pakownego vana na wyjazdy :)
Kamill - Pon 07 Lip, 2014

Miałem tourana. Słaby ten bagaznik. Wszystko pakujesz w górę jedno na drugim. Chcesz cos wyjać z dna rozpakowujesz, albo samo wypada po otwarciu klapy. Wolę długie bagażniki kombi.
was79 - Pon 07 Lip, 2014

Czytałeś co napisałem? jakie długie bagażniki? spore kombi - superb - ma krótszy bagażnik. Prymus klasowy passat też.
dzik - Pon 07 Lip, 2014

was79 napisał/a:
O pseudo mini vanach: touran, grand scenic, grand picasso. Wszystkie maja koło 700 litrów, i to przy długości ~4,5 m.
Superb ma 4,8 m długości i bagażnik krótszy od tourana 1058 vs 1142 mm. Nie mówiąc już, że mniej pojemny i pakowny (choćby np. wysokość). Dlatego argument o pakowności mini pseudo vanów uznałem za inwalidę :]

Superb to kiepski przykład, tam metry idą na nogi siedzących z tyłu a nie bagażnik.

Vany są iluzorycznie większe, siedzisz wyżej, nic to nie daje, bagażnik jedynie trochę wyższy.
Ja się spakowałem na trzy tygodnie na cztery osoby z dzieciakiem na luzaku do sedana. Jak bagażnik za mały to nie wina samochodu a kobiety która chce zabrać pół domu.

Później do vana biorą diesla żeby mniej palil a van sam z siebie pali więcej przez aerodynamikę budki z hotdogami.

Gdybym miał potrzebę na większy bagażnik to pieprzę vany i kombi bo kolejne 100l mnie nie uratuje tylko biorę multivana i wpieprzam wszystko łącznie z rowerami, stolikami, krzesełkami do środka :faja:

M - Pon 07 Lip, 2014

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Walle - Pon 07 Lip, 2014

Dobry multivan kosztuje tyle co wypasione auto premium klasy średniej...... :( Ale fakt, to dobra opcja.
anjas - Pon 07 Lip, 2014

Walle napisał/a:
co wypasione auto premium klasy średniej

premium czy średniej?