Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
Jakarti - Pon 07 Lip, 2014 hehe, przestawilem szyk zdania i nie wykasowalem "nie" - juz usuniete PiTT - Pon 07 Lip, 2014
spoko, żartuje przecież
ale tak na serio to te pseudo vany nie są tak obszerne jak można się spodziewać
ani to wygodne ani pakowne, do tego prowadzi się jak... van was79 - Pon 07 Lip, 2014 Prawie 700 litrowy bagażnik na powierzchni rozrośniętego kompakta - rzeczywiście milordzie, nie jest to pakowne aut0 PiTT - Pon 07 Lip, 2014
was79 napisał/a:
Prawie 700 litrowy bagażnik na powierzchni rozrośniętego kompakta - rzeczywiście milordzie, nie jest to pakowne aut0
hmm... dane o pojemności bagażnika bralem ze strony
jak dla mnie to mikro bagażnik, nowy superb w kombi ma 650l.
s-max ok. 1000l. i to jest już konkret
o jakim aucie piszesz Was?was79 - Pon 07 Lip, 2014 O pseudo mini vanach: touran, grand scenic, grand picasso. Wszystkie maja koło 700 litrów, i to przy długości ~4,5 m.
Superb ma 4,8 m długości i bagażnik krótszy od tourana 1058 vs 1142 mm. Nie mówiąc już, że mniej pojemny i pakowny (choćby np. wysokość). Dlatego argument o pakowności mini pseudo vanów uznałem za inwalidę Walle - Pon 07 Lip, 2014 Ja się na wakacje z dwójką maluchów, ze stosem gratów, zabawek, ubrań, piłek itp. mieszczę w sedana klasy średniej z nieskładaną kanapą. Można? Można M - Pon 07 Lip, 2014
Walle napisał/a:
Ja się na wakacje z dwójką maluchów, ze stosem gratów, zabawek, ubrań, piłek itp. mieszczę w sedana klasy średniej z nieskładaną kanapą. Można? Można
To bardzo pakowne auto, tylko trzeba pakować z głową
Nie raz widziałem kombi zapakowane niechlujnie że nie było nic widać w lusterku, no bo przecież to kąbi, jest pakowne was79 - Pon 07 Lip, 2014 Jasne, że można tylko po co? Mając rodzinnego vana, odnośnie pakowania:
PiTT - Pon 07 Lip, 2014 najlepiej mieć małego zapierdalacza na co dzień + dużego pakownego vana na wyjazdy Kamill - Pon 07 Lip, 2014 Miałem tourana. Słaby ten bagaznik. Wszystko pakujesz w górę jedno na drugim. Chcesz cos wyjać z dna rozpakowujesz, albo samo wypada po otwarciu klapy. Wolę długie bagażniki kombi.was79 - Pon 07 Lip, 2014 Czytałeś co napisałem? jakie długie bagażniki? spore kombi - superb - ma krótszy bagażnik. Prymus klasowy passat też.dzik - Pon 07 Lip, 2014
was79 napisał/a:
O pseudo mini vanach: touran, grand scenic, grand picasso. Wszystkie maja koło 700 litrów, i to przy długości ~4,5 m.
Superb ma 4,8 m długości i bagażnik krótszy od tourana 1058 vs 1142 mm. Nie mówiąc już, że mniej pojemny i pakowny (choćby np. wysokość). Dlatego argument o pakowności mini pseudo vanów uznałem za inwalidę
Superb to kiepski przykład, tam metry idą na nogi siedzących z tyłu a nie bagażnik.
Vany są iluzorycznie większe, siedzisz wyżej, nic to nie daje, bagażnik jedynie trochę wyższy.
Ja się spakowałem na trzy tygodnie na cztery osoby z dzieciakiem na luzaku do sedana. Jak bagażnik za mały to nie wina samochodu a kobiety która chce zabrać pół domu.
Później do vana biorą diesla żeby mniej palil a van sam z siebie pali więcej przez aerodynamikę budki z hotdogami.
Gdybym miał potrzebę na większy bagażnik to pieprzę vany i kombi bo kolejne 100l mnie nie uratuje tylko biorę multivana i wpieprzam wszystko łącznie z rowerami, stolikami, krzesełkami do środka M - Pon 07 Lip, 2014
Walle - Pon 07 Lip, 2014 Dobry multivan kosztuje tyle co wypasione auto premium klasy średniej...... Ale fakt, to dobra opcja.anjas - Pon 07 Lip, 2014